Skip to main content

Svenska Pommern

Res med oss och en skön EkmanBuss på en underbar historisk resa till svenska Pommern! Upplev vackra naturscenerier, pittoreska badorter och många svenskminnen tillsammans med vår svensktalande lokalguide. Svenska Pommern var den del Sverige fick i Westfaliska freden 1648, och som var i svensk ägo till år 1815.  Det ingår besök på öarna Rügen och Usedom samt städerna Stralsund och Greifswald. Vi bor i Stralsund. En oförglömlig upplevelse!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm-Göteborg

  Vi lämnar vi Stockholm och Cityterminalen kl 10.30 i vår sköna Ekmanbuss och med vår reseledare ombord. Resan går söderut med stopp på vägen för lunch för den som önskar.
  På eftermiddagen är vi framme i Göteborg och Stena Line. Vi checkar in i våra sköna utsideshytter och njuter av fartygets middagsbuffé tillsammans.

 • Dag 2: Kiel-Wismar-Stralsund

  På morgonen andra dagen, efter en rejäl sjömansfrukost, anländer fartyget till Kiel och resan går sedan österut mot Wismar, som blir dagens första stopp.
  Vi tar en kort promenad med reseledaren, ser det välbevarade centrum med sina vackra köpmanshus, ståtliga tegelkyrkor och äter gemensam lunch innan vi kör vidare mot Stralsund.
  Hit kommer vi på sen eftermiddag och checkar in på trevliga Maakt Hotel, beläget i centrala Stralsund.
  På kvällen möter vår lokalguide upp för en stadspromenad och stadens sevärdheter.
  Här hittar vi många svenskminnen, då Stralsund var Sveriges huvudstad för de tyska besittningarna i nästan 100 år, här föddes bl.a. Nicodemus Tessin d.ä. och apotekaren/kemisten Carl Wilhelm Scheele. Kvällen avslutas med en gemytlig middag.

 • Dag 3: Rügen

  En av dagarna reser vi till Tysklands största ö, Rügen, med spännande historia, vacker natur och en mängd charmiga badorter, där tiden tycks stått stilla.
  En sträcka färdas vi med ett ångdrivet veterantåg som för oss genom vackra naturområden, i badorten Binz flanerar vi på den vackra strandpromenaden här finns tid för glass eller en öl.
  På resan passeras Tredje rikets semesterort Prora där man planerade för att kunna ta emot 22 000 gäster samtidigt. Lunch äter vi tillsammans på lokal restaurang.
  Vid Viktoriasicht tar vi en promenad genom den vackra bokskogen till de berömda vita kritklipporna.
  På kvällen är vi tillbaka i Stralsund med ledig tid och fri middag.

 • Dag 4: Greifswald-Usedom

  Nästa dag besöker vi fler svenskområden – först på programmet står Greifswald där ingår besök i den vackra domkyrkan och universitetsaulan, där många svenskar studerade under 1700-talet. Lunchen serveras i Greifswald.
  Resan fortsätter till ön Usedom via den mysiga staden Wolgast och ut till Gustav II Adolfs landstigningsplats Peenemünde. Vid den berömda strandpromenaden och piren i Bad Heringsdorf gör vi ett trevligt stopp. Sista stoppet för dagen blir vid Johan Oxenstiernas Wasserschloss Mellenthin som vi ser utifrån, här besöker vi den välbevarade bykyrkan med intakt interiör från 1600-talet.Vi återvänder till Stralsund och gemensam middag på lokal restaurang.

 • Dag 5: Stralsund-Kiel

  Femte dagen startar med ledig förmiddag i Stralsund, tid för lunch på egen hand, innan färden går mot Kiel och fartyget som tar oss tillbaka till Sverige. Ombord njuter vi av en trevlig middag, upptäcker fartygets butiker och nöjesutbud och sover ut i sköna utsideshytter.

 • Dag 6: Göteborg-Stockholm

  Efter frukost och ankomst till Göteborg färdas vi norrut mot Stockholm och tid finns för lunch för den som önskar. Vi beräknas vara tillbaka i Stockholm kl 17.00 fyllda med nya intryck av alla vackra platser och historiska monument vi sett.

Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm