Skip to main content

Umbrien Italiens gröna hjärta NYHET

"En bastu i Umbrien"

Möt författaren till den populära boken ”En bastu i Umbrien” Tomas Bacoccoli, som sedan 2014 bor med hustru och tre barn i Corciano/ Umbrien, där de driver en oliv- och hästgård.  Boken berättar med humor och glimten i ögat om kärleken till Umbrien och familjen. Tomas vet hur det känns att ändra allt i livet och hur det är att vakna upp i skuggan av ett olivträd på en kulle i Umbrien när man bott hela sitt liv i Sverige! 

Under resan besöker vi vingårdar, pittoreska städer och byar, tryffelbonde med familj och bjuds på härliga och roliga måltider.

Flyget med SAS Plus går till Rom och vi reser i mindre sällskap.

Följ med oss på en oförglömlig resa med genuina upplevelser, äkta italiensk kultur och utsökta mattraditioner. 

Vänligen notera att ordningen på utflykter kan ändras.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Arlanda-Rom-Trevi

  Vår resa börjar på Arlanda, vi möts vid SAS avgångasgate. Resan går med SAS Plus vilkte betyder att vi har tillgång till SAS lounge samt fasttrack på flygplatsen. Vi reser i mindre sällskap.
  Vid ankomsten till Rom möts vi av vår svenska reseledare och med buss tar vi oss in i det grönskande och bergiga Umbrien.
  På kvällen kommer vi till Trevi och vårt charmiga hotell Antica Dimora alla Rocca. Hotellrummen är alla individuellt inredda och belägna i olika historiska byggnader/ palats i centrala Trevi.Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 2: Trevi - Montefalco

  På morgonen lär vi känna Trevi med en härlig promenad genom de smala gränderna och kullerstensgator. Vid lunchtid kommer vi till Montefalco den murbefästa lilla staden som är centrum för Sagrantino-vinet. Här blir det ett härligt besök hos en mindre vinproducent som bjuder på fantastiska viner och en lätt lunch.
  En härligt avkopplande dag!

 • Dag 3: Coricano

  Vår värd under några dagar är författaren Tomas Bacoccoli, han möter oss på hotellet och tar oss med på spännande upplevelser i Corciano, en av Italiens 10 vackraste byar. Givetvis ingår ett restaurangbesök hos ”sura systrarna” och dagen avslutas hemma hos Tomas på olivgården med en aperitivo. Han berättar för oss hur det känns att ändra allt i livet och hur det är att vakna upp i skuggan av ett olivträd på en kulle i Umbrien när man bott hela sitt liv i Sverige.

 • Dag 4: Spoleto samt besök hos Tryffelfamilj

  En av dagarna äter vi lunch uppe på Monteluco, på en restaurang som spelar en viktig roll i boken.
  Vi gör en kort promenad i "trollskogen", fram till en magisk plats med en utsikt som påminner om något ur Sagan om Ringen.
  Därefter blir det ett besök i Spoleto för rundvandring och vidare till världens största tryffelexportör, familjen Urbani. Här blir det provsmakning med ett glas vin. Tryffel innehåller antioxidanter och vitaminer samt gynnar matsmältningen, dessutom sägs den vara en humörhöjare och bra för huden. Landskapet är hänförande och deras anläggning känns som något taget ur en Bond-film. Ett minne för livet.

 • Dag 5: Perugia

  Ett måste i Umbrien är ett besök i den magiska staden Perugia. Tomas berättar inlevelsefullt om dess spännande historia och om etruskerna, folket som Romarna snodde akvedukterna och annan ingenjörskonst från. Etruskerna är det enda dokumenterade folkslaget någonsin som verkat ha en inbyggd jämlikhet mellan man och kvinna.
  I Perugia träffar vi Papis, som blivit en kändis i Sverige, men som i Italien fortfarande är ganska okänd.
  En oförglömlig dag i Perugia, en av Italiens mest välbevarade hemligheter.

 • Dag 6: Trevi med omnejd

  Efter flera intressanta dagar fyllda med berätteler och anekdoter kopplar vi av i charmiga Trevi . Dagen avslutas med ett härligt vingårds besök, här bjuds flera utsökta viner och lättlunch.
  På kvällen serveras vi en avslutningsmiddag på hotellet.

 • Dag 7: Trevi-Rom-Arlanda

  På resans sisa dag äter vi frukost på hotellet innan vi reser med bussen till Rom och flygplatsen. Vår återresa till Arlanda går med SAS, med kort mellanlandning i Köpnhamn och vi beräknas vara åter i Stockholm på kvällen.
  Så följ med oss om ni vill uppleva det äkta Umbrien med unika möten god mat och härliga samtal!

  Vi rekommenderar bekväma skor under resans gång, eftersom vi promenerar en del genom de charmiga gamla städerna med smala kullerstensgator.
  Ordningen på utflykterna kan ändras.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-11-22ArlandaBoende UmbrienMer än 825 480:-BokaMer information
Resekalender
30/6Magnifika Atlanterhavsveienfrån 14 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm