Skip to main content

Vin och Trädgårdar

Du behöver inte resa till Frankrike eller Tyskland för att besöka vingårdar eller dricka goda viner. I dag finns flera druvsorter som går att odla i Sverige och på denna resa besöker vi två svenska vingårdar och provar deras produkter. Vi får också njuta av den fantastiska svenska naturen, både i odlad och i naturlig form.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  Vi åker söderut och stannar för lunch och visning på spännande Vandalorum. Guidad visning och tid att beundra konsten! Vi ankommer under eftermiddagen Ängelholm och checkar in på vårt hotell Best Western HUS 157. Efter att resdammet borstats bort samlas vi för gemens¬am middag.

 • Dag 2

  Efter frukost beger vi oss till Bjärehalvön och Norrvikens Trädgårdar. Den fantastiska anlägg¬ningen bjuder på nya upplevelser allt eftersom årstiderna skiftar. Vi får en trädgårdshistorisk guidning genom stilträdgårdarna som är inspire¬rade av olika epoker och kulturer. Dagens lunch intas på Hovs Hallar Restaurang med havet och den obrutna horisonten precis utanför fönstret.
  Nu väntar ett besök hos vinbonden på Vejby Vingård. Vi får en guidad tur i vinmarken och får lära oss hur man odlar vinstockar. I vineriet går vinmakaren igenom processerna som används för att skapa olika viner. Besöket avslutas med en härlig smakupplevelse när vi provar fyra av gårdens egenproducerade viner.
  Det är nu dags att återvända till vårt hotell där vi intar gemensam middag.

 • Dag 3

  Efter en rejäl frukost beger vi oss till Sofiero slott och trädgårdar. Vi får en guidad tur genom slottsträdgården och får ta del av Sofieros färg¬sprakande blomsterprakt, unika trädgårdsarv och kungliga historia. Vi besöker platser från förr, nyare bidrag och säsongens sevärdheter. En vandring full av odlarglädje, trädgårdsinspiration och levande historia.
  På Kullabergs sydsluttningar hittar vi Arilds vingård, en av de äldsta gårdar i bygden. Här får vi en visning av vingården som avslutas med lunch i gårdens restaurang och provning av tre av gårdens viner. Dagen fortsätter ut på Kulla¬halvön som bjuder på en oslagbar natur och den berömda Kullens fyr. Tillbaka på hotellet samlas vi för gemensam middag.

 • Dag 4

  Efter dessa härliga och upplevelserika dagar i Skåne, eller var det Toscana?, är det dags att sätta kurs mot hemorten. Vi stannar för lunch innan vi ankommer Stockholm sen eftermiddag.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2022-08-25Se anslutningBoende Vin och TrädgårdarMer än 88 980:-BokaMer information
Resekalender
22/8Hjälmare Kanalfrån 1 680:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm