Skip to main content

Kosta Boda

Låt oss presentera en tvådagarsresa till spännande Kosta Boda! På denna trevliga resa besöker vi populära Glasbruket i Kosta samt upplever Vilhelm Mobergs utvandrarbygder med egen guide. Vi äter god mat, shoppar på outlet och njuter av vårt SPA-hotell. Följ med till Kosta Bosa!

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1

    Dag ett kör vi söderut. Vi stannar för bensträckare och lunch längs med vägen och så småningom når vi småländska höglandet. Vi anländer Kosta där vi får en guidad tur av Glasbruket. Vi ser även den nya konsthallen Kosta Art Gallery med glaskonst i världsklass. Därefter finns tid för shopping för den som önskar innan vi checkar in på vårt SPA-hotell.

    Mot kvällen samlas vi för att tillsammans uppleva en unik middagskväll - med Hyttsill och glasblåsningsshow! Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket som går tillbaka till tiden när hyttan också var bygdens samlingspunkt. Här bjuds besökaren kvällstid på genuin småländsk mat tillagad i kylugnarna, dryck, underhållning och glasblåsning på mästarnivå. De som vill kan även själva få chansen att blåsa glas. En härlig kväll tillsammans!

  • DAG 2

    Efter en skön natts sömn väntar en stärkande frukost innan vi beger oss mot författaren Vilhelm Mobergs utvandrarbygder för en guidad tur. Här känner vi historiens vingslag, det var i dessa trakter som människorna lämnade sina gårdar på grund av fattigdom och utvandrade till landet i väst- Amerika under 1800-talet. Vi får en guidad tur i Duvemåla och Rundkvistagården, utvandrarleden och ser Vilhelms Mobergs födelseplats. Därtill ser vi platsen där Utvandrarna (Troells orginalfilm) spelades in. Resan avrundas med en trevlig avslutningslunch innan vi styr mot Stockholm igen där vi beräknar vara framme framåt kvällen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2022-09-04Se anslutningKosta Art HotelMer än 83 980:-BokaMer information
Resekalender
22/8Hjälmare Kanalfrån 1 680:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm