Skip to main content

Gourmetresa till Costa Brava med flyg

Följ med oss på en unik stjärnbeströdd och exklusiv kulinarisk resa till natursköna Costa Brava.

Vi utlovar många dolda pärlor och avnjuter unika, kreativa och välkomponerade menyer från tre Michelinrestauranger. I resan ingår besök i Barcelona, Vic, Llafranc, Tossa de Mar samt Dali’s Figueres.  Vi reser med SAS direkt till Barcelona, i flyget ingår ett extra bagage per person, tillgång till lounge och fast track på Arlanda, och enklare förtäring ombord. Vi bor centralt på Hotel Anabel i Lloret de Mar, ett trivsamt familjeägt hotell med 350 meter till den vackra strandpromenaden. Alla rum är nyrenoverade och har balkong ut mot poolområdet. Hotellet ligger i ett mycket lugnt och fridfullt område. Tillsammans med vår kunniga svenska lokalguide Carmen kommer vi att få uppleva en enastående vecka med Kataloniens mångfald av historiska landmärken och utsökt mat!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag1: Arlanda- Barcelona

  Vi samlas på Arlanda terminal 5 vid SAS incheckningsmaskiner kl 05.45. Avresa kl 07.45 med SAS direkt till Barcelona. Vi reser i ett mindre sällskap (max 16 personer) det ingår ett extra bagage per person, tillgång till lounge och fast track på Arlanda, och enklare förtäring ombord.
  Vi beräknas landa kl 11.20 i Barcelona. Här möter Carmen upp oss, vår svenska lokalguide under resan.
  Vi börjar med en tapas lunch inne i Barcelona, innan vi reser till vårt hotell. Vi bor centralt på Hotel Anabel i Lloret de Mar, ett trivsamt familjeägt hotell, 350 meter från den vackra strandpromenaden. Alla rum är nyrenoverade och har balkong ut mot poolområdet. Hotellet ligger i ett mycket lugnt och fridfullt område. Gemensam middagsbuffé på kvällen.

 • Dag 2: Lloret de Mar

  Idag får vi lära känna Lloret de Mar, med sin trevliga strandpromenad, många butiker, caféer och restauranger.
  Vi besöker den frodiga och gröna renässansträdgården Santa Clotilde med spektakulär havsutsikt. Gemensam lunch servas på lokal taverna. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och vi samlas igen på kvällen för en middag på hotellet.

 • Dag 3: Barcelona

  Barcelona blir en heldag där vi upptäcker de gotiska kvarteren till fots och fascineras av stadens arkitektoniska kontraster av gammalt och nytt. Vi är utrustade med hörsnäckor och njuter av allt guiden berättar, skönt och bekvämt.
  Vid Plaza Catalunya njuter vi av en promenad längs livliga Las Ramblas, vi ser de vackra fasaderna ritade av Gaudí längs Paseo de Gracia, och tar oss till basilikan La Sagrada Familia, Antonio Gaudís imponerande mästerverk där vi studerar de rikt utsmyckade fasaderna. Dagens lunch blir en kulinarisk upplevelse på på en Michelin restaurang, innan vi återvänder till Lloret de Mar.

 • Dag 4: Figueres & Llafranc

  På programmet idag står Salvador Dali´s födelsestad Figueres. Här besöker vi hans fantastiska museum, det blir en djupdykning i Dalí's surrealistiska och bisarra värld. Hans unika personlighet och stil präglar all konst och även byggnaden.
  Fyllda av spännande intryck beger vi oss mot en av Costa Bravas mest idylliska och fridfulla fiskebyar, Llafranc. Här besöker vi ännu en restaurang med stjärna i Guide Michelin, en utsökt måltid väntar oss. Mätta och belåtna beger vi oss tillbaka till hotellet.

 • Dag 5: Romerska templet i Vic

  Idag reser vi västerut inåt landet - en behaglig färd i kuperat landskap och efter en timme kommer vi fram till den för svenskar ganska okända staden Vic, här befinner sig ett av Spaniens mest välbevarade romerska tempel. Vi färdas tillbaka i tiden vid det medeltida torget Plaza Mayor som omgärdas av valv och vackra bostadshus. Katedralen San Pedro är en spännande blandning av olika arkitekturstilar och är väl värt ett besök med sina imponerande väggmålningar av Joan Maria Sert.
  Turen går vidare mot Arbucies och här väntar vår gourmet lunch på en stjärn krog. Efter ännu en dag fylld med mängder av historiska och välsmakande upplevelser återvänder vi till vårt hotell och träffas igen för gemensam middag.

 • Dag 6: Båttur

  Dagen bjuder på en båttur norrut längs kusten mot Mark Chagalls blåa paradis Tossa de Mar. Vi får uppleva Costa Brava från havet, en dramatisk kust med pinjeskogar, korkekar, vildvuxen agave och spektakulära stup ned mot havet. Vi upptäcker denna pärla genom att ta oss till la Vila Vella, en charmiga liten medeltida stad, med vacker stadsmur och slingrande kullerstensgator. Idag njuter vi av en välsmakande katalansk lunch innan vi återvänder till Lloret de Mar med båten.

 • Dag 7: Relax

  En heldag för att smälta alla intryck, tid att koppla av vid poolen, njuta av omgivningarna och bara ta det lugnt. För den som önskar finns möjlighet att utforska mer av Lloret de Mar med Carmen.
  Lunch och middag igår på hotellet.

 • Dag 8: Barcelona - Arlanda

  Vi äter en rejäl frukost på hotellet innan vi beger oss mot Barcelona och flygplatsen. SAS flyget avgår kl 12:10 mot Stockholm och vi beräknas landa på Arlanda kl 15:40.
  Fyllda med spännande intryck, utsökt mat och många upplevelser, skiljs vi åt för denna gång!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2023-04-23ArlandaBoende Costa BravaMer än 824 980:-BokaMer information
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm