Skip to main content

Äppeltider på Österlen

Äppeltider på Österlen

Vi besöker det fantastiska kulturlandskapet i sydöstra Skåne med milslånga stränder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen. Med äppellundarna kring Kivik och genom böljande öppna landskap längs den dramatiska kusten. På Svabeholms Kungsgård besöker vi årets äppelmarknad och ser den berömda äppeltavlan. Besök i Simrishamn och Ystad hinner vi också med. Vi bor på utmärkta Quality Hotel Grand Kristianstad.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Stockholm-Kristianstad

  Vi lämnar Stockholm och Cityterminalen på morgonen i vår sköna EkmanBuss, på vår väg söderut gör vi stopp och äter en gemensam lunch. På kvällen kommer vi fram till Kristianstad och vårt hotell Quality Hotel Grand, beläget mitt i den centrala stadskärnan.

 • DAG 2: Äppeldagen

  Idag beger vi oss mot Kivik och årets upplaga av äppelmarknaden och den berömda äppeltavlan. Marknaden går av stapeln på Svabeholms Kungsgård sedan 2022 och har ett 50-tal utställare, här beundrar vi det storslagna konstverket som skapats av 35 000 äpplen.
  Lunchen serveras på Blåsingsborgs charmiga Gårdshotell som ligger mitt i odlingslandskapet med vacker utsikt över Hanöbukten. Här lagas maten med utvalda råvaror från gårdarna på Österlen, lokalproducerat och säsongsbetonat. Vi besöker Kiviks musteri med anor sedan 1888, då de första
  äppelträden planterades av Henric Åkesson idag ett modernt livsmedelsföretag och mycket populärt besöksmål, här vi kan botanisera bland muster, cider och andra drycker direkt från musteriet.
  Efter en dag fylld av äpplen och andra godsaker vänder vi bussen norrut mot vårt hotell, där middagen serveras.

 • DAG 3: Ystad-Simrishamn

  Nästa dag beger vi oss mot pittoreska Ystad med sina korsvirkeshus, här ges tid att strosa runt på gågatan, ta en fika i någon av staden alla caféer och titta in i butikerna på Per Helsas gård, Nordens äldsta bevarade korsvirkeskvarter. Resan går sedan vidare längs den vackra kusten via fiskelägen som Kåseberga, Skillinge innan vi når Simrishamn och dagens lunch som serveras på anrika Hotel Svea.
  Simrishamn som med sitt hamnstråk, trevliga gågator och mysiga gränder kantade av skånelängor kallas Österlens huvudstad. Efter ännu en dag fylld av nya intryck och fantastiska naturscenerier återvänder vi till vårt hotell och en gemensam middag.

 • DAG 4: Vandalorum

  På resans sista dag kommer vi till Värnamo och Design – konstcentrum Vandalorum – där ett besök i utställningen ingår innan vi äter lunch på trevliga restaurang Syltan, omnämnd i White Guide.
  På kvällen är vi tillbaka i Stockholm och Cityterminalen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2023-10-01Se anslutningBoende Quality Hotel GrandFullt8 890:-FulltMer information
Resekalender
21/9Weekend i Malmö från 8 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm