Skip to main content

Möt ljuset i Skagen

Möt ljuset i Skagen – makalös konst och natur!

Vi presenterar här en resa till det magiska ljuset i närheten av havet. De imponerande kilometerlånga sandstränderna som tar slut där vågorna från Kattegatt och Skagerrak möts på ett fascinerande sätt. De världsberömda Skagenmålarnas magnifika verk ser vi givetvis och förundras över hur de lyckats fånga ljuset; alla på sina olika vis. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Möt ljuset i Skagen – makalös konst och natur

  Vi kör på morgonen mot Göteborg med lunchstopp på vägen. Det blir en fin tur genom Sverige innan vi tar färjan till Fredrikshamn. Här njuter vi av middagsbuffén och båtens nöjesutbud innan det är dags att köra av och avsluta kvällen på fina Color Hotel i Skagen. Ca 468 km

 • DAG 2 Sandudden och Skagen

  Under förmiddagen sätter vi kurs mot den slående vackra sandudden Grenen som bildar en spets mot nordost där Skagerrak och Kattegatt möts. Vi åker en tur med ”Sandormen-tåget”, och här finns möjlighet till fina bilder. Vi upplever det speciella ljuset, en unik naturupplevelse! Därefter tar vi oss in till Skagen för en gemensam lunch och sedan återvänder vi till härliga Color Hotel som har många bekvämligheter; utomhus-spa, bar, restaurang. Middag på egen hand.

 • DAG 3 Skagenmuseet och Råbjerg Mile

  Vi besöker Skagenmuseet fyllt av fantastiska konstverk av Skagenmålarna, både kvinnliga och manliga konstnärer. Efter lunch, som intas på egen hand, blir det Råbjerg Mile, Europas största vandrande sandöken, surrealistiskt och oerhört vackert. Gemensam middag blir det på hotellet.

 • DAG 4 Fredrikshamn och genom Sverige

  Efter sovmorgon och frukost checkar vi ut och beger oss mot Fredrikshamn för lite shopping innan vi kliver på färjan. Efter ankomst Göteborg sätter vi kurs mot Stockholm, med middagsstopp i Skara. Vi är åter i vår huvudstad vid midnatt. Ca 471 km

Karta

Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm