Skip to main content

Wermland Opera

En resa till Wermland Opera med högklassig opera, Giacomo Puccinis Tosca. En politisk thriller som utspelar sig under mindre än 24 timmar i 1800-talets Rom och pendlar mellan kärlek, åtrå, mord och politiska intriger. I Daniel Kramers regi blir den ett nutida triangeldrama. Vi bor på trevliga Stadshotellet i Karlstad, får en privat guidad visning i Lars Lerins Sandgrund och äter trevlig lunch i Herrgårdsmiljö.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Stockholm-Karlstad- Tosca

    På morgonen kl.10.00 rullar vi ut från Cityterminalen i Stockholm i vår sköna EkmanBuss med kurs mot Värmland.
    Vi äter en gemensam lunch i trevlig herrgårdsmiljö utanför Örebro och beräknas vara i Karlstad på eftermiddagen. Vi bor på trevliga Stadshotellet i Karlstad, som ligger vackert vid Klarälvens strand.
    Vi checkar in på våra rum och sedan promenerar vi gemensamt (beroende på väderlek) över till Wermland Opera. Föreställningen av Tosca, komponerad av Giacomo Puccini, startar kl. 18.00 och vi har biljetter på parketten, i pausen bjuds på lättare förtäring. Tosca är en politisk thriller som utspelar sig under mindre än 24 timmar i 1800-talets Rom och pendlar mellan kärlek, åtrå, mord och politiska intriger. I Daniel Kramers regi blir den ett nutida triangeldrama mellan den världsberömda operasångerskan Floria Tosca, hennes regimkritiske älskare, skulptören Mario Cavaradossi, och den samvetslöse och mäktige polischefen Baron Scarpia, med många oförglömliga arior. Efter föreställningen återvänder vi till hotellet.

  • Dag 2: Sandgrund- Stockholm

    Vi sover ut och äter en härlig frukost innan vi promenerar över till Sandgrund, där vi får en privat guidad visning före ordinarie öppettider. Lars Lerin som anses vara en av Norden främsta akvarellmålare har skapat en fantastisk utställning med egna och andras verk. Efter besökt blir det gemensam lunch i Karlstad innan vi påbörjar vår resa hemåt mot Stockholm. Vi beräknas vara tillbaka vid middagstid.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-04-13Cityterminalen Stadshotellet KarlstadMer än 84 990:-BokaMer information
Resekalender
7/12Julmarknad i Hildesheim från 10 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm