Skip to main content

Portugal & Galicien med flyg

Exklusiv vin och kulturresa till Portugal och Galicien med flyg!

Följ med och upplev en resa i vinets tecken till norra Portugal med den färgglada och livliga staden Porto och till nordvästra Spanien med sin spännande historia och den unika staden Santiago de Compostela. Vin och mat blir en viktig ingrediens under vår resa, det portugisiska- och det galiciska köket erbjuder högkvalitativa råvaror maten är enkelt tillagad men mycket välsmakande.  Mellan floden Miño i norr på gränsen till Galicien och Dourofloden i Porto breder den välkända Vinho Verde regionen ut sig. I södra Galicien ser vi de natursköna fjordarna som omges av ett grönskande landskap av vinrankor och där vinet Albariño har sin hemtrakt! Under vår resa kommer vi att få uppleva många fantstiska och unika små pärlor.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Arlanda-Porto

  Vi flyger från Arlanda kl.09.50 med Lufthansa via Frankfurt för att komma till Porto, dit vi beräknas anlända kl.15.40. I Porto möts vi av Carmen vår svensktalande vän och lokalguide. Det blir en kort transfer på 35 minuter till Espihno, två mil söder om Porto. Här kommer vi att ha Atlanten som kuliss varje kväll. Vi bor på hotell Exe Praia Golfe, endast ett stenkast från sandstranden Praia do Bairro Piscatório med de närliggande fiskekvarteren. Vi checkar in och avnjuter en gemensam middag och sedan en god natts sömn i våra trevliga rum, alla med sned havsutsikt!

 • Dag 2: Porto

  Efter frukost bär det i väg till underbara Porto för en spännande stadsrundtur där vi får överblick över staden och därefter en promenad i denna historiska och världsarvslistade stad, full av kontraster. Då staden är kuperad är det bra med bekväma skor.
  Vi intar en smakrik trevlig lunch för att på eftermiddagen avsluta med besök hos välrenommerat portvinshus där långvarig tradition kombineras med innovation. Det blir en intressant rundvandring och provsmakning av denna ädla dryck. Efter en dag full av intryck vänder vi tillbaka till hotellet i Esphino. Middag på egen hand. Carmen ger tips!

 • Dag 3: Båttur i vackra Dourodalen & vingårdsbesök

  Vi återvänder till Porto för att uppleva en härlig Dourokryssning genom ett makalöst vackert flodlandskap. Vi serveras en enklare frukost ombord och påbörjar vår resa motströms, vi passerar två av fem fördämningar som byggts för att kontrollera vattenståndet i floden. Via Crestumaslussen tar vi oss 14 km längs Dourofloden och under hela turen njuter vi av den magiska utsikten med vinodlingar och små städer längs båda sidor. Det blir en trivsam lunch på båtens restaurang och vid ankomsten till Peso da Regua inväntar bussen för att ta oss till vingården Quintada da Pacheca för intressant rundvisning och provsmakning. Vi vänder tillbaka till hotellet för middag efter en helt underbar dag!

 • Dag 4: Dag för egna strövtåg

  Dagen står till eget förfogande. För de som önskar tillbringa dagen i Porto så tar Carmen med er på tåg och metro till självkostnadspris. Hon kommer med en hel del tips på vad ni kan göra. Kanske en avslappnade dag med promenad längs med havet och ett dopp i Atlanten lockar? Hotellet har en fin inomhuspool och bastu som kan nyttjas. Middag och lunch på egen hand idag. Carmen ger er de bästa restaurang tipsen!

 • Dag 5: Vinho verde, Guimarães och Hotel Pazo O Rial

  Efter frukost packar vi bussen för färd nordöst mot familjeägda vingården Quinta Picouto de Cima. Här tas vi emot för en intressant rundvandring och provsmakning av vingårdens fina viner. Turen går sedan vidare till Världsarvstaden Guimarães, Portugals vagga, det var här som Portugals förste kung Henrik kröntes. Här avnjuter vi en välsmakande lunch på en trevlig restaurang innan resan fortsätter mot Galiciens gröna landskap och dess magiska insprängda fjordar. I hjärtat av Las Rias Baixas anländer vi till Vilagarcía de Arousa för att inkvartera oss på ett fantastiskt hotell/palats med anor från 1600-talet, Pazo O Rial. Palatset har varsamt renoverats för att behålla så mycket karaktär som möjligt! Hotellet är omgivet av prunkande trädgårdar, svalkande pool, här njuter vi av lugnet på den galiciska landsbygden i tre nätter. Vi samlas åter för middag.

 • Dag 6: Santiago de Compostela & vingård

  Idag beger vi oss till Galiciens huvudstad, Santiago de Compostela som även finns med i Unescos Världsarvslista. Det blir en behaglig promenad i den medeltida delen av staden, fylld med pilgrimer från alla världens hörn. De är här för att promenera hela eller delar av El Camino, en av Europas största pilgrimsleder. Vi får höra de mesta om stadens historia och äter sedan härlig lunch tillsammans. Efter lunch beger vi oss till kustbyn Cambados, in i vindistriktet Rias Baixas, där den kraftfulla Albariño-druvan frodas i de bördiga dalgångarna och får sin speciella Atlanten-karaktär.
  Vi besöker det historiska, Fefiñanes palatset som varit kopplat till vinframställning sedan 1600 talet där kunskapen om druvan och processen utvecklats och gått vidare i generationer. Det blir ett intressant besök och vinprovning. Fyllda av härliga nya intryck vänder vi tillbaka till hotellet för middag.

 • Dag 7: Galiciens hemlighet Ribeira Sacra

  Idag blir det veckans längsta utflykt, men ack så vacker och slingrig mot slutet. Ribeira Sacra kan definieras som en av de bäst bevarade hemligheterna i Galiciens inland. Här finner man några av världens mest spektakulära terrasserade vingårdar längs med en bländande floddal och canyonlika landskap. Vingårdarna kallas för viñas heroicas, hjältemodiga gårdar. För att arbeta i dessa branta vingårdar krävs en stor passion, målmedvetenhet och framför allt största mod! Området har kategoriserats av Unesco som skyddat Biosfärområde. Här odlas endast inhemska druvsorter och vi passar på att prova röda viner baserade på den högt uppskattade Mencía druvan. Vi avnjuter en god lunch och avrundar dagen med en härlig båtfärd längs det dramatiska landskapet. Efter att ha stimulerat samtliga sinnen, vänder vi tillbaka till en sen middag på hotellet.

 • Dag 8: Vingård & hemresa

  Efter många upplevelserika dagar bär det i väg mot Porto igen, på vägen besöker vi en välkänd vingård, känd för sina smakrika Albariño viner.
  En sista sinnenas upplevelse före hemfärd!
  Vilken vecka vi haft! Med en massa fina minnen i resväskan, säger vi obrigado och boa viagem! (tack och trevlig resa)
  Vårt flyg lyfter från Porto kl. 16.30, med mellanlandning i Frankfurt och beräknas landa på Arlanda igen kl.23.50.

  Vi reserverar oss för ändringar av val av vinhus samt att följdordningen kan variera.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-04-17Se anslutningBoende Portugal330 980:-BokaMer information
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm