Skip to main content

Värmland - Lerin, Mårbacka, Rackstad och Klässbols

Välkommen att följa med oss på en spännande tredagarsresa till kulturlivet i det fagra Värmland. Vi startar med ett besök i Karlstad på Lars Lerins konstutställning Sandgrund. Andra dagen besöker vi Rackstadmuseet för konst och konsthantverk med trevlig lunch och får en presentation av Klässbols Linneväveri. Sista dagen besöker vi Selma Lagerlöfs Mårbacka. Vi bor på utsökta Dömle Herrgård som med varsam hand renoverats och förädlats till en underbar miljö. Herrgården erbjuder ett kök av bästa klass och ett fantastiskt Spa.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1: Karlstad

    Vi lämnar Cityterminalen och reser genom vår sköna svenska natur till Värmland. I Karlstad får vi ta del av Lars Lerins konst på Sandgrund. Lerin som bara blir mer och mer populär och folkkär räknas som en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut över hela världen. Vi äter lunch tillsammans och sedan kör vi den korta biten till vårt fina herrgårds boende, Dömle Herrgård! Vi njuter av gemensam trerättersmiddag innan det är dags att tacka för kvällen.

  • DAG 2: Arvika och Klässbols

    På morgonen njuter vi av högklassig frukost och tillgång till Dömles avkopplande SPA. Varför inte en promenad i den omkringliggande naturen? Sedan beger vi oss till Arvika och det underskönt belägna Rackstadmuseet. Här blir det guidad visning och lunch innan vi kör till Kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri. Här finns mycket vackert att se, och underbar butik med mycket snyggt, för den som så önskar, och intill ligger Kaffekvarnen med eget bageri. Vi får även här guidad visning och småningom vänder vi åter mot Dömle Herrgård för härlig trerätters middag med trevlig samvaro.

  • Dag 3: Mårbacka och hemåt

    Vi äter härlig frukost innan vi checkar ut. Vi kör till Selma Lagerlöfs Minnesgård Mårbacka. Det blir en inlevelsefull visning av gården. Därefter beger vi oss mot Stockholm igen. Vi stannar längs med vägen för en gemensam avslutnings lunch. Vi beräknar vara parkerade på Cityterminalen omkring middagstid.

Karta

Resekalender
21/9Weekend i Malmö från 8 980:-
1/10Äppeltider från 8 890:-
6/10ABC Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablisfrån 23 980:-
7/10Rättviks Marknad 1dagfrån 690:-
9/10Costa Brava med flygfrån 25 480:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm