Skip to main content

Gourmetresa till Costa Brava med flyg

Följ med oss på en unik och exklusiv kulinarisk resa till natursköna Costa Brava. Vi utlovar många dolda pärlor och avnjuter unika, kreativa och välkomponerade menyer på lokala restauranger varav en med Guide Michelin stjärna.  I resan ingår besök i  Salvador Dali's Figueres, Tossa de Mar, Vic, Vingårdar, samt en glimt av Barcelona.  Vi reser med SAS plus direkt till Barcelona, tillgång till lounge och fast track på Arlanda, och enklare förtäring ombord. Vi bor centralt på Hotel Anabel i Lloret de Mar, med 350 meter till den vackra strandpromenaden. Alla rum är nyrenoverade och har balkong ut mot poolområdet. Hotellet ligger i ett mycket lugnt och fridfullt område. Tillsammans med vår kunniga svenska lokalguide Carmen kommer vi att få uppleva en enastående vecka med Kataloniens mångfald av historiska landmärken och utsökt mat och dryck!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag1: Arlanda- Barcelona

  Vi samlas på Arlanda terminal 5 vid avresegaten. Avresa kl. 14.45 med SAS direkt till Barcelona. Vi reser i ett mindre sällskap (max 16 personer) det ingår tillgång till lounge och fast track på Arlanda, och enklare förtäring ombord.
  Vi beräknas landa kl 18.20 i Barcelona. Här möter Carmen upp oss, vår svenska lokalguide. Vi tar oss med bekväm buss direkt till vårt hotel Anabel i Lloret de Mar, ett trivsamt familjeägt hotell, 350 meter från den vackra strandpromenaden. Alla rum är nyrenoverade och har balkong ut mot poolområdet. Hotellet ligger i ett mycket lugnt och fridfullt område. Gemensam middagsbuffé på kvällen.

 • Dag 2: Lloret de Mar

  Nu är det dags att lära känna Lloret de Mar ordentligt. Staden har mycket att erbjuda, sin trevliga strandpromenad, vackra kyrka, butiker, caféer och restauranger. Vi besöker den frodiga och gröna renässansträdgården Santa Clotilde med spektakulär havsutsikt. Gemensam lunch serveras på en charmig lokal taverna.
  Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och vi samlas igen på kvällen för en middag på hotellet.

 • Dag 3: Båttur till Tossa de Mar

  Dagen bjuder på en båttur norrut längs kusten mot Mark Chagalls blåa paradis Tossa de Mar. Vi får uppleva Costa Brava från havet, en dramatisk kust med pinjeskogar, korkekar, vildvuxen agave och spektakulära stup ned mot havet. Vi upptäcker denna pärla genom att ta oss till la Vila Vella, en charmiga liten medeltida stad, med vacker stadsmur och slingrande kullerstensgator. Vi avsluta vårt besök i Tossa de Mar med en välsmakande katalansk lunch, innan vi återvänder till Lloret de Mar med båten.

 • Dag 4: Vingårdsbesök

  Idag är det Spaniens Nationaldag (12/10)och vi får en smakfull dag i vinets & katalanska kökets tecken.
  Katalonien står för 25% av Spaniens hela vinproduktion. Här framställs viner av många olika slag och gemensamt för dem alla är att de håller mycket hög kvalitet. Vi besöker familjen Torres vingård i Vilafranca del Penedés där vi tar del av familjens- och vingårdens historia. Vi går ut på fältet och bekantar oss med spännande druvsorter. Vi provsmakar 3 viner och sedan blir det en äkta lantlig katalansk lunch. Vi avslutar dagen hos cavamakaren Montse, med att provsmaka hennes cava. Katalonien står för 95% av all cavaframställning i Spanien och vi fascineras av hur en liten familj ägnar sitt liv åt att skapa denna ädla dryck.

 • Dag 5: Romerska templet i Vic

  Idag reser vi västerut inåt landet - en behaglig färd i kuperat landskap och efter en timme kommer vi fram till den för svenskar ganska okända staden Vic, här befinner sig ett av Spaniens mest välbevarade romerska tempel. Vi färdas tillbaka i tiden vid det medeltida torget Plaza Mayor som omgärdas av valv och vackra bostadshus.
  Turen går vidare mot Arbucies och här väntar lyxig gourmet lunch med utvalda viner hos en av Kataloniens bästa restauranger med en stjärna i Guide Michelin. Efter ännu en dag fylld med mängder av historiska och välsmakande upplevelser återvänder vi till vårt hotell och träffas igen för gemensam middag.

 • Dag 6: Figueres

  Efter frukost bär det iväg till Salvador Dali ́s födelsestad Figueres och hans fantastiska museum. Det blir en djupdykning i Dali’s surrealistiska och bisarra värld, hans unika personlighet och stil präglar all konst samt hela byggnaden i sig. Ett extremt roligt museum att utforska och enligt Dali själv; ”Jag försöker skapa fantastiska ting, magiska ting, drömlika ting. Världen behöver mer fantasi. Vår civilisation är alltför mekanisk. Vi kan göra det fantastiska verkligt och då blir det verkligare än det som faktiskt existerar.” Besöket blir en sann upplevelse! Vi avnjuter en härlig lunch i Empuriabrava, som även kallas Costa Bravas Venedig med sina många kanaler. Efter en härlig dag vänder vi tillbaka till hotellet.

 • Dag 7: Relax

  En heldag för att smälta alla intryck, tid att koppla av vid poolen, njuta av omgivningarna och bara ta det lugnt. För den som önskar finns möjlighet att utforska mer av Lloret de Mar med Carmen. Lunch och middag ingår på hotellet.

 • Dag 8: Barcelona - Arlanda

  Vi äter en rejäl frukost på hotellet innan vi beger oss mot
  Barcelona. Vi får en glimt av Kataloniens huvudstad och äter en gemensam lunch innan vi beger oss mot flygplatsen.
  SAS flyget avgår kl 19.20 mot Stockholm och vi beräknas landa på Arlanda kl 22.50.
  Fyllda med spännande intryck, utsökt mat och många upplevelser, skiljs vi åt för denna gång!

Karta

Resekalender
7/12Julmarknad i Hildesheim från 10 980:-
9/12Nora Julmarknad 1dagfrån 1 880:-
10/12Lucia Konsert i Uppsala Domkyrka 1dagfrån 1 980:-
17/12Kosta Boda i Adventfrån 7 980:-
31/12Nyår på Dömle Herrgårdfrån 7 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm