Skip to main content

Kosta Boda Art Hotel

På vår populära resa till Småland besöker vi Glashyttan i Kosta samt upplever Vilhelm Mobergs utvandrarbygder. Vi äter god mat, shoppar på outlet och njuter av vårt SPA-hotell. På vår hemresedag gör vi en avstickare till Kalmar.

Vi bor 2 nätter på lyxiga Kosta Boda Art Hotel.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Stockholm- Kosta Boda

  Vi lämnar Stockholm och cityterminalen på morgonen i skön EkmanBuss.
  Vi stannar för en bensträckare och lunch innan vi på eftermiddagen kommer till Kosta. Här bor vi på lyxiga Kosta Boda Art hotell och resten av eftermiddagen är fri för shopping, spa eller kanske en promenad. Vi samlas igen för en härlig middag på hotellet.

  Stockholm- Kosta Boda
 • DAG 2: Kosta & Utvandarbygden

  Efter en skön natts sömn och en härlig frukost väntar en guidad tur i Glashyttan innan vi beger oss mot författaren Vilhelm Mobergs utvandrarbygd, här får vi en inlevelsefull guidad tur och känner historiens vingslag. Det var i dessa trakter som människorna lämnade sina gårdar på grund av fattigdom och utvandrade under 1800-talet. Duvemåla och Rundkvistagården, utvandrarleden och Vilhelms Mobergs födelseplats ingår. Därtill ser vi platsen där Utvandrarna (Troells orginalfilm) spelades in. Vi äter trevlig gemensam lunch och återvänder sedan till Kosta Boda Art hotel. Mot kvällen samlas vi för att tillsammans uppleva enhärlig Hyttsill med glasblåsningsuppvisning och musikunderhållning. Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket som går tillbaka till tiden när hyttan också var bygdens samlingspunkt. Här bjuds vi på genuin småländsk mat tillagad i kylugnarna, dryck, underhållning och glasblåsning. En härlig kväll tillsammans!

  Kosta & Utvandarbygden
 • DAG 3: Kosta-Kalmar-Stockholm

  Vi njuter av härlig frukost innan vi checkar ut och beger oss mot Kalmar för ett besök på Kalmar Länsmuseum. Utanför Västervik får vi en trevlig lunch tillsammans och sedan styr vi mot Stockholm där vi beräknas vara vid middagstid.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-09-15CityterminalenBoende Kosta Art HotelMer än 87 280:-BokaMer information
Resekalender
27/7Eksjö Tattoofrån 4 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm