Skip to main content

Äppeltider på Österlen

Äppeltider på Österlen

Vi besöker det fantastiska kulturlandskapet i sydöstra Skåne med milslånga stränder längs ett pärlband av pittoreska fiskelägen. Resan går genom äppellundarna kring Kivik och genom böljande öppna landskap längs den dramatiska kusten. På Svabeholms Kungsgård besöker vi årets äppelmarknad under premiärhelgen och ser världens största äppeltavla. Vi bor på klassiska hotell Svea i Simrishamn.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Stockholm- Simrishamn

  Vi lämnar Stockholm och Cityterminalen på morgonen i vår sköna EkmanBuss, på vår väg söderut gör vi stopp och äter en
  gemensam lunch.
  På kvällen kommer vi fram till charmiga Simrishamn och vårt hotell Svea beläget vid hamnen. Staden som med sitt hamnstråk, trevliga gågator och mysiga gränder kantade av skånelängor kallas Österlens huvudstad. Det blir en härlig middag i trevligt sällskap innan vi vilar ut i våra rum.

 • DAG 2: Ystad - Backåkra

  Idag blir det en härlig dag på Österlen , med besök i pittoreska Ystad med sina korsvirkeshus, här ges tid att strosa runt på gågatan, ta en fika i någon av staden alla caféer och titta in i butikerna på Per Helsas gård, Nordens äldsta bevarade korsvirkeskvarter.
  Resan går sedan vidare längs den vackra kusten via fiskelägen som Kåseberga, Skillinge , vi besöker Backåkra Dag Hammarskjölds tidigare hem.
  Gemensam lunch under dagen.
  Efter en dag fylld av härliga intryck och fantastiska naturscenerier i lugnt tempo återvänder vi till Simrishamn för egen tid att upptäcka staden och äta middag.

 • DAG 3: Premiärhelg Äppelmarknaden i Kivik

  Idag besöker vi årets upplaga av äppelmarknaden som går av stapeln på Svabeholms Kungsgård med ett 50-tal utställare, pomologer och marknadsstånd. här beundrar vi den storslagna äppeltavlan som skapats av 35 000 äpplen och varje år med olika motiv. Lunchen serveras på Blåsingsborgs charmiga Gårdshotell som ligger mitt i odlingslandskapet med vacker utsikt över Hanöbukten. Här lagas maten med utvalda råvaror från gårdarna på Österlen, lokalproducerat och säsongsbetonat. Vi besöker även Kiviks musteri med anor sedan 1888, då de första äppelträden planterades av Henric Åkesson, idag ett modernt livsmedelsföretag och mycket populärt besöksmål, här vi kan botanisera bland muster, cider och andra drycker direkt från musteriet.
  Efter en dag i äpplets tecken återvänder vi till Simrishamn och middag på hotellet.

 • DAG 4: Simrishamn-Kosta Boda-Stockholm

  På resans sista gör vi en avstickare till Kosta Boda för gemensam lunch på Kosat Boda Art Hotel och kanske lite shopping.
  Vi beräknas vara tillbaka i Stockholm på kvällen, med bagaget fyllt av nya upplevelser och kanske lite skånska produkter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-09-27CityterminalenBoende ÄppelmarknadMer än 89 980:-BokaMer information
Resekalender
1/5Möt ljuset i Skagenfrån 10 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm