ABC - Alsace, Bourgogne och Champagne & Chablis

Njut av det goda i livet när ni följer med oss till Frankrike!

Vi reser tillsammans med välkända Eva Weckström till Europas finaste vindistrikt och fyller dagarna med god mat, vin och kultur. Vi träffar människor bakom vinet och besöker gårdar som sällan öppnar dörrarna för turister.

Resans första dag susar vi genom ett höstfagert Sverige för att på eftermiddagen nå Göteborg och gå ombord Stena Lines fartyg mot Kiel. Efter frukost ombord fortsätter resan ner genom Tyskland. Under resan pratar vi tyska viner och stannar för lunch i höjd med Münster.  Efter en lång dag checkar vi in på vårt övernattningshotell och sedan väntar gemensam middag.

Efter frukost rullar bussen vidare mot Frankrike och staden Epernay. Här äter vi sen gemensam lunch på den lokala restaurangen La Banque. Efter lunch gör vi resans första besök på ett av områdets champagnehus. Vi åker sen sista biten till Reims, där vi stannar två nätter. Här kommer vi under dagarna två besöka flera champagnehus av olika karaktär, även de mindre kända för gemene man.

På resan femte dag fortsätter vi mot Bourgogne och den charmiga staden Beaune.

Vi har nu tre innehållsrika dagar vi ska fylla med smakupplevelser! Det blir en härlig kompott av franska delikatesser och äventyr. Några av våra besöksmål under dagarna i Bourgogne blir vingårdarna Brocard, Château Meursault, Domaine Lucien Jacob, Château de Pommard och Cassisium. Där tillverkas Cassis som då det blandas med Bourgogne Aligoté blir den dryck vi kallar Kir – tillsammans med champagne blir det Kir Royale. Senapsprovning på Edmond Fallot La Moutarderie.

Mot slutet av veckan säger vi adjö till Beaune för den här gången. På vägen hinner vi med en avstickare till den mysiga lilla staden Riquewihr i regionen Alsace, där vi gör resans sista vinprovning. Framåt sena kvällen når vi Tyskland och i höjd med Frankfurt checkar vi in på vårt övernattningshotell där middag väntar.
Efter frukost dag nio fortsätter färden genom Tyskland och framåt eftermiddagen når vi Kiel och vår väntande färja som ska ta oss tillbaka till svensk mark igen. Ombord på båten låter vi oss väl smaka av fartygets à la carte-middag och spenderar senare natten i våra hytter innan vi når Göteborg.

Vi äter frukost ombord på färjan innan vi rullar av i Göteborgs hamn och fortsätter vår hemfärd. Längs vägen stannar vi till för möjlighet till lunch någonstans i trakterna kring Jönköping och beräknas nå Stockholm under eftermiddagen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2021-10-08Se anslutningBoende ABCMer än 819 980:-Boka