Skip to main content

Lofoten & Nordnorges pärlor

Det bästa av Norrland, Lofoten & Nordnorges pärlor 

En oförglömlig upplevelse är att få blicka ut över de klarblå fjordarna med de mäktiga bergen som bakgrund. Under vår resa kommer vi att få uppleva något av det bästa som finns i Norra Sverige och Nordnorge.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Mot Norrland

  Första resdagen färdas vi längs en bra bit av Norrlandskusten - den svenska Östersjökusten mellan Haparanda och Gävle. Vi stannar till vid Ångersjön, utsedd till en av Sveriges vackraste rastplatser, för en kaffepaus. Färden går sedan via Högakustenbron där vi stannar till för lunch och beskådar den vackra utsikten. Under eftermiddagen kör vi vidare och till kvällen når vi Skellefteå och vårt hotell denna första natt. Vi äter middag tillsammans innan det är dags att säga godnatt.

 • DAG 2: Skellefteå - Kiruna

  Vi börjar andra dagen med tidig frukost och fortsätter sedan vår resa norröver. Längs de norrländska vägarna passerar vi städer som Piteå, Luleå och Överkalix. Vi stannar för möjlighet till lunch innan vi slutligen når Kiruna där vi stannar för natten. Vi äter gemensam middag på hotellet.

 • DAG 3: Kiruna - Svolvaer

  Tredje dagen lämnar vi Sverige längs den magnifika Nordkalottvägen, vi kommer till Riksgränsen och åker vidare in i Norge.
  Med vår buss färdas vi nu längs mäktiga fjordar och majestätiska berg mot Lofoten och staden Svolvaer, här bor vi i två nätter påtrevligt hotell beläget vid vattnet. Vi äter middag ihop och vilar ut i trevliga rum.

 • DAG 4: En heldag på Lofoten

  Efter frukost spenderar vi dagen på Lofoten och dess omgivningar. Vi får se orter som Henningsvaer, Kabelvåg och tar del av den mycket vackra Lofotenkatedralen. På kvällen äter vi gemensam middag tillsammans på hotellet efter en spännande dag i Lofotens omgivningar.

 • DAG 5: Svolvaer - Bodö

  Efter en skön frukost lämnar vi hotellet och kör längst ut till spetsen på Lofoten, här tar vi färjan över till fastlandet och Bodö.
  Här bor vi centralt nära vattnet och äter gemensam middag efter en oförglömlig dag.

 • DAG 6: Bodö - Storuman

  Resan fortsätter längs Norges vackra landskap under dagen passerar vi den norra Polcirkeln.
  Polcirkeln är den breddgrad där solen inte alls går ner vid sommarsolståndet, Midnattssolens land.
  Färden går sedan vidare tillbaka in i Sverige och vi ankommer till Storuman där vi stannar för natten på Hotell Toppen, i Lapplands hjärta. Här äter vi middag tillsammans på hotellet.

 • DAG 7: Storuman - Sundsvall

  Färden går vidare söderut, genom de norrländska skogarna och under eftermiddagen når vi Sundsvall och anrika hotell Knaust, med gemensam middag.

 • DAG 8: Härlig kustfärd hemåt

  Vi äter frukost på hotellet innan vi tar plats i bussen för den sista etappen på vår resa. Under hemfärden kommer vi att stanna ute vid den vackra hälsingekusten för lunch innan vi åker söderut mot Gävle och Uppsala och slutligen anländer till Stockholm.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-07-28CityterminalenBoende Lofoten419 980:-BokaMer information
Resekalender
1/5Möt ljuset i Skagenfrån 10 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm