Skip to main content

Hamburg med konsert i Elbphilharmonie

Välkommen med till Hamburg och den unika konsertbyggnaden Elbphilharmonie, upplev en magisk kvällskonsert i stora salen med musik av Georg Friedrich Händel! Vi reser med Stena Line Göteborg-Kiel, ombord bjuds på en middagsbuffet innan vi kopplar av för natten i våra sköna utsideshytter. Andra dagen anländer vi till Hamburg, Tysklands näst största stad som ligger vackert beläget mellan Alstersjöarna och den stora hamnen vid floden Elbe. Vi bor centralt på familjeägda Baseler Hof Hotel **** i sköna superior rum. Konsertdagen börjar med en stadstur tillsammans med vår svenska lokalguide, vi får en privat kanaltur och ser även Rådhuset och ”Michel” stadens största kyrka. På kvällen är det dags för resans höjdpunkt – Konsert i Elbphilharmonie. Den stora konsertsalen, Grosser Saal, har 2100 platser och vi har biljetter i bästa pris kategorin. På programmet i kväll står Ptolemaios kung av Egypten, en opera i tre akter med musik av Georg Friedrich Händel. Verket framförs av den välkända barockorkestern Il Pomo d’Oro. Hemresan går från Kiel till Göteborg med Stena Line och sedan vidare med vår sköna buss till Stockholm.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm- Göteborg

  Vi lämnar Cityterminalen i Stockholm kl 10.30, på vår väg söderut mot Göteborg stannar vi till för lunch på egen hand. Vi reser med Stena Line till Kiel, ombord äter vi en gemensam middagsbuffé innan vi kopplar av för natten i våra sköna utsideshytter.

 • Dag 2: Kiel- Hamburg

  En härlig sjöfrukost serveras ombord innan vi fortsätter mot Hamburg, dit vi beräknas ankomma vid lunchtid. Hamburg är Tysklands näst största stad och ligger vackert beläget mellan Alstersjöarna och den stora hamnen vid floden Elbe. Vi får en första panoramatur med lokal guide vid ankomsten och därefter äter vi en god lunch tillsammans innan vi checkar in på vårt hotell. Vi bor centralt på hotell Baseler Hof ****, ett trevligt familjeägt hotell och vi bor i superior rum som alla har minibar, kaffe/te bryggare, kassaskåp och gratis wifi.
  Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.
  Reseledaren hjälper gärna till med rekommendationer på bra restauranger.

 • Dag 3: Hamburg Elbphilharmonie

  Vår lokalguide möter oss i lobbyn på morgonen, för en innehållsrik stadstur, det ingår 1 timmes kanaltur i privat båt, där vi ser de berömda kvarteren Speicherstadt, gamla ombyggda lagerlokaler, som idag är ett exklusivt område med bostäder, butiker och kontor samt hamnen.
  Vi fortsätter med Reeperbahn, Rådhuset och ”Michel” stadens största kyrka. En överdådig barockkyrka, bränd och förstörd flera gånger, men som alltid blivit återuppbyggd.
  Vi serveras en 3 rätters lunch och har sedan några timmars ledig tid för egna strövtåg fram till avresan mot resans höjdpunkt Elbphilharmonie. Vi får en guidad tur både utanför och inne i konserthuset, innan föreställningen börjar. Elbphilharmonie invigdes i januari 2017, en konsertsal i världsklass, efter mer än 7 års försening och med en 10 gånger högre slutnota. Bygget är ett av de största kulturbyggnadsprojekten i Europa i modern tid. Huset är ritat av arkitektbyrån Herzog & de Meuron och akustiken i stora salen är designad av toppakustikern Yasuhisa Toyota.
  I den grandiosa byggnaden finns även restauranger, ett hotell och ett lägenhetskomplex.
  Den stora konsertsalen, Grosser Saal, har 2100 sittplatser unikt placerade så att ingen ska sitta långt från scenen, vi har biljetter i högsta priskategorin. På programmet i kväll står Ptolemaios, kung av Egypten, en opera i tre akter med musik av Georg Friedrich Händel. Verket framförs av den välkända barockorkestern Il Pomo d’Oro.

 • Dag 4: Hamburg- Kiel

  Idag blir det fri förmiddag för att upptäcka Hamburgs sevärdheter eller tid för shopping och att äta lunch på egen hand. På kvällen reser vi med Stena Line från Kiel mot Göteborg, ombord äter vi gemensam middag och njuter sedan av fartygets nöjesutbud.

 • Dag 5: Göteborg- Stockholm

  Vi njuter av en rejäl frukostbuffet på väg in i Göteborgs hamn, väl framme påbörjar vi färden mot Stockholm, med möjlighet för lunch längs vägen innan vi når Stockholm vid 17-tiden.

Karta

Resekalender
31/5Visingsöfrån 1 880:-
4/6Svenska Pommernfrån 13 980:-
23/6Midsommar i Dalarnafrån 7 580:-
27/6Värmlandfrån 7 680:-
1/7Atlanterhavsveienfrån 12 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm