Skip to main content

Norrlands Vildmark - med Inlandsbanan

Genom storslagen natur reser vi till Sápmi, samernas rike. Vi upplever spektakulära vyer, vilda djur, samisk kultur och njuter av en avkopplamde resa på den omtalade Inlandsbanan.  

Välkommen att följa med!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm – Östersund

  Vi lämnar Stockholm och cityterminalen kl 07.30 och färdas norrut längs Inlandsvägen. I Järvsö stannar vi till för lunch och kör sedan vidare mot Östersund via Norderön och Frösön, där njuter vi av en av Sveriges vackraste stadsvyer! I Östersund checkar vi in på vårt centralt belägna hotell och samlas i restaurangen för gemensam middag. 555km

 • Dag 2: Östersund – Arvidsjaur

  Tidig morgon kliver vi äntligen ombord på Inlandsbanan för sträckan Östersund till Vilhelmina. I lugnt tempo tar tåget oss genom en fantastisk natur och under resan får vi höra intressanta berättelser och sägner. Resan går genom djurrika landskap där våra fyra rovdjur; björn, varg, lodjur och järv lever. Förhoppningsvis ser vi renar, älgar och med lite tur även ovanliga rovfåglar och ugglor. Resan tar ca 4 timmar.
  I Vilhelmina äter vi lunch för att sedan fortsätta med buss mot Arvidsjaur och Hotel Laponia där vi ska bo i två nätter. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. 450 km

  Östersund – Arvidsjaur
 • Dag 3: Samisk kultur

  På morgonen besöker vi Hembygdsgården i Arvidsjaur och får guidad vandring till gamla kyrk platsen och ett besök i gården där vi ser utställningar och traditionellt hantverk, vi bjuds på kaffe med hembakat.
  Dagen fortsätter mot samevistet Båtsuoj här får vi höra spännande historier om livet som skogssame.
  Vi äter lunch och tillfälle finns att gå in i kåtor och få lyssna till berättelser om samisk mytologi. Avslutningsvis får vi träffa ett antal renar; stora tjurar, vajor och kalvar. På eftermiddagen besöker vi Lappstan i Arvidsjaur med alla sina skogssamekåtor.
  200km.

 • Dag 4: Arvidsjaur- Skellefteå

  Idag får vi uppleva en spännande blandning av historia, kultur och natur. Vi börjar med att åka ner i Kristinebergsgruvan, där vi får se den mystiska Kristusbilden som uppenbarade sig på bergväggen efter en sprängning på 1940-talet. Vi får också höra berättelser om gruvans historia och livet under jord.
  Resan fortsätter till Svansele och Vildmarksutställningen, ett av Sveriges största vildmarksmuseum. Över 600 uppstoppade djur presenteras i naturtrogna miljöer. Vildmarkslunch tillagad över öppen eld serveras.
  I natt bor vi på det unika The Wood Hotel by Elite, byggt i trä från skogarna runt Skellefteå. En av världens högsta träbyggnader och med en unik konstruktion som absorberar mer CO2 än vad som används. Här i denna spännande miljö äter vi gemensam middag och sover ut efter en lång dag.250 km

 • Dag 5: Skellefteå - Stockholm

  Vi åker söderut genom den norrländska naturen och kommer så småningom ut till den spektakulära Höga kusten.
  Vi beräknas vara tillbaka i Stockholm kl 20.30 med många fina minnen av djur, natur och kultur i bagaget. 775km.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-08-12CityterminalenBoende InlandsbananFullt12 980:-FulltMer information
Resekalender
27/7Eksjö Tattoofrån 4 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm