Skip to main content

Opera i Savonlinna

Följ med oss på fantastisk operaupplevelse i Nyslott/Savonlinna! Två magiska föreställningar står på programmet, Nabucco och Don Giovanni med sittplatser i den bästa kategorin. Vi reser med Viking Line i sköna utsideshytter och bor på Sommarhotell Tott i Savonlinna med gångavstånd till operafestivalen. I resan ingår vackra naturscenerier, underbar musik, lunchkryssning ombord på ångbåt, besök vid imponerande Kerimäki kyrkan och Finlands nästäldsta stad Borgå, med sina kullerstensgator och vackra trähus.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Finland

  Vi samlas kl 15.00 vid Stadsgården Vikingline terminalen.
  Vi tar med oss vår sköna Ekmanbuss över Östersjön till Helsingfors.
  Vi äter klassiskt svenskt smörgåsbord på båten och övernattar i sköna utsideshytter

 • Dag 2: Nabucco

  Vi njuter av härlig premiumfrukost innan bussen rullar iland och vi styr kosan nordöst genom Finland mot Nyslott / Savonlinna.
  Vi stannar till för sen lunch vid en gammal historisk bondgård belägen på naturskön plats.
  I Savonlinna bor vi på mycket centralt belägna Sommarhotell Tott, ett bra mellanklasshotell nära till allt. Middag på egen hand.
  Dagens höjdpunkt blir föreställningen Nabucco av Giuseppe Verdi. Vi promenerar fram och tillbaka.

 • Dag 3: Ångbåtstur & Don Giovanni

  Idag reser vi med ångbåt från Savonlinna till Punkaharju, under vår resa ser vi det fantastiska landskapet med medeltida slott och den labyrintlika Saimaa sjön, turen tar ca 2,5 timmar och ombord serveras enkel lunch. Framme i Punkaharju möter bussen upp oss och på vägen tillbaka stannar vi till vid den mäktiga Kerimäki kyrkan –världens största träkyrka, med plats för 5000 besökare, som vi beskådar utifrån.
  Resan går sedan vidare genom de vackra omgivningarna tillbaka mot Nyslott/Savonlinna i god tid för middag på egen hand.
  Aftonens föreställning blir don Giovanni av Wolfgang Amadeus Mozart.
  Efter föreställningen promenerar vi till vårt hotell i den ljumma sommarkvällen innan dagen är till ända.

 • Dag 4: Borgå - Helsingfors

  Efter frukost är bussen framkörd, resan går mot den charmiga staden Borgå, här ges tid att strosa runt i den gamla stadsdelen med vackert restaurerade trähus från 1700 talet, fyllda med hantverksbodar, ateljéer och caféer. Här ges tid för lunch på egen hand, vi passerar även förbi Johan Ludvig Runebergs hem innan vi kör vidare mot Helsingfors och fartyget mot Stockholm.
  Ombord blir det tre rätters gemensam middag och sedan tid att ta del av underhållning och eventuell shopping för den som önskar.

 • Dag 5: Stockholm

  Vi njuter av härlig premiumfrukost till havs innan vi anländer till vår huvudstad och Stadsgården kl. 10.00 här skiljs vi åt vid terminalen, förhoppningsvis med sköna musikaliska- och mäktiga naturupplevelser i bagaget.

Karta

Resekalender
19/7Värmland med Berättarladan NYHETfrån 8 980:-
27/7Eksjö Tattoofrån 4 980:-
28/7Lofoten & Nordnorges Pärlorfrån 19 980:-
4/8Hjälmare kanal från 1 980:-
12/8Norrlands Vildmark med Inlandsbananfrån 12 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm