Skip to main content

Opera i Savonlinna

Följ med oss på fantastisk operaupplevelse i Nyslott/Savonlinna! Två magiska föreställningar står på programmet, Romeo och Julia samt Barberaren i Sevilla med sittplatser i den bästa kategorin. Vi reser med Viking Line i sköna utsideshytter och bor på Sommarhotell Tott i Savonlinna. I resan ingår vackra naturscenerier, underbar musik, lunchkryssning ombord på ångbåt, besök vid imponerande Kerimäki kyrkan och Finlands nästäldsta stad Borgå, med sina kullerstensgator och vackra trähus.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Finland

  Vi samlas kl 15.00 vid Stadsgården Vikingline terminalen.
  Vi tar med oss vår sköna Ekmanbuss över Östersjön till Helsingfors.
  Vi äter klassiskt svenskt smörgåsbord på båten och övernattar i sköna utsideshytter

 • Dag 2: Romeo och Julia

  Vi njuter av härlig premiumfrukost innan bussen rullar iland och vi styr kosan nordöst genom Finland mot Nyslott / Savonlinna.
  Vi stannar till för sen lunch vid en gammal bondgård belägen på en mycket naturskön plats.
  I Savonlinna bor vi på mycket centralt belägna Sommarhotell Tott, ett bra mellanklasshotell nära till allt. Middag på egen hand.
  Dagens höjdpunkt blir föreställningen Romeo och Julia av Charles Gounod, en romantisk fransk opera i kärlekens tecken. Vi promenerar fram och tillbaka.

 • Dag 3: Ångbåtstur & Barberaren i Sevilla

  Idag reser vi med ångbåt från Savonlinna till Punkaharju, under vår resa ser vi det fantastiska landskapet med medeltida slott och den labyrintlika Saimaa sjön, turen tar ca 2,5 timmar och ombord serveras lunch. Framme i Punkaharju möter bussen upp oss och vi besöker Johanna Oras konstnärsateljé. På vägen tillbaka stannar vi till vid den mäktiga Kerimäki kyrkan –världens största träkyrka, med plats för 5000 besökare, som vi beskådar utifrån.
  Resan går sedan vidare genom de vackra omgivningarna tillbaka mot Nyslott/Savonlinna i god tid för middag på egen hand.
  Aftonens föreställning blir Barberaren i Sevilla, en komisk opera av Gioacchino Rossini, kanske hans mest populära verk.
  Efter föreställningen promenerar vi till vårt hotell i sommarkvällen innan dagen är till ända.

 • Dag 4: Borgå - Helsingfors

  Efter frukost är bussen framkörd, resan går mot den charmiga staden Borgå, här ges tid att strosa runt i den gamla stadsdelen med vackert restaurerade trähus från 1700 talet, fyllda med hantverksbodar, ateljéer och caféer. Här ges tid för lunch på egen hand,
  vi passerar även förbi Johan Ludvig Runebergs hem innan vi kör vidare mot Helsingfors och fartyget mot Stockholm.
  Ombord blir det tre rätters gemensam middag och sedan tid att ta del av underhållning och eventuell shopping för den som önskar.

 • Dag 5: Stockholm

  Vi njuter av härlig premiumfrukost till havs innan vi anländer till vår huvudstad och Stadsgården kl 09.50 här skiljs vi åt vid terminalen, förhoppningsvis med sköna musikaliska- och mäktiga naturupplevelser i bagaget.

Karta

Resekalender
7/12Julmarknad i Hildesheim från 10 980:-
9/12Nora Julmarknad 1dagfrån 1 880:-
10/12Lucia Konsert i Uppsala Domkyrka 1dagfrån 1 980:-
17/12Kosta Boda i Adventfrån 7 980:-
31/12Nyår på Dömle Herrgårdfrån 7 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm