Skip to main content

ABC Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablis

Njut av det goda i livet när ni följer med oss till Frankrike!

Under några fantastiska dagar reser vi tillsammans med vår fantastiska personal och buss till Europas finaste vindistrikt och fyller dagarna med god mat, vin och kultur. Vi träffar människor bakom vinet och besöker gårdar som sällan öppnar dörrarna för turister.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm- Göteborg

  Vi startar vår resa från Cityterminalen i Stockholm kl: 10.30. Vår reseledare och sköna Ekmanbuss hälsar er välkomna ombord. Under färden stannar vi för möjlighet till lunch. Vid 17-tiden ankommer vi till Göteborg där Stena Lines fartyg under natten tar oss över till Tyskland. Ombord äter vi middag tillsammans innan vi sover ut i våra hytter. Ca 490 km.

 • Dag 2: På tyska vägar

  Efter frukost ombord fortsätter resan ner genom Tyskland. Under resan pratar vi tyska viner och stannar för möjlighet till lunch i höjd med Münster.Efter en lång dag checkar vi in på vårt fina övernattningshotell i utkanten av Aachen och sedan väntar gemensam middag. Ca 588 km.

 • Dag 3: Mot Champagne

  Bussen rullar vidare mot Frankrike och staden Epernay. Här äter vi gemensam lunch på den lokala restaurangen La Banque. Efteråt hinner vi med en promenad på egen hand i Epernay innan vi gör resans första Champagne besök på Maison Eugene Mercier. Vi åker sen sista biten till Reims, där vi stannar två nätter på vårt centralt belägna men lite enklare hotell. Ca 340 km.

 • Dag 4: Reims

  Idag besöker vi två champagnehus av olika karaktär.
  Dagen bjuder på många trevliga upplevelser och utsökta viner.
  Denna dag äter vi lunch och middag på egen hand. Fråga gärna vår reseledare om tips på restauranger, det finns mycket trevligt att välja bland i Reims! Missa inte Katedralen i Reims, Saint-Remibasilikan och Taupalatset som står på UNESCO:s världsarvslista!

 • Dag 5: Chablis & Bourgogne

  Efter frukost åker vi vidare mot staden Beaune och vårt centrala hotell för de kommande nätterna.
  På vägen dit gör vi ett besök på vingården Jean-Marc Brocard och får bekanta oss med Chablis och dess viner på bästa möjliga sätt. 1973 flyttade Jean-Marc Brocard till Préhy och skapade sin vinproduktion mitt i de gröna vinfälten. Tillsammans med sin svärfar skapade de den balans och harmoni som krävs för att göra ett bra vin, enligt de båda vinkännarna. Här smakar vi på flera av gårdens viner. Därefter beger vi oss till vingården och slottet Château Meursault. Här tillverkas viner som säljs över hela världen. Slottet har årligen mer än 20 000 besökare och är en av de mest besökta vingårdarna i området. Här får vi en rundtur och givetvis en provning på utvalda viner.
  Nu har vi tre dagar i Bourgogne och dess omgivningar som vi kommer att fylla med smakupplevelser. Det blir en härlig kompott av franska delikatesser och äventyr! Frukost serveras varje morgon och under dessa dagar har vi valt att middag inte ingår. Det finns goda möjligheter att själv botanisera bland de många restauranger som finns i Beaune.

 • Dag 6: Bourgogne

  När vi ätit frukost på hotellet är det dags för ett besök på Cassisium som sedan år 1933 tillverkat sina unika svartvinbärsdrycker. Cassis blandas med Bourgogne Aligoté och man får då den dryck som kallas Kir som då den blandas med champagne blir - Kir Royale. Vi får under vår rundtur höra historien bakom Cassisium, se hur tillverkningen går till, och möjlighet att provsmaka. Därefter äter vi en härlig lunch tillsammans. Eftermiddagen fortsätter med ytterligare ett vingårdsbesök, innan vi återvänder till vårt hotell i Beaune.

 • Dag 7: Beaune

  Idag väntar ett besök, denna gång på promenadavstånd hos Edmond Fallot La Moutarderie, ett familjeägt företag som år 1840 startade sin verksamhet och som än idag tillverkar och säljer lokalproducerad senap. Här får vi en guidad rundtur, och eftermiddagen spenderas på egen hand att uppleva ännu mer av Beaune.

 • Dag 8: Alsace

  När vi ätit frukost säger vi adjö till Beaune för den här gången och påbörjar vår resa hemåt igen. På vägen hinner vi med en avstickare till den pittoreska byn Riquewihr i regionen Alsace, här gör vi resans sista vinprovning. Det finns även tid att upptäcka Riquewihr, en av de vackraste platserna i Alsace, och äta lunch på egen hand. Framåt sena kvällen når vi Tyskland och Giessen där vårt övernattningshotell väntar med middag. Ca 566 km.

 • Dag 9: Giessen- Kiel

  Efter tidig frukost fortsätter färden genom Tyskland och framåt eftermiddagen når vi Kiel och vår väntande färja som ska ta oss tillbaka till svensk mark igen. Ombord på båten låter vi oss väl smaka av fartygets middagsbuffé och spenderar natten i våra hytter innan vi når Göteborg. Ca 590 km.

 • Dag 10: Göteborg - Stockholm

  Vi äter frukost ombord innan vi rullar av fartyget i Göteborgs hamn och fortsätter vår hemfärd. Längs vägen stannar vi för möjlighet till lunch någonstans i trakterna mellan Jönköping och Linköping och beräknas nå Stockholm ca kl 17.00. Väl framme i Cityterminalen lämnar vi vår buss för denna gång, fyllda av många nya intryck och smakupplevelser och kanske en och annan flaska vin!
  Ca 500 km.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-09-27Se anslutningBoende ABC224 980:-BokaMer information
Resekalender
30/6Magnifika Atlanterhavsveienfrån 14 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm