Skip to main content

Mårten Gås

Ett riktigt Gåsagille på fantastiska Brösarps Gästgifveri! Välkommen att ta del av den festliga högtiden Gåsagille eller Mårtensfest, som den också kallas, på plats i Skåne enligt tradition. Gåsagille är ursprungligen en höstfest till firande av slakten och en markering av vinterhalvårets början. Vi bor på anrika Brösarps Gästgifveri & Spa, en rofylld plats omgiven av vacker natur, precis vid porten till det fagra Österlen.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: mot Österlen

    Vi lämnar Stockholm på morgonen i vår sköna buss och reser vi söderut. Färden går till trakterna kring Värnamo där vi besöker Vandalorum konst och designmuseum och får en härlig lunch tillsammans. Vi åker vidare till Brösarps Gästgifveri som blir vårt hem under två nätter. Efter check in i våra trevliga rum avnjuts en trerätters middag tillsammans. Det finns ingen hiss i huset , men flera rum på bottenvåningen.

  • Dag 2: Mårten dagen

    Andra dagen serveras en generös frukost i matsalen och sedan blir det ett besök på ståtliga Bosjökloster, vi hör om klostrets och slottets snart tusenåriga historia, de färgstarka personer som levt och verkat här, och hur de idag underhåller och förvaltar platsen. Efter guidade turen äter vi lunch tillsammans innan vi återvänder till Brösarps Gästis där det blir fri tid, om man inte väljer att följa med till Kiviks Musteri beläget på en vacker plats med Hanöbukten på den ena sidan, Stenshuvuds Nationalpark på den andra och äppelodlingar på den tredje. På kvällen är det så dags för resans höjdpunkt - vi firar Mårten Gås enligt traditionens alla regler. Vi bjuds på välkomstdrink innan vi slår oss ner för den traditionsenliga Gåsamiddagen. Det serveras svartsoppa (det finns alternativ soppa) Skånsk gås med alla utsökta tillbehör, samt klassisk skånsk äppelkaka med vaniljsås.

  • Dag 3: Kosta Boda

    Resans sista dag gör vi ett besök i Kosta Boda, ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. Här serveras dagens lunch innan vi påbörjar sista etappen mot Stockholm, dit vi kommer framåt kvällen.

Karta

Resekalender
7/12Julmarknad i Hildesheim från 10 980:-
9/12Nora Julmarknad 1dagfrån 1 880:-
10/12Lucia Konsert i Uppsala Domkyrka 1dagfrån 1 980:-
17/12Kosta Boda i Adventfrån 7 980:-
31/12Nyår på Dömle Herrgårdfrån 7 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm