Skip to main content

Inlandsbanan och Norrlands Vildmark

Genom storslagen natur reser vi till Sápmi, samernas rike. Vi upplever spektakulära vyer, vilda djur, samisk kultur och njuter av en avstressande resa på den omtalade Inlandsbanan.

Välkommen att följa med!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Stockholm – Östersund

  Vi kör på morgonen norrut mot Östersund med bekvämt lunchstopp längs vägen. På eftermiddagen kommer vi fram till Persåsen, strax utanför Östersund. Här blir det ett besök hos Wikners, ett familjeföretag som funnits i över 50 år. Här kommer vi få en visning i snickeriet och möjlighet att köpa konstverken Ägget och Tuppen designade av Lars Wikner.
  I Östersund checkar vi in på vårt hotell och samlas i hotellets restaurang för gemensam middag.

 • Östersund – Arvidsjaur

  Tidig morgon hoppas vi äntligen ombord Inlandsbanan, sträckan Östersund till Vilhelmina. I lugnt tempo tar tåget oss genom en fantastisk natur och under resan får vi höra intressanta berättelser och sägner. Resan går genom djurrika landskap där våra fyra rovdjur; björn, varg, lodjur och järv lever. Förhoppningsvis ser vi renar, älgar och med lite tur även ovanliga rovfåglar och ugglor. I Vilhelmina äter vi lunch för att sedan fortsätta med bussen till Båtsuoj Samecenter. Här får vi ta del av den samiska kulturen, se bosättningen och besöka renar. Vid den värmande elden i kåtan serveras vi kaffe med torkat renkött och hör om samernas liv. Vi fortsätter till Arvidsjaur för att checka in på vårt nya hotell och äta gemensam middag.

 • Arvidsjaur- Skellefteå

  Vi börjar dagen med att besöka S:t Annas underjordskyr¬ka, 90 meter ner i Kristinebergsgruvan. Vi får se Kristusbilden som på 40-talet framträdde på bergväg¬gen efter en sprängning. Intressanta berättelser och förmiddagsfika serveras. Färden går vidare till Lycksele där vi besöker Gammplatsen som med sina olika byggnader ger en bild av livet i lappmarken. Nu fortsätter vi till Svansele och Vildmarksutställningen, ett av Sveriges största vildmarksmuseum. Över 600 uppstoppa¬de djur presenteras i naturtrogna miljöer. Vildmarksmiddag; ren, älg och ädelfisk tillagad över öppen eld serveras. Vi åker sedan vidare till Skellefteå där vi stannar för natten.

 • Skellefteå – Stockholm

  Vi åker söderut genom den norrländska naturen och kommer så småningom ut till den spektakulära Höga kusten. På kvällen är vi åter på hemorten med många fina minnen av djur, natur och kultur i bagaget.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2021-08-19Se anslutningBoende InlandsbananMer än 89 980:-Boka
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm