Skip to main content

Möt ljuset i Skagen

Möt ljuset i Skagen!

Följ med på en härlig resa till Skagens öppna landskap där haven Kattegatt och Skagerrak dramatiskt möts och guidade besök hos de berömda Skagenmålarna.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Möt ljuset i Skagen – makalös konst och natur

  Vi kör på morgonen mot Göteborg med lunchstopp på vägen. Det blir en fin tur genom Sverige innan vi tar färjan till Fredrikshamn. Här njuter vi av middagsbuffén och båtens nöjesutbud innan det är dags att köra av och avsluta kvällen på fina Color Hotel i Skagen. Ca 468 km

 • DAG 2 Sandudden och konst

  Under förmiddagen sätter vi kurs mot den slående vackra sandudden Grenen som bildar en spets mot nordost där Skagerrak och Kattegatt möts. Vi åker en tur med ”Sandormen-tåget”, och här finns möjlighet till fina bilder. Vi upplever det speciella ljuset, en unik naturupplevelse! Därefter tar vi oss in till Skagen för en gemensam lunch och besök på Skagenmuseet fyllt av fantastiska konstverk av Skagenmålarna, både kvinnliga och manliga konstnärer. Vi fortsätter att frossa i konst med ett besök på Drachmanns hus. Vi återvänder till härliga Color Hotel för gemensam middag.

 • DAG 3 Mer konst och Råbjerg Mile

  Skön morgon med härlig frukost. Vi beger oss till Anchers hus för ännu mer konst. Efter lunch, som intas på egen hand, blir det Råbjerg Mile, Europas största vandrande sandöken, surrealistiskt och oerhört vackert. Gemensam middag blir det på hotellet.

 • DAG 4 Fredrikshamn och genom Sverige

  Efter en tidig frukost checkar vi ut och beger oss mot Fredrikshamn för att kliva på färjan. Efter ankomst till Göteborg sätter vi kurs mot Stockholm men kör nu mellan Vänern och Vättern hemåt. Avslutningslunch äter vi tillsammans på vägen och vi är åter i vår huvudstad under kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-05-01CityterminalenBoende SkagenMer än 810 980:-BokaMer information
Resekalender
7/12Julmarknad i Hildesheim från 10 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm