Skip to main content

Resa till Glasriket - Kosta Boda och Växjö

Följ med oss på denna spännande resa till Kosta Boda och Växjö! På denna trevliga resa besöker vi populära Glashyttan i Kosta samt upplever Vilhelm Mobergs utvandrarbygder. Vi äter god mat, shoppar på outlet och njuter av vårt SPA-hotell. På vår hemresedag stannar vi till i Växjö och ser Utvandrarnas hus och Sveriges glasmuseum. Vi bor 2 nätter på lyxiga Kosta Boda Art Hotel.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1

    Dag ett kör vi söderut. Vi stannar för bensträckare och möjlighet till lunch längs med vägen och så småningom når vi småländska höglandet. Vi anländer Kosta under eftermiddagen, vi checkar in på vårt fina Kosta Boda Art hotell och resten av eftermiddagen är fri för shopping, spa eller kanske en promenad. Mot kvällen samlas vi för att tillsammans uppleva en unik middagskväll - med Hyttsill, glasblåsningsuppvisning och musikunderhållning. Hyttsill är en gammal tradition i Glasriket som går tillbaka till tiden när hyttan också var bygdens samlingspunkt. Här bjuds besökaren kvällstid på genuin småländsk mat tillagad i kylugnarna, dryck, underhållning och glasblåsning. En härlig kväll tillsammans!

  • DAG 2

    Efter en skön natts sömn och en härlig frukost väntar en guidad tur i Glashyttan innan vi beger oss mot författaren Vilhelm Mobergs utvandrarbygder för en guidad tur. Här känner vi historiens vingslag, det var i dessa trakter som människorna lämnade sina gårdar på grund av fattigdom och utvandrade till landet i väst- Amerika under 1800-talet. Vi får en guidad tur i Duvemåla och Rundkvistagården, utvandrarleden och ser Vilhelms Mobergs födelseplats. Därtill ser vi platsen där Utvandrarna (Troells orginalfilm) spelades in. Vi äter trevlig gemensam lunch och kommer därefter tillbaka till Kosta Boda Art hotel. Resten av eftermiddagen på egen hand innan vi samlas för en härlig tvårättersmiddag på hotellet.

  • DAG 3

    Vi njuter av härlig frukost innan vi checkar ut och beger oss mot Växjö. Nu väntar Utvandrarnas hus, Sveriges glasmuseum och en avslutningslunch innan vi styr mot Stockholm igen där vi beräknar vara åter framåt kvällen.

Resekalender
21/9Weekend i Malmö från 8 980:-
1/10Äppeltider från 8 890:-
6/10ABC Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablisfrån 23 980:-
7/10Rättviks Marknad 1dagfrån 690:-
9/10Costa Brava med flygfrån 25 480:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm