Skip to main content

Säffleoperan

Upplev Julstämning i Värmland.

En resa som  innehåller allt - härlig musikal på Säffleoperan. Musikalen Waitress är en charmig och berörande romantisk komedi och en påminnelse om att lyckan kan finnas på de mest oväntade platser. Musikalen hade premiär på Broadway 2016 och har sedan dess tagit världen med storm!

Julmarknad på Alsters Herrgård Gustaf Frödings minnesgård.

Klassiskt julbord på charmiga Ölme Prästgård.

Vi bor en natt i Säffle på  First Hotel Royal.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm-Säffle

  Vi lämnar Cityterminalen på morgon i bekväm Ekmanbuss, på vår väg mot Värmland och Säffle stannar vi till i Örebrotrakten för gemensam lunch. På eftermiddagen anländer vi till hotellet där vi checkar in och kopplar av en stund. Vi äter en gemensam buffet innan kvällens föreställning på närbelägna Säffleoperan. SäffleOperan är en av Värmlands äldsta ännu aktiva teatrar och grundades 1974. De har sedan starten försett värmlänningar och tillresande med ett brett urval av musikal och operaföreställningar av hög konstnärlig kvalitet.
  Waitress är en feelgoodmusikal som hyllar kraften i vänskap, drömmar och en vällagad paj. En charmig och berörande romantisk komedi och en påminnelse om att lyckan kan finnas på de mest oväntade platser.
  Musikalen hade premiär på Broadway 2016 och har sedan dess tagit världen med storm! Vinnare av fyra Tony Award´s bland annat för bästa musikal, och nu kommer den till Sverige och Säffle!

 • Dag 2: Säffle- Alsters Herrgård- Ölme Prästgård- Stockholm

  Efter en härlig frukost lämnar vi Säffle och kör mot Karlstad, strax utanför ligger Alsters Herrgård, Gustav Frödings Minnesgård. Här besöker vi den populära julmarknaden , som har öppet en helg varje år.
  Julmarknaden är en traditionell marknad med enbart värmländska produkter av hög kvalitet. Här presenteras närproducerad mat, slöjd och hantverk samt evenemang för både stora och små, som till exempel ponnyridning, prova-på smide eller ullpyssel. Marknaden visar prov på den slöjd- och hantverksskicklighet som finns i Värmland.
  Ett härligt julbord står sedan uppdukat på Ölme Prästgård, de arbetar med utvalda nordiska råvaror av högsta kvalité och oftast med lokalt ursprung. Vi beräknas vara åter i Stockholm på kvällen.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-11-29CityterminalenBoende SäffleMer än 84 980:-BokaMer information
Resekalender
20/5Saltstänkta Bohuslänfrån 11 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm