Skip to main content

Påsk på Knistad Herrgård

Påsk på Knistad Herrgård
Härligt påskfirande på Knistad Herrgård! På den sköna, västgötska landsbygden i Svenstorps socken ligger Knistad Herrgård. Här firas en traditionell påsk med goda middagar och ett påskbord fyllt av hemlagade delikatesser och allt man kan önska av härlig påskmat. Vi bor på Herrgården under tre nätter och förutom påskfirandet åker vi på Konstrunda bland de ateljéer som traditionsenligt öppnas i trakten under påskhelgen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Mot Knistad

  På morgonen kör vi västerut med vår fina, bekväma buss. Färden går till Örebrotrakten, där vi äter lunch innan vi åker vidare till Knistad Herrgård som blir vårt hem under tre nätter. Här blir vi välkomnade, får tid att installera oss på våra rum och kika på omgivningarna. Senare väntar en välsmakande trerätters middag. Ca 350 km.

 • DAG 2-3: Konst och Kultur

  Det är traditionsenligt dags för Konstrundan under påskhelgen i trakterna kring Falköping. Många ateljéer och gallerier håller öppet liksom ett flertal museer. Antalet utställare är många och de bjuder på många olika tekniker och uttryck.
  Vi tar vår buss och besöker ett antal utvalda konstutövare på plats i sina ateljéer i Falköpings- och Hornborgatrakten. På lämpligt ställe äter vi en lättare lunch tillsammans.

  Dagen därpå besöker vi underskönt belägna Läckö Slott liksom Varnhems Klosterkyrka där Jan Guillous romanhjälte "Arn" är uppvuxen. Lunch tillsammans på trevligt ställe. Stort påskbord serveras på Påskafton och trerätters middag på Påskdagen.

 • DAG 4: Hemåt

  Efter frukost lämnar vi Knistad. Vi planerar en extrasväng till Hornborgasjön och sedan vidare norrut mot Stockholm, program är inte hundra procent fastställt ännu. Efter detta äter vi lunch tillsammans på trivsamt ställe innan färden fortsätter till Stockholm där vi är framme under sen eftermiddag. Ca 350 km.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2021-04-02Cityterminalen StockholmBoende Knistad HerrgårdMer än 87 950:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm