Skip to main content

Värmland - Lerin, Mårbacka, Rackstad och Klässbols

Välkommen med till kulturlivet i fagra Värmland! Med konst på Sandgrund och Rackstadmuséet, en inblick i Selma Lagerlöfs Mårbacka och en inbjudande butik där det finns mycket vackert att se på Kungliga Hovleverantören Klässbols Linneväveri. Bor gör vi på lyxiga spahotellet Dömle Herrgård.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1: Karlstad

    Vi startar på morgonen från Cityterminalen i Stockholm och reser i skön EkmanBuss västerut mot Karlstad. Vi stannar till för att sträcka på benen innan vi når Karlstad och dagens lunch. På Sandgrund blir vi guidade genom den folkkäre Lars Lerins konst! På eftermiddagen når vi så lyxiga Dömle Herrgård som välkomnar oss med en vällagad och smakfull middag till kvällen.

  • DAG 2: Arvika och Klässbols

    På morgonen njuter vi av hotellets utsökta frukostbuffé. Efter frukost reser vi till Arvika och det vackert belägna svenska konstnärs museet Rackstad, där det blir en guidad visning och sedan lunch. Vi fortsätter dagen mot Kungliga Hovleverantören Klässbols Linneväveri. Här finns mycket vackert att se och en inbjudande butik för den som så önskar. Till kvällen blir det ånyo fantastisk middag och trevlig samvaro på hotellet.

  • Dag 3: Mårbacka och hemåt

    Efter frukost och utcheckning kör vi till Selma Lagerlöfs vackra Mårbacka, där vi får en inlevelsefull visning av gården. I sitt testamente bestämde Selma Lagerlöf att Mårbacka skulle bevaras som en minnesgård, och visas för allmänheten som den såg ut vid hennes bortgång.
    På hemresan stannar till för en gemensam lunch innan vi är tillbaka i Stockholm, dit vi beräknas ankomma tidig kväll.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-09-20CityterminalenBoende Dömle HerrgårdMer än 88 580:-BokaMer information
Resekalender
20/5Saltstänkta Bohuslänfrån 11 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm