Skip to main content

Julstämning i charmiga Gdansk

Upplev magisk julstämning i en av Polens äldsta och vackraste städer, Gdansk.

Vi reser med Stena Line från Karlskrona till Gdynia. Vi börjar med ett besök i staden Sopot som nästan växt samman med Gdynia och Gdansk och tillsammans bildar de storstadsområdet Trippelstaden. Sopot kallas också för Polens egna St. Tropez, med vackra 1800-talsvillor och Europas längsta träpir. I Gdansk där vi ser den magnifika Maria Kyrkan som ståtar över Gamla stan,  det blir tid att upptäcka den charmiga Gamla stan med sina vackra gator och torg smyckade med vackra ljusdekorationer, mängder av julpynt och härlig julmarknad på egen hand. På hemresan stannar vi i Kosta Boda för ett dignande julbord på fantastiska Kosta Boda Art Hotel.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm- Karlskrona

  Vi startar vår resa från Stockholm och Cityterminalen kl.10.00 och reser söderut mot Karlskrona i vår bekväma Ekmanbuss, vi gör ett lunchstopp under vägen. På kvällen reser vi med Stena Line till Gdynia Polen. Vi övernattar i bekväma utsideshytter som vi behåller i två nätter och äter en gemensam middag ombord.

 • Dag 2: Trestadsområdet

  Pigga och raska vaknar vi upp och avnjuter en härlig frukostbuffet, innan vi kliver av i en av Polens yngsta städer – Gdynia. Här möter vår svensktalande lokalguide oss som tar oss med på en spännande och innehållsrik dag. Vi börjar med ett besök i staden Sopot som nästan växt samman med Gdynia och Gdansk och tillsammans bildar de storstadsområdet Trippelstaden. Sopot kallas också för Polens egna St. Tropez, med vackra 1800-talsvillor och Europas längsta trä pir. Vi reser vidare mot Gdansk där vi ser den magnifika Maria Kyrkan som ståtar över Gamla stan, kyrkan anses vara en av världens största tegelstenskyrkor och byggd i sengotisk stil, det blir tid att strosa runt och upptäcka den charmiga gamla stan med sina vackra jul utsmyckningar och härliga julmarknad på egen hand. Efter denna upplevelserika dag beger vi oss tillbaka mot Gdynia och vårt fartyg, där en trevlig middag och fartygets nöjesutbud väntar

 • Dag 3: Karlskrona-Kosta Boda-Stockholm

  Efter en stadig frukost kliver vi av båten i Karlskrona och börjar hemresan mot Stockholm.
  Vi gör en avstickare till Kosta Boda för lite julklappsinköp i någon av de outlet butiker som finns och avnjuter lunch på utsökta Kosta Boda Art Hotel.
  Vi beräknas anlända till Stockholm på kvällen, förhoppningsvis med sköna julklappar och nya spännande upplevelser i bagaget.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-11-22CityterminalenBoende Stena Line Mer än 85 980:-BokaMer information
Resekalender
20/5Saltstänkta Bohuslänfrån 11 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm