Skip to main content

Vättern runt

Följ med oss på en intressant resa runt Vätterns vackra miljöer och lär känna tre berömda kvinnor. Vi besöker Vadstena där vi får höra om Heliga Birgittas liv i staden. Besöker charmiga Hjo och ser utställningen om Estrid Ericsson grundare av Svenskt Tenn som firar100 års jubileum 2024. Ett spännande besök i Ellen Keys vackra hem Strand vid foten av Omberg. En härlig guidad tur på Vätterns pärla Visingsö ingår. Vi bor på klassiska Stora hotellet i centrala Jönköping.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Hjo-Jönköping

  Vi lämnar Cityterminalen i Stockholm kl 08.00 i vår bekväma Ekmanbuss och färdas mot Aspabruk och Werner von Heidenstams födelsehus Olshammarsgården, där det bjuds på lunch. På eftermiddagen kommer vi till charmiga trästaden Hjo, där vi får en guidad visning av utställningen med föremål från Svenskt Tenn, som firar 100 år 2024 och får veta historien bakom stadens driftiga dotter Estrid Ericson, som grundade företaget.
  Vi kör den sista biten mot Jönköping och det centralt belägna Elite Stora hotellet, som ligger ett stenkast från Vätterns sydspets. Vi äter gemensam middag på hotellet innan det är dags att tacka för idag.

 • Dag 2: Visingsö

  Efter en härlig frukost på hotellet är det dags för utflykt.
  Vi åker till Gränna där vi tar färjan över till Vätterns största ö: underbara Visingsö. Här åker vi tillsammans med vår lokalguide genom ekskogarna, ser bland annat ruinerna av slottet Visingsborg, besöker Brahekyrkan och ser det berömda tornet i Kumlaby kyrka.
  Vi äter trevlig lunch ihop innan vi tar färjan över till Gränna.
  Ett besök hos någon polkagrisfabrikant hinns med innan vi återvänder till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 3: Ellen Key - Vadstena- Stockholm

  Vi startar med en härlig frukost och packar ihop våra tillhörigheter. Vi åker norrut till Omberget och besöker Ellen Keys Strand. Under visningen får vi veta många intressanta fakta och anekdoter om denna världsberömda pedagog och visionär. OBS väldigt brant backe ner till huset! Vi fortsätter mot Vadstena, här blir det först lunch och sedan en spännande guidad historisk promenad i klosterområdet med temat Heliga Birgitta. Vi beräknas vara tillbaka på Cityterminalen kl. 18.30.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-08-26CityterminalenBoende Vättern runtFullt6 980:-FulltMer information
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm