Skip to main content

Möt ljuset i Skagen

Möt ljuset i Skagen

Natur och konst

Följ med på en härlig resa till Skagens öppna landskap, haven Kattegatt och Skagerrak som dramatiskt möts och de berömda Skagenmålarna.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Möt ljuset i Skagen – makalös konst och natur

  Vi kör på morgonen mot Göteborg med lunchstopp på vägen. Det blir en fin tur genom Sverige innan vi tar färjan till Fredrikshamn. Här njuter vi av middagsbuffén och båtens nöjesutbud innan det är dags att köra av och avsluta kvällen på fina Color Hotel i Skagen. Ca 468 km

 • DAG 2 Sandudden och Skagen

  Under förmiddagen sätter vi kurs mot den slående vackra sandudden Grenen som bildar en spets mot nordost där Skagerrak och Kattegatt möts. Vi åker en tur med ”Sandormen-tåget”, och här finns möjlighet till fina bilder. Vi upplever det speciella ljuset, en unik naturupplevelse! Därefter tar vi oss in till Skagen för en gemensam lunch och sedan återvänder vi till härliga Color Hotel som har många bekvämligheter; utomhus-spa, bar, restaurang. Middag på egen hand.

 • DAG 3 Skagenmuseet och Råbjerg Mile

  Vi besöker Skagenmuseet fyllt av fantastiska konstverk av Skagenmålarna, både kvinnliga och manliga konstnärer. Efter lunch, som intas på egen hand, blir det Råbjerg Mile, Europas största vandrande sandöken, surrealistiskt och oerhört vackert. Gemensam middag blir det på hotellet.

 • DAG 4 Fredrikshamn och genom Sverige

  Efter en tidig frukost checkar vi ut och beger oss mot Fredrikshamn för att kliva på färjan. Efter ankomst till Göteborg sätter vi kurs mot Stockholm men kör nu mellan Vänern och Vättern hemåt. Avslutningslunch äter vi tillsammans på vägen och vi är åter i vår huvudstad framåt middagstid.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2023-05-02Se anslutningBoende SkagenMer än 88 980:-BokaMer information
2023-09-12Se anslutningBoende SkagenMer än 88 980:-BokaMer information
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm