Skip to main content

Möt ljuset i Skagen

Möt ljuset i Skagen!

Följ med på en härlig resa till Skagens öppna landskap där haven Kattegatt och Skagerrak dramatiskt möts och guidade besök hos de berömda Skagenmålarna.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm - Skagen

  På morgonen kl 08.00 lämnar vi Cityterminalen i Stockholm och kör mot Göteborg med lunchstopp på vägen för den som önskar. Det blir en fin tur genom Sverige innan vi tar färjan till Fredrikshamn. Här njuter vi av en tidig middagsbuffé och båtens nöjesutbud innan det är dags att köra av och avsluta kvällen på fina Color Hotel i Skagen.

 • DAG 2: Sandudden & Skagenmålarna

  Under förmiddagen sätter vi kurs mot den slående vackra sandudden Grenen som bildar en spets mot nordost där Skagerrak och Kattegatt möts. Vi åker en tur med ”Sandormen-tåget”, och här finns möjlighet till fina bilder. Vi upplever det speciella ljuset, en unik naturupplevelse! Därefter tar vi oss in till Skagen för en gemensam lunch och besök på Anchers Hus och Skagenmuseet fyllt av fantastiska konstverk av de berömda Skagenmålarna, både kvinnliga och manliga konstnärer. Vi återvänder till härliga Color Hotel för gemensam middag.

 • DAG 3: Mer konst & Råbjerg Mile

  Efter frukost besöker vi Drachmanns Hus, levnadskonstnären, poeten, målaren och kvinnotjusaren Holger Drachmann drogs till Skagen och livet i konstkolonin. Under dagen ges tid till att upptäcka Skagen på egen hand och fri lunch. På eftermiddagen blir det Råbjerg Mile, Europas största vandrande sandöken, surrealistiskt och oerhört vackert. Gemensam middag blir det på hotellet som avslutning på vårt besök i Skagen för denna gång.

 • DAG 4: Skagen- Stockholm

  Efter en tidig frukost checkar vi ut och beger oss mot Fredrikshamn för att kliva på Stena Lines fartyg mot Göteborg. Efter ankomst sätter vi kurs mot Stockholm och kör nu mellan Vänern och Vättern hemåt. Avslutningslunch äter vi tillsammans i Skara Konsthall.
  Vi är åter i Stockholm på kvällen, fyllda av all vacker konst och natur vi fått uppleva.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-09-10CityterminalenBoende SkagenMer än 810 980:-BokaMer information
Resekalender
20/5Saltstänkta Bohuslänfrån 11 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm