Skip to main content

Jokkmokks Marknad

Upplev Jokkmokks Marknad, Norrlands Vildmark, Ishotellet och det röda Ådalen!

Res med oss genom vackra Sverige upp till Norrland med sköna snölandskap och bländande kylslagna vyer! Vi besöker Jokkmokks marknad och det världsberömda Ishotellet i Jukkasjärvi, får uppleva det röda Ådalen och se den fantastiska Hälsingekusten. En resa med spännande upplevelser, fantastisk natur och trevligt umgänge!

 

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm-Skellefteå

  Avresa från Stockholm Cityterminal kl 07.00. Vi reser norrut genom vårt vackra Sverige och ser hur landskapet långsamt förändras. Under resans gång gör vi stopp längs vägen och äter lunch tillsammans. Längs östkusten passerar vi Gävle, Sundsvall, Örnsköldsvik, Umeå och når sent på kvällen vårt hotell i Skellefteå. Vi bor på det nyöppnade och unika The Wood Hotel by Elite, byggt i trä från skogarna runt Skellefteå. En av världens högsta träbyggnader och med en unik konstruktion som absorberar mer CO2 än vad som används. Här i denna spännande miljö äter vi gemensam middag och sover ut efter resan.

 • Dag 2: Jokkmoks Marknad

  Vi lämnar Skellefteå och via Piteå och Älvsbyn når vi fram till Storforsen för förmiddagsfika. Detta är ett av Europas största vattenfall, mäktigt även vintertid. Och efter halvannan timmes körning är vi så framme i Jokkmokk, där vi möts av marknadsvimlet med tusentals besökare från när och fjärran. Marknaden har ända sen tillkomsten för mer än 400 år sedan haft stor betydelse som träffpunkt för samer och handelsmän från kusten. Idag har det utvecklats till en av norra Skandinaviens största folkfester. På marknaden finns ett stort utbud av varor allt från traditionella samiska produkter till moderna kläder och smycken. Det finns också ett rikt utbud av mat och dryck, med allt från samisk mat till internationella specialiteter.Lunch intas på egen hand på marknaden. Observera att ni behöver rejäla skor och ytterplagg eftersom det kan bli riktigt kallt och vi är utomhus i flera timmer.
  Mot aftonen kör vi vidare norröver mot Gällivare, där vi bor 2 nätter. Efter en lång dag slår vi oss ner till bords och äter en gemensam middag.

 • Dag 3: Kiruna & ishotellet i Jukkasjärvi

  När vi ätit frukost reser vi till Kiruna, staden som precis har invigt sitt nya centrum.
  Man har flyttat hela hus och stadsdelar pga Kirunagruvans utbyggnad. Därefter far vi ut till Jukkasjärvi, där vi besöker det världsberömda Icehotel.
  Varje år skördas isen från Torne älv, "den vilda älven" där allting började för över 30 år sedan. Is som omvandlas till design och arkitektur. Världens första och största ishotell som skapats från snö och is, och som återuppstår i ny skepnad varje år, en arktisk och helt oförglömlig upplevelse.
  Efter en gemensam lunch på Värdshuset i Jukkasjärvi och guidad rundtur rullar vi vidare till Jukkasjärvi kyrka med rötter ända tillbaka till 1600-talet. Här finns den berömda altartavlan om laestadianismen, tillverkad av Bror Hjorth på 1950-talet.
  På kvällen är vi tillbaka i Kiruna och vår middag på hotellet.

 • Dag 4: Jokkmokk & Luleå

  Idag börjar vi resan söderut och gör ett återbesök i Jokkmokk. Vi får ta del av samiskt hantverk i högsta klass och få höra mer om hur den samiska kulturen klarar sig på 2000-talet.
  Resan fortsätter ut mot kusten och klassiska Stadshotellet i Luleå, där vi äter gemensam middag och övernattar.

 • Dag 5: Ådalen & Sundsvall

  På vår fortsatta resa söderut kommer vi till Ådalen ”som skapades då Gud både log och vredgades”. Vidare till Kramfors och ådalsmonumentet i Lunde, som berättar om ett av de mest dramatiska ögonblicken i svensk 1900-talshistoria, via Härnösand når vi under sena eftermiddagen vårt hem för natten – klassiska Hotell Knaust i Sundsvall. I en byggnad från 1891 ligger detta anrika hotell som är vida känt för sin vackra marmortrappa och magnifika spegelsal. Vi serveras en gemensam avslutningsmiddag på hotellet.

 • DAG 6: Sundsvall-Stockholm

  Hemåt genom ”Södra Norrlands Kustland”
  Efter frukost åker vi den sista biten mot Stockholm, längs Hälsingekusten med fiskelägen, gamla bruk, sågverk och massafabriker samt de vackra kuststäderna Hudiksvall och Söderhamn. I dessa trakter äter vin en gemensam lunch.
  Vi passerar Norrlands äldsta stad, Gävle, som byggts kring sjöfart, fiske och industrier. Och ishockey förstås! Sen har vi inte långt hem till Stockholm dit vi når tidig kväll.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2025-02-06Se anslutningBoende JokkmokkMer än 814 980:-BokaMer information
Resekalender
27/7Eksjö Tattoofrån 4 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm