Skip to main content

Wermland Opera

En resa till vackra Wermland Opera med högklassig opera, Giacomo Puccinis Tosca. En politisk thriller som utspelar sig under mindre än 24 timmar i 1800-talets Rom och pendlar mellan kärlek, åtrå, mord och politiska intriger. I Daniel Kramers regi blir den ett nutida triangeldrama.

Vi bor på trevliga Stadshotellet i Karlstad, får en privat guidad visning i Lars Lerins Sandgrund och äter trevlig lunch i Herrgårdsmiljö.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Stockholm-Karlstad- Tosca

    På morgonen kl.10.00 rullar vi ut från Cityterminalen i Stockholm i vår sköna EkmanBuss med kurs mot Värmland.
    Vi äter en gemensam lunch i trevlig herrgårdsmiljö utanför Örebro och beräknas vara i Karlstad på eftermiddagen. Vi bor på trevliga Stadshotellet i Karlstad, som ligger vackert vid Klarälvens strand.
    Vi checkar in på våra rum och sedan promenerar vi gemensamt (beroende på väderlek) över till Wermland Opera. Föreställningen av Tosca, komponerad av Giacomo Puccini, startar kl. 18.00 och vi har biljetter på parketten, i pausen bjuds på lättare förtäring. Tosca är en politisk thriller som utspelar sig under mindre än 24 timmar i 1800-talets Rom och pendlar mellan kärlek, åtrå, mord och politiska intriger. I Daniel Kramers regi blir den ett nutida triangeldrama mellan den världsberömda operasångerskan Floria Tosca, hennes regimkritiske älskare, skulptören Mario Cavaradossi, och den samvetslöse och mäktige polischefen Baron Scarpia, med många oförglömliga arior. Efter föreställningen återvänder vi till hotellet.

  • Dag 2: Sandgrund- Stockholm

    Vi sover ut och äter en härlig frukost innan vi promenerar över till Sandgrund, där vi får en privat guidad visning före ordinarie öppettider. Lars Lerin som anses vara en av Norden främsta akvarellmålare har skapat en fantastisk utställning med egna och andras verk. Efter besöket blir det gemensam lunch i Karlstad innan vi påbörjar vår resa hemåt mot Stockholm. Vi beräknas vara tillbaka vid middagstid.

Resekalender
1/5Möt ljuset i Skagenfrån 10 980:-
4/5Rättviks Marknadfrån 790:-
14/5Hamburg med Elbphilharmonie från 15 980:-
20/5Saltstänkta Bohuslänfrån 11 980:-
25/5Det Nya Stockholm Södra från 540:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm