Skip to main content

Mårten Gås

Ett äkta Gåsagille på fantastiska Brösarps Gästgifveri!

Välkommen att ta del av den festliga högtiden Gåsagille eller Mårtensfest, som den också kallas, på plats i Skåne enligt tradition. Gåsagille är ursprungligen en höstfest till firande av slakten och en markering av vinterhalvårets början.

Vi bor på anrika Brösarps Gästgifveri en rofylld plats omgiven av vacker natur, precis vid porten till det fagra Österlen. Vi besöker Bosjökloster och Kivik och på hemresan gör vi en avstickare till Kosta Boda Art Hotel.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: mot Österlen

  Vi lämnar Stockholm på morgonen i vår sköna buss och reser vi söderut. Färden går till trakterna kring Värnamo där vi stannar till vid Vandalorum och får en härlig lunch tillsammans. Vi åker vidare till Brösarps Gästgifveri som blir vårt hem under två nätter. Efter check in i våra sköna rum avnjuts en vällagad och smakrik trerätters middag av hög kvalitet tillsammans. Det finns ingen hiss i huset, men flera rum på bottenvåningen.

 • Dag 2: Bosjökloster- Kivik-Gåsamiddag

  Andra dagen serveras en generös frukost i matsalen och sedan blir det ett besök på ståtliga Bosjökloster, vi hör om klostrets och slottets snart tusenåriga historia, de färgstarka personer som levt och verkat här, och hur de idag underhåller och förvaltar platsen.
  Efter visningen reser vi mot kusten och stannar för lunch vid en klassisk skånelänga med utsikt över Hanöbukten, här lagas mat med utvalda råvaror från gårdarna på Österlen. Vi fortsäter dagen med ett besök på Kiviks Musteri beläget på en vacker plats med Hanöbukten på den ena sidan, Stenshuvuds Nationalpark på den andra och äppelodlingar på den tredje.
  På kvällen är det så dags för resans höjdpunkt - vi firar Mårten Gås enligt traditionens alla regler. Det serveras svartsoppa (det finns alternativ soppa säg gärna till vid bokning) Skånsk gås med alla utsökta tillbehör, samt klassisk skånsk äppelkaka med vaniljsås.
  Mätta och belåtna av denna kulinariska upplevelse vilar vi ut vi våra sköna rum.

 • Dag 3: Kosta Boda- Stockholm

  På morgonen njuter vi av den härliga frukosten innan vi reser mot Småland för resans sista besök i Kosta Boda, ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst.
  Här serveras dagens lunch på unika Kosta Boda Art Hotel, innan vi påbörjar sista etappen mot Stockholm, dit vi kommer framåt kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-11-08CityterminalenBoende Mårten GåsMer än 88 580:-BokaMer information
Resekalender
20/5Saltstänkta Bohuslänfrån 11 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm