Skip to main content

Blomsterprakt i Holland

Blomstrande Holland

Keukenhof som har 75års jubileum 2024 , Amsterdam och Blomstertåget

Följ med till tulpanernas land på en ordentlig upplevelseresa för alla sinnen! En symfoni av färger och dofter, narcisser och hyacinter, kommer vi att möta under vår resa till detta land med kanaler, väderkvarnar och goda ostar. 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Stockholm - Göteborg

  Vi lämnar Stockholm och Cityterminalen på förmiddagen i vår bekväma EkmanBuss, det blir möjlighet för lunch på vägen mot Göteborg.
  Här tar vi nattfärjan till Tyskland ombord på något av Stena Lines trevliga fartyg. Vi njuter av middagsbuffet ombord och vilar sedan ut i våra hytter.

 • DAG 2: Kiel- Amsterdan

  Efter härlig sjöfrukost går vi av fartyget till vår väntande buss.
  På snabba vägar kör vi sedan mot den holländska gränsen.
  Det blir en trevlig lunch på ett tyskt Gasthof, i trakten av Oldenurg.
  Vi fortsätter in i Holland och kör en bit längs den imponerande Nordsjövallen. Det är en 32 km lång och 90 meter bred damm / vall som skiljer Nordsjön från sjön Ijsselmeer.
  På kvällen checkar vi in på vårt hotell i närheten av Amsterdam och äter en gemensam middag.

 • DAG 3: Keukenhof & Kanaltur

  Tredje dagen är det dags för en av resans höjdpunkter vårt besök i den berömda blomsterparken Keukenhof som bjuder på en skönhetsupplevelse utan motstycke, 2024 firar parken dessutom 75 år.
  Mer än 7 miljoner blomsterlökar i hundratals färger och former planteras varje höst. I parken finns slingrande stigar, porlande bäckar, fridfulla dammar och ett oändligt blomsterhav. Här finns också flera restauranger och cafeer för lunch på egen hand. Vi har gott om tid att srosa runt i parken.
  På eftermiddagen åker vi in till Amsterdam för en klassisk kanaltur! Genom de trädkantade kanalerna ser vi stadens unika gavelhus och vackra broar.
  Därefter ges egen tid för shopping och kultur för den som önskar.
  Vi samlas åter på hotellet för gemensam middag.

 • DAG 4: Blomstertåget & Den Haag

  Efter tidig frukost på hotellet är det dags att uppleva det årliga Blomstertåget, som startar i kuststaden Noordwijk och går mot Haarlem. Här ser vi magnifika och färggrant utsmyckade vagnar med en enorm blomsterprakt och mycket livlig fantasi. Vi kommer fram till strandpromenaden och hinner se vagnarna på nära håll och ta bilder innan själva blomstertåget startar.
  Dagen fortsätter med ett besök i Den Haag – vi får tid att strosa runt och upptäcka staden samt att äta en lunch på egen hand. Kanske lockar något av stadens pannkakshus!
  Tillsammans besöker vi sedan museet Panorma Mesdag, här finns en unik
  panoramamålning, med en yta på omkring 1 680 kvadratmeter. Den är drygt 14 meter hög och har en längd av 120 meter. Målningen visar hur badorten Scheveningen såg ut år 1880. Vi återvänder till vårt hotell och gemensam middag på hotellet.


 • DAG 5: Amsterdam-Kiel

  Efter frukost lämnar vi vårt hotell och kör vi genom det färgglada och vackra holländska landskapet tillbaka mot Tyskland på nya vägar. I utkanten av Bremen äter vi en traditionell tysk lunch tillsammans. I Kiel tar är det åter dags att gå ombord på Stena Lines fartyg för vidare färd mot Göteborg. Vi äter middag på fartyget och kvällen är fri att spendera som man önskar.

 • DAG 6: Göteborg - Stockholm

  Vi njuter av en härlig sjömansfrukost medan fartyget sakta glider in i Göteborgs hamn.
  På vår färd mot Stockholm stannar vi till för lunch på lämpligt ställe för den som önskar.
  Vi beräknas anlända till Stockholm och Cityterminalen kl. 17.00 med sinnena fyllda av allt vackert vi sett och upplevt tillsammans.

Karta

Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm