Skip to main content

Umbrien Italiens gröna hjärta NYHET

"En bastu i Umbrien"

Möt författaren till den populära boken ”En bastu i Umbrien” Tomas Bacoccoli, som sedan 2014 bor med hustru och tre barn i Corciano/ Umbrien, där de driver en oliv- och hästgård.  Boken berättar med humor och glimten i ögat om kärleken till Umbrien och familjen. Tomas vet hur det känns att ändra allt i livet och hur det är att vakna upp i skuggan av ett olivträd på en kulle i Umbrien när man bott hela sitt liv i Sverige! 

Under resan besöker vi vingårdar, pittoreska städer och byar, tryffelbonde med familj och bjuds på härliga och roliga måltider.

Flyget med SAS Plus går till Rom och vi reser i mindre sällskap.

Följ med oss på en oförglömlig resa med genuina upplevelser, äkta italiensk kultur och utsökta mattraditioner. 

Vänligen notera att ordningen på utflykter kan ändras.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Arlanda-Rom-Trevi

    Vår resa börjar på Arlanda, vi möts vid SAS avgångasgate. Resan går med SAS Plus vilket betyder att vi har tillgång till SAS lounge samt fasttrack på flygplatsen. Vi reser i mindre sällskap.
    Vid ankomsten till Rom möts vi av vår svenska reseledare och med buss tar vi oss in i det grönskande och bergiga Umbrien.
    På kvällen kommer vi till Trevi och vårt charmiga hotell Antica Dimora alla Rocca. Hotellrummen är alla individuellt inredda och belägna i olika historiska byggnader/ palats i centrala Trevi.Gemensam middag på kvällen.

  • Dag 2: Trevi - Montefalco

    På morgonen lär vi känna Trevi med en härlig promenad genom de smala gränderna och kullerstensgator. Vid lunchtid kommer vi till Montefalco den murbefästa lilla staden som är centrum för Sagrantino-vinet. Här blir det ett härligt besök hos en mindre vinproducent som bjuder på fantastiska viner och en lätt lunch.
    En härligt avkopplande dag!

  • Dag 3: Lago Trasimeno-Coricano

    Vi lämnar Trevi med buss och reser mot Lago Trasimeno, där träffar vi författaren till den populära boken ”En bastu i Umbrien” Tomas Bacoccoli. Vi gör en promenad vid sjön, som är Italiens 4:e största sjö och en historisk juvel med underbara kyrkor och charmiga byar.
    Tomas bor sedan 2014 med hustru och tre barn i byn Corciano där de driver en oliv- och hästgård. Boken berätta med humor och glimten i ögat om kärleken till Umbrien och familjen!
    Dagens lunch hos ”sura systrarna” är en unik upplevelse, vi bekantar oss med Corciano och dagen avslutas hemma hos Tomas på olivgården. Han berättar för oss hur det känns att ändra allt i livet och hur det är att vakna upp i skuggan av ett olivträd på en kulle i Umbrien när man bott hela sitt liv i Sverige.

  • Dag 4: Olivolja - Perugia

    Idag besöker träffar vi Tomas vid en oljekvarn och får lära oss allt om skörd och produktion av den utsökta kallpressade extra virgin olivoljan. Olivolja är en av Umbriens största exportvaror och av fantastisk kvalitet. Här blir det provsmakning och lätt lunch.
    Vi tar oss vidare till Perugia, Umbriens huvudort, som grundades av etruskerna. Vi promenerar genom den vackra gamla stadskärnan och ser stadens sevärdheter. Ett av stoppen blir vid en chokladbutik då Perugia även är känt för sin chokladtillverkning.
    Efter en härlig dag med många smaksensationer återvänder vi till Trevi.

  • Dag 5: Tryffelfamilj - Spoleto

    För dagens program står Tomas återigen som värd, han tar oss med till sina vänner ”tryffelfamiljen”. Tryffel innehåller antioxidanter och vitaminer samt gynnar matsmältningen, dessutom sägs den vara en humörhöjare och bra för huden. Landskapet är hänförande vackert och anläggningen känns som något taget ur en Bond-film. Dagen fortsätter till Monteluco för lunch, platsen har en viktig betydelse för boken!
    Eftermiddagen tillbringar vi i charmiga staden Spoleto med mängder av romerska lämningar, stor medeltida borg och den vackra Domkyrkoplatsen.
    Efter tre underbara och smakrika dagar med Tomas skiljs vi nu åt för denna gång och beger oss tillbaka mot Trevi!

  • Dag 6: Trevi med omnejd

    Efter flera intressanta dagar fyllda med berätteler och anekdoter kopplar vi av i charmiga Trevi. Till lunch blir det ett härligt vingårds besök, det bjuds det utsökta viner och lättlunch. Vi återvänder till trevi på eftermiddagen.
    På kvällen serveras vi en avslutningsmiddag på hotellet.

  • Dag 7: Trevi-Rom-Arlanda

    På resans sisa dag äter vi frukost på hotellet innan vi reser med bussen till Rom och flygplatsen. Vår återresa till Arlanda går med SAS, med kort mellanlandning i Köpnhamn och vi beräknas vara åter i Stockholm på kvällen.
    Så följ med oss om ni vill uppleva det äkta Umbrien med unika möten god mat och härliga samtal!

    Vi rekommenderar bekväma skor under resans gång, eftersom vi promenerar en del genom de charmiga gamla städerna med smala kullerstensgator.
    Ordningen på utflykterna kan ändras.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-11-22ArlandaBoende UmbrienFullt25 480:-FulltMer information
Resekalender
22/11Julstämning i Gdanskfrån 6 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm