Skip to main content

Vättern runt

Följ med oss på en intressant resa runt Vätterns vackra miljöer! Vi besöker Vadstena där vi får höra om Heliga Birgittas liv, charmiga Hjo där vi ser utställningen om Estrid Ericsson grundare av Svenskt Tenn, får spännande visning av Ellen Keys vackra hem Strand och ett kort guidat besök på Vätterns pärla Visingsö. Vi bor på klassiska Stora hotellet i centrala Jönköping.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Vadstena-Jönköping

  Vi lämnar Cityterminalen i Stockholm kl 08.00 i vår bekväma Ekmanbuss och färdas mot Vadstena. Här blir det först lunch och sedan en spännande guidad historisk promenad med temat Heliga Birgitta. Vi hinner med att gå runt i staden på egen hand innan vi rullar den sista biten mot Jönköping och det centralt belägna Elite Stora hotellet, som ligger ett stenkast från Vätterns sydspets. Vi äter gemensam middag på hotellet innan det är dags att tacka för idag. 325 km.

 • Dag 2: Visingsö-Ellen Keys Strand

  Efter en härlig frukost på hotellet är det dags för utflykt. Vi åker till Gränna där vi tar färjan över till Vätterns största ö: underbara Visingsö. Här åker vi tillsammans med vår lokalguide genom ekskogarna, ser bland annat ruinerna av slottet Visingsborg, besöker Brahekyrkan och ser det berömda tornet i Kumlaby kyrka.
  Vi äter trevlig lunch ihop innan vi tar färjan över till Gränna, vi åker norrut till Omberget och besöker Ellen Keys Strand. Under visningen får vi veta många intressanta fakta och anekdoter om denna världsberömda pedagog och visionär. OBS Brant backe ner till huset!
  Vi återvänder till Jönköping och får middag på vårt hotell.200km.

 • Dag 3: Hjo-Stockholm

  Vi startar med en härlig frukost och packar ihop våra tillhörigheter.
  Idag åker vi längs Vätterns västra strand och första stoppet är den charmiga trästaden Hjo, där vi får en guidad visning av utställningen med föremål från Svenskt Tenn och veta historien bakom stadens driftiga dotter Estrid Ericson som grundade företaget.
  Gemensam lunch och sedan fortsätter vi mot huvudstaden dit vi beräknas ankomma kl.18.30. 394km.

Resekalender
21/9Weekend i Malmö från 8 980:-
1/10Äppeltider från 8 890:-
6/10ABC Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablisfrån 23 980:-
7/10Rättviks Marknad 1dagfrån 690:-
9/10Costa Brava med flygfrån 25 480:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm