Skip to main content

Costa Bravas okända pärlor med flyg

Följ med oss på en unik och exklusiv kulinarisk resa till natursköna Costa Brava i litet sällskap. Vi utlovar många dolda pärlor och avnjuter kreativa och välkomponerade menyer på lokala restauranger. 

I resan ingår besök i  Salvador Dali's Figueres, Marc Chagalls Tossa de Mar, Vic, Vingårdsdistrikt och Girona.

Vi reser med SAS plus direkt till Barcelona, tillgång till lounge och fast track på Arlanda, och enklare förtäring ombord. Vi bor centralt på Hotel Anabel i Lloret de Mar, med 350 meter till den vackra strandpromenaden. Alla rum är nyrenoverade och har balkong ut mot poolområdet. Hotellet ligger i ett mycket lugnt och fridfullt område. Tillsammans med vår kunniga svenska lokalguide Carmen kommer vi att få uppleva en enastående resa med Kataloniens mångfald av historiska landmärken och utsökt mat och dryck!Vi får några dagar att koppla av i hotellets trevliga poolområde eller på den härliga sandstranden i närheten. 

Det blir definitivt en mycket kontrastrik och spännande resa. Så följ med om du älskar god mat & dryck och vill förgylla din vistelse med kultur och historia i nya vänners lag!

Bra promenadskor rekommenderas på våra utflykter.

Vänligen notera att ordningen på utflykterna kan ändras.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag1: Arlanda- Barcelona

  Vi samlas på eftermiddage på Arlanda terminal 5. Vi reser i ett mindre sällskap (max 18 personer) det ingår tillgång till lounge och fast track på Arlanda, och enklare förtäring ombord.
  På kvällen landar vi i Barcelona. Här möter Carmen upp oss, vår svenska lokalguide och goda vän. Vi tar oss med bekväm buss direkt till vårt hotel Anabel i Lloret de Mar, ett trivsamt hotell, 350 meter från den vackra strandpromenaden. Alla rum är nyrenoverade och har balkong ut mot poolområdet. Hotellet ligger i ett mycket lugnt och fridfullt område. Gemensam middagsbuffé på kvällen.

 • Dag 2: Lloret de Mar

  Nu är det dags att lära känna Lloret de Mar ordentligt.
  Vi utrsutas med hörlurar och promenerar genom staden som har mycket att erbjuda, trevlig strandpromenad, vacker kyrka med otroliga mosaiker, butiker, caféer och restauranger. Vi besöker den frodiga och gröna renässansträdgården Santa Clotilde med spektakulär havsutsikt. Gemensam lunch serveras på en charmig lokal taverna.
  Eftermiddagen är fri för egna strövtåg och vi samlas igen på kvällen för en middag på hotellet.

 • Dag 3: Båttur till Tossa de Mar

  Dagen bjuder på en härlig båttur med katamaran , vi färdas norrut längs kusten mot Mark Chagalls blåa paradis, Tossa de Mar. Vi får uppleva Costa Brava från havet med sin dramatiska kust fylld med pinjeskogar, korkekar, vildvuxen agave och spektakulära stup ned mot havet. Vi upptäcker denna pärla genom att ta oss till la Vila Vella, en charmiga liten medeltida stad, med vacker stadsmur och branta slingrande kullerstensgator. Vi avslutar vårt besök i Tossa de Mar med en välsmakande katalansk lunch, innan vi återvänder till Lloret de Mar med båten.

 • Dag 4: En dag i vinets tecken

  Vi får en smakfull dag i vinets & katalanska kökets tecken.
  Katalonien står för 25% av Spaniens hela vinproduktion. Här framställs viner av många olika slag och gemensamt för dem alla är att de håller mycket hög kvalitet Vi kommer till Vilafranca del Penedés där vi lär oss om vinproduktionen i området. Under vår promenad bland vinrankor bekantar vi oss med spännande druvsorter.Provsmakning ingår givetvis och sedan blir det en äkta lantlig katalansk lunch. Vi avslutar dagen hos cavamakaren Montse, med att provsmaka hennes cava. Katalonien står för 95% av all cavaframställning i Spanien och vi fascineras av hur en liten familj ägnar sitt liv åt att skapa denna ädla dryck.

 • Dag 5: Romerska templet i Vic

  Idag reser vi västerut inåt landet - en behaglig färd i kuperat landskap och efter en timme kommer vi fram till den för oss svenskar ganska okända staden Vic, här befinner sig ett av Spaniens mest välbevarade romerska tempel. Vi färdas tillbaka i tiden vid det medeltida torget Plaza Mayor som omgärdas av valv och vackra bostadshus.
  Turen avlsutas med en välsmakande lunch.
  Efter ännu en dag fylld med mängder av historiska och välsmakande upplevelser återvänder vi till vårt hotell och träffas igen för gemensam middag.

 • Dag 6: Ledig dag

  En heldag för att smälta alla intryck, tid att koppla av vid poolen, njuta av omgivningarna och bara ta det lugnt. För den som önskar finns möjlighet att utforska mer av Lloret de Mar med Carmen.

 • Dag 7: Salvador Dalis Figueres

  Efter frukost bär det iväg till Salvador Dali ́s födelsestad Figueres och hans fantastiska museum. Det blir en djupdykning i Dali’s surrealistiska och bisarra värld, hans unika personlighet och stil präglar all konst samt hela byggnaden i sig. Ett extremt roligt museum att utforska och enligt Dali själv; ”Jag försöker skapa fantastiska ting, magiska ting, drömlika ting. Världen behöver mer fantasi. Vår civilisation är alltför mekanisk. Vi kan göra det fantastiska verkligt och då blir det verkligare än det som faktiskt existerar.” Besöket blir en sann upplevelse! Vi avnjuter en härlig lunch under dagen.

 • Dag 8: Ledig dag

  En dag att koppla av i hotellets trevliga poolområde eller på den härliga sandstranden i närheten. Tid finns att strosa runt i de charmiga gränderna i gamla stan fyllda med butiker, kanske njuta av en kvällskonsert i den vackra kyrkan eller bara slå sig ner på någon av alla trevliga caféer. Det finns även möjlighter att resa till Barcelona med lokalbuss om man vill lära känna Kataloniens huvudstad på egen hand. Carmen hjälper gärna till.

 • Dag 9: Girona

  En spännande tur till provinsstaden Girona med intressanta judiska kvarter och unik katedral som med sitt 23 m breda skepp är den bredaste gotiska kyrkobyggnaden i världen. Vi fortsätter till medeltida byn Santa Pau i den vulkaniska naturparken La Garrotxa för en utsökt lunch av det vulkaniska köket.

 • Dag 10: Ledig dag

  En dag att koppla av i hotellets trevliga poolområde eller på den härliga sandstranden i närheten. Tid finns att strosa runt i de charmiga gränderna i gamla stan fyllda med butiker, kanske njuta av en kvällskonsert i den vackra kyrkan eller bara slå sig ner på någon av alla trevliga caféer.

 • Dag11: Hemresa

  Efter en tidi frukost lämnar vi nu Lloret de Mar för denna gång och tar oss direkt mot flygplatsen och vårt flygplan tillbaka mot Stockholm. Vi flyger med SAS på förmidagen och landar vi lunchtid på Arlanda.
  Så följ med om du älskar god mat och vill förgylla din vistelse med kultur och historia i nya vänners lag!

  Bra promenadskor rekommenderas på våra utflykter.
  Vänligen notera att ordningen på utflyter kan komma att ändras!
  Vi reserverar oss även för ändringar av flygtider, flygskatt och flygbolag.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-10-14Se anslutningBoende Costa BravaMer än 828 450:-BokaMer information
Resekalender
20/5Saltstänkta Bohuslänfrån 11 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm