Skip to main content

Atlanterhavsveien

Atlanterhavsveien  - Genom Gudbrandsdalen och ett magiskt fjordlandskap

Denna resa tar oss med buss till den imponerande Atlanterhavsveien i det yttersta havsbandet och med båt på Geirangerfjorden, vattenfallen Friaren och De Sju Systrarna. Ett fascinerande minne för livet.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 : Västerut

  Tidig avresa mot Norge. Vi färdas västerut och gör stopp för kaffe och lunch. Via Arvika når vi den norska gränsen och så småningom Lillehammer, staden som stod värd för vinter OS 1994. Här har vi vårt hotell för natten. Gemensam middag. Ca 610 km från Stockholm.

 • DAG 2 : Geirangerfjorden och Molde

  Efter en tidig frukost fortsätter vår resa. Mellan de höga bergstopparna färdas vi i dalgången Gudbrandsdalen. Vi svänger av mot väster. Orter som Lom och Grotli passeras och vid Dalsnibba börjar färden ned mot fjorden. Snart är vi i Geiranger, en av Norges vackraste och mest fotograferade platser. Här äter vi gemensam lunch i det vackra landskapet. Därefter tar vi oss med vägfärjor längs fjordlanskapet till Molde där vi stannar för natten. Vi checkar vi in på vårt hotell och äter vi en gemensam middag. Ca 316 km.

 • DAG 3 : Atlanterhavsveien

  Dagen bjuder på upplevelser både för magen och för ögat. I den lilla fiskebyn Bud gör vi lunchuppehåll och lockas av fiskrestaurangens berömda soppa! Sedan är det dags för Atlanterhavsveien i det yttersta kustbandet, som är över åtta kilometer lång och sträcker sig över ett antal öar och broar. Här ute i kustbandet fascineras man av naturens storslagenhet och fägring. Vi fortsätter via Kristiansund till den tusenåriga staden Trondheim där vi tar in på kvällens toppmoderna hotell som bjuder på en fantastiskt vacker utsikt från takterrassen. Här äter vi kvällens middag. Ca 220 km.

 • DAG 4 : Mot Sverige

  Innan vi återvänder till Sverige upptäcker vi en bit av denna Norges näst äldsta stad.
  I trakterna kring Åre stannar vi för gemensam lunch i den vackra fjällvärlden innan vi slutligen når Sundsvall och anrika Hotel Knaust som blir slutmålet för dagen, middag äter vi tillsammans på hotellet. Ca 450 km.

 • DAG 5: Hemåt

  Efter att ha fått lite sovmorgon kör vi söderut och svänger av för att äta lunch på något trevligt ställe utefter den vackra Hälsingekusten. Med härliga upplevelser i bagaget når vi våra hemorter under eftermiddagen. Ca 400 km.

Karta

Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm