Skip to main content

Vin och Trädgårdar i Skåne

Du behöver inte resa till Frankrike eller Tyskland för att besöka vingårdar eller dricka goda viner. I dag finns flera druvsorter som går att odla i Sverige och på denna resa besöker vi två svenska vingårdar och provar deras produkter.

Vi får också njuta av den fantastiska svenska naturen, både i odlad och i naturlig form. Två fantastiska trädgårdbesök , Sofiero och Norrvikens trädgårdar, ingår i resan.

Så följ med oss om ni vill lära känna Bjärehalvön och Kullabygden!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockhollm-Ängelholm

  Vi lämnar Cityterminalen i Stockholm på morgonen och åker söderut och stannar för lunch i Jönköpingstrakten. Efter lunch fortsätter vi genom Småland och kommer fram till Hallandskusten via Laholmsbukten till Ängelholm.
  Vi bor tre nätter på trendiga hotell Best Western hus 57, här startade Ängelholms första Folkets Hus redan år 1899. Efter att resdammet borstats bort samlas vi för gemensam middag.

 • Dag 2: Norrvikens trädgårdar & Vingård

  Efter frukost beger vi oss till Bjärehalvön och Norrvikens Trädgårdar. Den fantastiska anläggningen bjuder på nya upplevelser allt eftersom årstiderna skiftar. Vi får en trädgårdshistorisk guidning genom stilträdgårdarna som är inspirerade av olika epoker och kulturer. Efter visning och egen tid i parken njuter vi av en trevlig lunch tillsammans.
  Dagen går vidare mot naturreservatet Hovs hallar som ligger längst upp i norr på Bjärehalvön med dramatisk klippkust och hänförande utsikter över Laholmsbukten.
  Nu väntar ett besök hos vinbonden på Ljungbyholms vingård här får vi en guidad promenad bland vinrankorna och får lära oss hur man odlar vinstockar i Sverige. I vineriet går vi igenom processerna som används för att skapa de olika vinerna. Besöket avslutas med en härlig smakupplevelse när vi provar tre av gårdens egenproducerade viner med tilltugg. På kvällen är vi åter på vårt hotell där middag väntar.

  Norrvikens trädgårdar & Vingård
 • Dag 3: Sofiero & Vingård

  Nästa dag beger vi oss till Sofiero slott och trädgårdar. Vi får en guidad tur genom slottsträdgården och får ta del av Sofieros färgsprakande blomsterprakt, unika trädgårdsarv och kungliga historia.
  En vandring full av odlarglädje, trädgårdsinspiration och levande historia.
  På Kullabergs sydsluttningar hittar vi Arilds vingård, en av de äldsta gårdarna i bygden. Här får vi en härlig rundvandring genom vingården och en förträfflig lunch i gårdens restaurang samt provning av egenproducerade viner. Dagen fortsätter ut på Kulla¬halvön som bjuder på en oslagbar natur och den berömda Kullens fyr. Tillbaka på hotellet samlas vi för gemensam middag.

  Sofiero & Vingård
 • Dag 4: Ängelholm-Vandalorum-Stockholm

  Efter dessa härliga och upplevelserika dagar i Skåne är det dags att sätta kurs mot Stockholm.
  I Värnamo besöker vi Vandalorum Design och Konstmuseum här får vi en kort introduktion av utställningen och tid att vandra runt på egen hand innan lunchen serveras på restaurang Syltan.
  På kvällen är vi åter i Stockholm och Cityterminalen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-08-22CityterminalenBoende Vin och TrädgårdarMer än 89 980:-BokaMer information
Resekalender
1/5Möt ljuset i Skagenfrån 10 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm