Skip to main content

Värmland - Lerin, Mårbacka, Rackstad och Klässbols

Välkommen att följa med oss på en spännande resa till kulturlivet i det fagra Värmland! Vi besöker Selma Lagerlöfs Mårbacka, vi guidas genom konstnären Lars Lerins spännande liv och fantastiska akvareller på konsthallen Sandgrund vid Klarälven i Karlstad. Vi upplever skön svensk konst och skulptur på Rackstadmuseet i Arvika och njuter av fantastiska tyger mm på Klässbols Linneväveri.

Genom vår sköna svenska natur kör vi till Värmland. Det blir kaffepaus längs vägen mot Karlstad. På Sandgrund möter vi Lerins konst, han blir bara mer och mer folkkär räknas som en av Nordens främsta akvarellister. Därefter lunch i Karlstad innan vi rullar vidare och besöker Selma Lagerlöfs Mårbacka. Här blir vi serverade eftermiddagskaffe och Mårbacka-kaka och det blir en inlevelsefull visning av gården. Sedan kör vi den korta biten till vårt fina herrgårdsboende, Dömle Herrgård! Vi njuter av gemensam trerättersmiddag innan vi tar kväll.

På morgonen njuter vi av högklassig frukost och tillgång till Dömles avkopplande SPA. Varför inte en promenad i den omkringliggande naturen? Sedan beger vi oss till Arvika och det underskönt belägna svenska konstnärsmuseet Rackstadmuseet med visning och lunch innan vi kör till Kungliga Hovleverantören Klässbols Linneväveri. Här finns mycket vackert att se och en inbjudande butik för den som så önskar. Vi får även här guidad visning och sedan vänder vi åter mot huvudstaden där vi beräknar anlända framåt kvällskvisten.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • DAG 1: Karlstad och Mårbacka

    Från Stockholm åker vi tidig morgon. Genom vår sköna svenska natur tar vi oss med bussen till Värmland. I Karlstad får vi ta del av Lars Lerins konst på Sandgrund. Lerin som bara blir mer och mer populär och folkkär räknas som en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut över hela världen. Vi äter lunch tillsammans och sedan kör vi vidare till Selma Lagerlöfs Minnesgård Mårbacka. Här blir vi blir serverade eftermiddagskaffe och kaka och det blir en inlevelsefull visning av gården, kanske av systern Gerda eller av livskamraten Valborg Olander. Sedan kör vi den korta biten till vårt fina herrgårdsboende, Dömle Herrgård! Vi njuter av gemensam trerättersmiddag innan vi tar kväll.

    Karlstad och Mårbacka
  • DAG 2: Arvika och Klässbols

    På morgonen njuter vi av högklassig frukost och tillgång till Dömles avkopplande SPA. Varför inte en promenad i den omkringliggande naturen?Sedan beger vi oss vid 12-tiden till Arvika och det underskönt belägna Rackstadmuseet. Här blir det guidad visning och sedan lunch innan vi kör till Kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri. Här finns mycket vackert att se, och underbar butik med mycket snyggt, för den som så önskar, och intill ligger Kaffekvarnen med eget bageri. Vi får även här guidad visning och småningom vänder vi åter mot huvudstaden där vi beräknar anlända vid 20.30-tiden.

    Arvika och Klässbols

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2023-05-09Se anslutningDömle HerrgårdMer än 84 980:-BokaMer information
2023-09-05Se anslutningDömle HerrgårdMer än 84 980:-BokaMer information
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm