Skip to main content

Italiens guldkorn

Vår populära resa till Norra Italien tar oss genom bördiga landskap och praktfull natur till något av det bästa Italien kan erbjuda. På programmet står: Härliga vingårdsbesök i Valpolicella distriktet. Guidad stadspromenad bland Veronas historiska miljöer och sevärdheter. Båttur på den smaragdgröna Gardasjön och provning av bubblande Prosecco! En fullspäckad resa för alla sinnen!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Göteborg

  Vi börjar vår resa med buss från Stockholm till Göteborg, längs vägen stannar vi för lunch i trakterna kring Gränna. Under eftermiddagen ankommer vi Göteborgs hamn där vi tar Stena Lines nattfärja över till Tyskland. Väl ombord intar vi våra hytter innan vi avnjuter en gemensam middag.

 • Dag 2: Würzburg

  Efter en stadig frukost ombord fortsätter vi vår färd söderut. Utanför fönstret passerar storstäderna Hamburg och Hannover på väg mot Würzburg, vi bor behändigt i utkanten av staden. Vårt hotell har bra standard och vi får en trevlig middag och kan sedan koppla av efter en lång dag.

 • Dag 3: Verona

  Vi äter en rejäl frukost och sedan går färden vidare söderut, med stopp och lunch möjligheter. Vi kommer in i Österrike och vid gränsen
  stannar vi till på Fernpass och får en oförglömlg utiskt över Zugspitze, Tysklands högsta berg.
  Vi passerar Innsbruck och kör över den berömda Europa bron. Europas näst högsta bro, räknat som höjd över marken nedanför. Via Brennerpasset kommer vi in i Italien. Ankomsten till Verona blir under sena eftermiddagen och här stannar vi i fyra nätter på vårt trevliga Hotel Firenze, mitt i centrum, nära gågator, den berömda arenan, restauranger och caféer.

 • Dag 4: Verona

  Efter frukost väntar stadsrundtur till fots med lokalguide för att upptäcka stadens fantastiska historia. Staden domineras av Adigefloden med sina historiska broar som dateras ända till medeltiden. Verona är världsberömt för sin tragiska historia om Romeo och Julia av Shakespeare. Mitt på Piazza Bra ligger Arenan den stora amfiteatern en gång platsen för blodiga gladiatorspel. Numer anses den vara en av världens bästa sommar operascener med en fantastisk akustik. Dagen går vidare in i det frodiga vindistriktet Valpolicella med buss. Vinprovning blir det hos Roberto Mazzi e Figli, vi blir visade vingården, provar 3 viner och intar en lättare lunch. Sen eftermiddag är vi tillbaka i Verona och har fri tid för middag.

 • Dag 5: Valpolicellas vindistrikt

  Vi börjar dagen med lite sovmorgon och tid att njuta av Verona på egen hand. Till lunch lämnar vi hotellet och återvänder in i Valpolicella distriktet och Cantina Carlo Meroni. I familjen Meroni var det farfadern som älskade vin och grundade vingården. Idag är det barnbarnet Carlo som förvaltar kunskaperna på absolut bästa sätt. Gården som härstammar från 1700 talet, har den mest fantastiska Amaronen i hela Valpolicella distriktet. Här serveras en sen lunch och provsmakas utsökta viner. Vi återvänder till Verona där vi har kvällen till vårt förfogande och middag intas på egen hand.

 • Dag 6: Gardasjön

  När vi ätit frukost styr vi färden mot den smaragdgröna Gardasjön, italiens största sjö, vackert inbäddad bland de höga bergen. Vi besöker halvön Sirmione och njuter av Gardasjön från vattnet. Därefter väntar vinprovningslunch i Bardolinotrakten, innan vi återvänder till Verona. Kvällen är fri och middag intas på egen hand.

 • Dag 7: Prosecco & Innsbruck

  När vi checkat ut säger vi adjö till Verona för denna gång, vi färdas genom det bördiga landskapet mot det rosaskimrande bergsmassivet Dolomiterna. Innan vi kommer dit gör vi ett besök på en Prosecco-vingård i Valdobbiadene trakten och får lära oss allt om tillverkning och hur man kan odla vin i dessa bergiga trakter, en enklare lunch serveras här. På kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Innsbruck, där våra rum och middag väntar.

 • Dag 8: Merseburg

  Efter en härlig hotellfrukost lämnar vi Österrike för denna gång och kör in i Tyskland, på snabba vägar färdas vi nordost givetvis med stopp för lunch på vägen. På kvällen är vi framme i domkyrkostaden Merseburg som ligger strax väster om Leipzig och vårt moderna övernattningshotell, där middag väntar.

 • Dag 9: Kiel

  På resans näst sista dag – reser vi mot Kiel och Stena Lines fartyg som tar oss tillbaka till Sverige och Göteborg. Ombord serveras en trevlig middagsbuffé och sedan blir det tid att njuta av fartygets alla utbud. Vi vaggas till sömns i sköna utsideshytter.

 • Dag 10: Stockholm

  Vi äter sjöfrukost ombord på färjan, innan vi rullar av i Göteborgs hamn och fortsätter vår hemfärd. Längs vägen stannar vi till för möjlighet att äta lunch någonstans i trakterna kring Jönköping och beräknas nå Stockholm under eftermiddagen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-10-17Se anslutningBoende VeronaMer än 825 980:-BokaMer information
Resekalender
20/5Saltstänkta Bohuslänfrån 11 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm