Skip to main content

Hamburg med konsert i Elbphilharmonie

Välkommen med till Hamburg och den unika konsertbyggnaden Elbphilharmonie, upplev en magisk kvällskonsert. Vi bor centralt på familjeägda Baseler Hof Hotel, i sköna superior rum. Konsertdagen börjar med en stadstur tillsammans med vår svenska lokalguide, vi får en privat hamntur och ser även Rådhuset och ”Michel” stadens största kyrka. På kvällen är det dags för resans höjdpunkt - en konsert i Elbphilharmonie. Den stora konsertsalen, Grosser Saal, har 2100 platser och vi har biljetter i bästa pris kategorin. 

På vår avresa 15/4, 2024 dirigerar Daniel Harding Münchner Philharmoniker.  

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm- Göteborg

  Vi lämnar Cityterminalen i Stockholm kl 10.30, på vår väg söderut mot Göteborg stannar vi till för lunch på egen hand. Vi reser med Stena Line till Kiel, ombord äter vi en gemensam middagsbuffé innan vi kopplar av för natten i våra sköna utsideshytter.

 • Dag 2: Kiel- Hamburg

  En härlig sjöfrukost serveras ombord innan vi fortsätter mot Hamburg, dit vi beräknas ankomma vid lunchtid. Hamburg är Tysklands näst största stad och ligger vackert beläget mellan Alstersjöarna och den stora hamnen vid floden Elbe. Vi gör en kort första panoramatur och därefter äter vi en god lunch tillsammans innan vi checkar in på vårt hotell. Vi bor centralt på hotell Baseler Hof ****, ett trevligt familjeägt hotell och vi bor i superior rum som alla har minibar, kaffe/te bryggare, kassaskåp och gratis wifi.
  Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.
  Reseledaren hjälper gärna till med rekommendationer på bra restauranger.

 • Dag 3: Hamburg Elbphilharmonie

  Vår svenska lokalguide möter oss i lobbyn på morgonen, för en innehållsrik stadstur, det ingår 1 timmes hamntur i privat båt, vi ser de berömda kvarteren Speicherstadt, gamla ombyggda lagerlokaler, som idag är ett exklusivt område med bostäder, butiker och kontor samt hamnen.
  Vi fortsätter med Reeperbahn, Rådhuset och ”Michel” stadens största kyrka. En överdådig barockkyrka, bränd och förstörd flera gånger, men som alltid blivit återuppbyggd.
  Vi serveras en 3 rätters lunch och har sedan några timmars ledig tid för egna strövtåg fram till avresan mot resans höjdpunkt Elbphilharmonie. Vi får en guidad tur både utanför och inne i konserthuset, innan föreställningen börjar. Elbphilharmonie invigdes i januari 2017, en konsertsal i världsklass, efter mer än 7 års försening och med en 10 gånger högre slutnota. Bygget är ett av de största kulturbyggnadsprojekten i Europa i modern tid. Huset är ritat av arkitektbyrån Herzog & de Meuron och akustiken i stora salen är designad av toppakustikern Yasuhisa Toyota.
  I den grandiosa byggnaden finns även restauranger, ett hotell och ett lägenhetskomplex.
  Den stora konsertsalen, Grosser Saal, har 2100 sittplatser unikt placerade så att ingen ska sitta långt från scenen, vi har biljetter i högsta priskategorin.

 • Dag 4: Hamburg- Kiel

  Idag blir det fri förmiddag för att upptäcka Hamburgs sevärdheter eller tid för shopping och att äta lunch på egen hand. På kvällen reser vi med Stena Line från Kiel mot Göteborg, ombord äter vi gemensam middag och njuter sedan av fartygets nöjesutbud.

 • Dag 5: Göteborg- Stockholm

  Vi njuter av en rejäl frukostbuffet på väg in i Göteborgs hamn, väl framme påbörjar vi färden mot Stockholm, med möjlighet för lunch längs vägen innan vi når Stockholm vid 17-tiden.

Karta

Resekalender
1/5Möt ljuset i Skagenfrån 10 980:-
4/5Rättviks Marknadfrån 790:-
14/5Hamburg med Elbphilharmonie från 15 980:-
20/5Saltstänkta Bohuslänfrån 11 980:-
25/5Det Nya Stockholm Södra från 540:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm