Skip to main content

Andalusien

Andalusiens pärlor med flyg!

Upplev Spaniens mest fascinerande, omtalade och mångsidiga region, Andalusien, med sina vackra sandstränder, spektakulära natur, fantastiska monument, färgstarka folklore och temperamentsfulla människor tillsammans med oss och vår kunniga personal.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm- Almuñecar

  Vi flyger från Arlanda kl.13.05 med SAS Plus direkt till Malaga, på Arlanda ingås fast track, SAS-lounge och enklare måltid ombord. Vi beräknas landa kl.17.25.
  Väl framme i Malaga möts vi av vår kunniga svensktalande reseledare Carmen. Vi tar oss med buss till underbara Almuñecar och Hotel Helios Costa Tropical.
  Hotellet har perfekt läge vid strandpromenaden, alla rum har sned havsutsikt och balkong. Restaurangen erbjuder variationsrik buffé till frukost och middag. Spanskt bordsvin och vatten ingår till middagen. Hotellet erbjuder dagliga aktiviteter och underhållning.

  OBS Dagsprogram kan komma att ändras!

 • Dag 2: Almuñecar

  Frukostbuffet serveras i hotellets matsal, därefter tar
  Carmen oss med på en tur för att upptäcka Almuñecars rika kulturarv med botaniska och arkeologiska El Majuelo parken. Byns vackraste gränd och den fina Sant Miguel borgen med härlig utsikt över hela staden och kusten. Vi tar oss till Rådhuset med sitt trivsamma torg och hinner med den romerska akvedukten innan vi tar lunch på egen hand idag. Eftermiddagen blir fri för sol och bad eller kanske hotellets Spa med lite lyxig massage lockar ? För de som vill upptäcka lite mer blir det en lätt eftermiddagsvandring på ca. 6 km bland tropiska fruktodlingar och vi upptäcker rester av den stora romerska akvedukten. Vi träffas igen till middag på hotellet.

 • Dag 3: Frigiliana & Las Cuevas de Nerja

  Idag bär det iväg med buss till Maro för att uppleva ett naturens underverk, ett av Europas största grottsystem, Las Cuevas de Nerja. Vi får höra historien bakom upptäckten av grottan och fascineras av de imponerade stalagmiter och stalaktiter som formats här under historiens lopp. Turen fortsätter sedan till en av Andalusiens vackraste byar, nämligen Frigiliana även kallad de tre kulturernas by. En pittoresk och romantisk by med sina vitkalkade hus, färgglada blomsterkrukor och labyrint av kullerstensgator. Här tar Victor emot ossför en gastronomisk höjdpunkt av det Andalusiska köket. Därefter tar vi en gemensam promenad i byn innan vi färdas tillbaka österut och avslutar dagen med att besöka den lokala rom-producenten Montero. Vi tar del av den intressanta historien bakom Spaniens svunna sockerrörsindustri.

 • Dag 4: Granada / Alhambra

  Efter en riklig frukost blir det en spännande bussfärd till en av resans många höjdpunkter staden Granada och Unescos världsarv, den “röda borgen “ Alhambra med Generalife, vackert beläget vid foten av Sierra Nevada. Vi kommer att bländas av de vackra Nazrid palatsen, ett av världens vackraste arabiska palats. Vi låter oss även imponeras av det idylliska sommarpalatset Generalife med dess magnifika trädgård och vackra fontäner som är som tagna ur "Tusen och en natt". Allt eftersom turen fortskrider får vi förståelse för den enorma betydelse som vatten och vegetation har haft i den islamiska kulturen. Vi äter en gemensam lunch innan vi gör upptäcker Granadas vackra stadskärna. Här ser vi bland annat renässanskatedralen ( entré ej inkl.) med det kungliga kapellet där de katolska kungarna Isabell och Ferdinand ligger begravda. Vi njuter av de smala gatorna i den gamla stadsdelen och besöker labyrinten Alcaicería, där den livliga Plaza Bib-Rambla slutar. Vi återvänder till vårt hotell och vår middag fyllda med intryck av denna fascinerande stad.

 • Dag 5: Ledig dag

  Idag njuter vi av en dag på stranden eller avkoppling vid den härliga poolen, Almuñecar har mycket att erbjuda denna dag!

 • Dag 6: Cordoba

  Efter en tidig frukost blir det en längre bussresa genom ett fantastiskt landskap med vidsträckta olivlundar till vackra Córdoba. Vid vår ankomst ser vi romarnas mäktiga bro över floden Guadalquivir och upplever dagens höjdpunkt med Unescos världsarv, La Mezquita , en häpnadsväckande byggnad och fusion av morisk och kristen arkitektur. Under 900-talet utvecklades kalifatet Córdoba till en av Europas största och rikaste städer.
  De kristna återerövrade staden 1236 och uppförde senare en katedral mitt inne i den befintliga moskén. Vi bländas av detta världsarv som liknar en skog av hundratals kolonner med sina rödvita valvbågar. Córdobas stadskärna är en pärla i sig och staden myllrar av mysiga restauranger och tapasbarer. Det blir lunch innan vi återvänder till kusten och vårt hotell.


 • Dag 7: Ledig dag

  En skön dag att njuta av Almuñecar, tillsammans med Carmen för den som önskar.
  Vi möts efter en skön dag för gemensam middag på hotellet.

 • Dag 8: Malaga- Stockholm

  Vi äter en sista frukost på hotellet och beger oss sedan mot Malaga.
  Staden genomsyras av historia där fenicier, romare, visigoter och morer har lämnat spår efter sig. Málaga blev en stor handelsstad och ett starkt moriskt fäste under medeltiden och återerövrades först 1487.Vi stadsvandrar och upplever stadens sedvärdheter som den mäktiga katedralen “La Manquita" och den moriska fästningen Alcazaba. Vi besöker Picassomuseet som är inrymt i Palacio de Buenavista och har en permanent utställning av nästan 285 verk av målaren. Besöket genomförs med en audioguide på engelska.
  Vårt besök i Malaga avslutas med en härlig lunch innan vi beger oss mot Malagas flygplats. SAS planet lyfter kl. 18.15 mot Arlanda där vi beräknas landa kl. 22.40.
  Så följ med till härliga Andalusien, en vistelse full av intryck , historia, kultur och gastronomi i trevligt sällskap!

  Vi reserverar oss för att ändringar av följd ordningen på utflykter kan ändras.

Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm