Skip to main content

ABC - Alsace, Bourgogne och Champagne & Chablis

Njut av det goda i livet när ni följer med oss till Frankrike!

EkmanResor reser tillsammans med Coop Mer Smak och Din Vinguide till Europas finaste vindistrikt och fyller dagarna med god mat, vin och kultur. Vi träffar människorna bakom vinet och besöker gårdar som sällan öppnar dörrarna för turister. Det blir en härlig bussresa med guldkant. 

Här gläds vi inte enbart åt utsökta viner utan får även uppleva den franska idyllen. Genom fridfulla städer, pittoreska byar, stora vinfält och fantastiska landskap ser vi några av världens främsta vingårdar och får vara med om härliga högtidsstunder. Här avnjuts lantliga rätter som Boeuf Bourguignon och Coq au Vin tillsammans med förträffliga viner från Alsace, Bourgogne och Chablis. Varmt välkommen att hänga med!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Mot Göteborg

  Vi startar vår resa med buss från Stockholm och under färden stannar vi för lunch. Vid 17-tiden ankommer vi till Göteborg där Stena Lines fartyg under natten tar oss över till Tyskland. Ombord äter vi middag tillsammans innan vi sover ut i våra hytter. Ca 470 km.

 • DAG 2: Mot Ahr

  När vi ätit frukost fortsätter resan genom Tyskland och så småningom anländer vi till det välkända vinområdet Ahr och vårt hotell i Bad Neuenahr. Ahrdalen är det närmaste vinområdet från Sverige räknat. Efter en lång dag checkar vi in på vårt fina hotell där en gemensam middagsbuffé väntar. Ca 564 km.

 • DAG 3: Champagne

  Efter frukost rullar bussen vidare mot Frankrike och ”Champagnestaden” Epernay. Här äter vi en gemensam lunch, och på eftermiddagen gör vi ett besök på ett av områdets champagnehus där vi såklart också provsmakar. Vi åker sedan sista biten till den fantastiska lilla staden Reims där vi stannar för två nätter. Middag på egen hand.

 • DAG 4: Reims

  Efter frukost väntar en dag fylld med besök på några av Reims mest välkända och okända vinhus.
  På kvällen blir det middag på egen hand.

 • DAG 5: Brocard & Meursault

  Efter frukost kör bussen vidare mot staden Beaune och vårt hotell för de närmaste nätterna. Tre dagar i Bourgogne och dess omgivningar som vi ska fylla med smakupplevelser. Det blir en härlig kompott av franska delikatesser och äventyr! Frukost serveras varje morgon. Under dessa tre dagar ingår inte middag och var och en får möjlighet att själv botanisera bland den mängd restauranger som finns i Beaune.

  Vi besöker vingården Brocard och får här bekanta oss med Chablis och dess viner på bästa möjliga sätt. 1973 flyttade Jean-Marc Brocard till Préhy och skapade sin vinproduktion mitt i de gröna vinfälten. Tillsammans med sin svärfar skapade de den balans och harmoni som krävs för att göra ett bra vin, enligt de båda vinkännarna. Här smakar vi på några av gårdens viner.

  Därefter beger vi oss till vingården och slottet Château Meursault. Här tillverkas viner som säljs över hela världen. Slottet har årligen mer än 20.000 besökare och är en av de mest besökta vingårdarna i området. Här får vi en rundtur och givetvis en provning på utvalda viner.

 • DAG 6: Cassisium & Domaine Lucien

  När vi ätit frukost på hotellet är det dags för ett besök på Cassisium som sedan år 1933 tillverkat sina unika svartvinbärsdrycker. Cassis blandas med Bourgogne Aligoté och man får då den dryck som kallas Kir - som då den blandas med champagne blir - Kir Royale. Vi får under vår rundtur höra historien bakom Cassisium, se hur tillverkningen går till och möjlighet att provsmaka.

  Vi kör sedan till den lilla pittoreska byn Échevronne som ligger några få kilometer nordväst om Beaune. Här finner vi den 15 hektar stora vingården Domaine Lucien Jacob. När Lucien Jacob - traktens mest kända vinpersonlighet - pensionerades år 1989 övertog barnen Chantal och Jean-Michel ansvaret för driften av familjens vingård. Här visas vi runt och provsmakar några av gårdens viner.

 • DAG 7: Senapsprovning & Vingårdsbesök

  Efter frukost väntar ännu ett smakfullt besök. Edmond Fallot La Moutarderie är ett familjeägt företag som år 1840 startade sin verksamhet och som än idag tillverkar och säljer lokalproducerad senap. Här får vi en rundtur och möjlighet att smaka på denna franska specialitet. Därefter beger vi oss till Château de Pommard som sedan år 1726 producerat sina exklusiva och fantastiska viner. Tillsammans med en vinexpert gör vi en rundtur där vi besöker vinkällaren och smakar på några av vinerna. Därefter har vi eftermiddagen fri att på egen hand uppleva mer av Beaune. Lunch och middag på egen hand.

 • DAG 8: Dags att lämna Beaune

  När vi ätit frukost säger vi adjö till Beaune för den här gången och påbörjar vår resa hemåt igen. På vägen hinner vi med en avstickare till den mysiga lilla staden Riquewihr i regionen Alsace, där vi även gör resans sista vinprovning. Framåt sena kvällen når vi Tyskland och Friedrichsdorf där vårt övernattningshotell väntar med middag. Ca 562 km.

 • DAG 9: Norrut

  Efter frukost fortsätter färden genom Tyskland, och framåt eftermiddagen når vi Kiel och vår väntande färja som ska ta oss tillbaka till svensk mark igen. Ombord på båten låter vi oss väl smaka av fartygets à la carte-middag och spenderar senare natten i våra hytter innan vi når Göteborg.Ca 570 km.

 • DAG 10: Hemåt

  Vi äter frukost ombord på färjan innan vi rullar av i Göteborgs hamn och fortsätter vår hemfärd. Längs vägen stannar vi till för möjlighet till lunch någonstans i trakterna kring Jönköping och beräknar nå Stockholm under eftermiddagen. Ca 500 km.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2021-04-10Se anslutningBoende ABCMer än 819 480:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm