Skip to main content

Det vackra Bohuslän

Det vackra Bohuslän - Med unik skärgårdsnatur och hällristningsområdet i Tanum, ett Världsarv.

Följ med oss och upptäck det intagande vackra landskapet Bohuslän! Härliga fiskelägen och en Lysekils-atmosfär som doftar Evert Taube. Det blir Uddevalla och Lysekil, Kosteröarna och Tanumshede. Vi kör söderöver mot Uddevalla och på vägen väntar ett besök med guidad visning av Husaby biskopskyrka med torn från 1100-talet. Incheckning på hotell Bohusgården i Uddevalla. Middag i Ljungskile.

Nu väntar tre dagar med spännande utflykter. Vi tar färjan över Gullmarsfjorden, med sin bländande skärgård, mot Lysekil med Gamlestaden och Havets Hus. Vi besöker det berömda hällristningsmuseet i Tanumshede. På Sundby Säteri blir det förmiddagskaffe och sedan kör vi över Orust till Tjörn. Vi besöker Pilane gravfält och skulpturpark och det Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn med fina verk. Dag fyra väntar den fantastiska skärgården! Vi gör en heldagstur i västkustens arkipelag, där vi såklart kliver iland för guidad tur. Gemensamma middagar på kvällarna.

Hemresan på den femte dagen går genom det fagra Dalsland längs den västra sidan av Vänern. Vi stannar på trivsamt ställe för gemensam avslutningslunch. Vi är tillbaka i Stockholm under kvällen, förhoppningsvis med bagaget fullt av sköna intryck!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Stockholm-Uddevalla

  Vi lämnar Cityterminalen i Stockholm kl 09.00 och färdas västerut i vår fina Ekmanbuss på snabba vägar. Vi gör ett lunchstopp i Örebro trakten innan resan går vidare längs Vänerns östra strand. Här besöker vi Husaby biskopskyrka med torn från 1100-talet.
  På kvällen kommer vi fram till Uddevalla och vårt trevliga hotell Bohusgården, vackert beläget vid Byfjorden.
  Alla rum har balkong och fjordutsikt. Vi äter en gemensam middag i hotellets matsal.
  Nu väntar tre dagar med spännande utflykter.

 • DAG 2: Lysekil-Smögen-Tanumshede

  Idag tar vi färjan över Gullmarsfjorden, med sin bländande skärgård och kommer till Lysekil där vi gör en promenad tillsammans. Dagen fortsätter till Smögens bryggor här blir det fri tid att strosa runt och inta lunch på egen hand. Turen fortsätter sedan mot Tanumshede – innan vi kommer dit gör vi ett kort stopp i Fjällbacka. I Tanumshede vid Vitlyckehällen får vi en kort presentation av hällristningarna och tid att gå runt på egen hand. Vår middag serveras i Ljungskile innan vi återvänder till vårt hotell.

 • DAG 3: Akvarellmuseet-Pilane Gravfält

  Efter frukost åker vi till Tjörn där vi besöker det välkända Nordiska Akvarellmuseet och äter gemensam lunch på bryggan strax intill. På eftermiddagen besöker vi det spektakulära Pilane skulpturpark, naturens egen konsthall. Utställningsområdet är ingen park med iordningställda vägar utan ett levande beteslandskap där man rör sig fritt eller på upptrampade stigar över ängar och berg. Rejäla skor rekommenderas. Delar av området är mycket kuperat och skall man nå konstverken längst uppe på berget så bör man ha god kondition och rörlighet. På kvällen äter vi en gemensam middag.

 • DAG 4: Smuggeltur i Skärgården- Kosteröarna

  Ännu en spännande dag med en heldagstur runt Kosteröarnas arkipelag i privat båt. Avresa sker från Strömstad och vi beger oss ut i skärgården, under resan berättas om smuggeltiden i Strömstad under förbudstiden i Norge. Vi gör strandhugg och får en trevlig lunch på pensionat Ekenäs, besöker Naturum där Kosterguiden Douglas tar emot oss och berättar om Kosterhavet, besöket avslutas på hembygdsmuseet innan vi återvänder till Strömstad. På kvällen blir det gemensam middag på hotellet.

 • DAG 5: Uddevalla-Karlstad-Stockholm

  Hemresan går genom det fagra Dalsland längs den västra sidan av Vänern mot Karlstad.Här besöker vi Sandgrund, och får en guidad visning av utställningen, Lars Lerin anses idag vara en av Nordens främsta akvarellister. Lunchen serveras i Karlstad.
  Vi beräknas vara tillbaka i Stockholm och Cityterminalen kl 19.00, förhoppningsvis fyllda med nya sköna upplevelser och trevliga minnen!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2023-08-07Se anslutningBoende Bohusgården HotellMer än 810 980:-BokaMer information
Resekalender
31/5Visingsöfrån 1 880:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm