Värmland - Lerin, Mårbacka, Rackstad och Klässbols

Välkommen att följa med oss på en spännande resa till kulturlivet i det fagra Värmland! Vi besöker Selma Lagerlöfs Mårbacka, vi guidas genom konstnären Lars Lerins spännande liv och fantastiska akvareller på konsthallen Sandgrund vid Klarälven i Karlstad. Vi upplever skön svensk konst och skulptur på Rackstadmuseet i Arvika och njuter av fantastiska tyger mm på Klässbols Linneväveri.

Genom vår sköna svenska natur kör vi till Värmland. Det blir kaffepaus längs vägen mot Karlstad. På Sandgrund möter vi Lerins konst, han blir bara mer och mer folkkär räknas som en av Nordens främsta akvarellister. Därefter lunch i Karlstad innan vi rullar vidare och besöker Selma Lagerlöfs Mårbacka. Här blir vi serverade eftermiddagskaffe och Mårbacka-kaka och det blir en inlevelsefull visning av gården. Sedan kör vi den korta biten till Sunne och vi checkar in på fina Selma Spa hotell där vi senare äter en trerättersmiddag tillsammans.

På morgonen stor frukostbuffé och tid för bad och bastu på ett av Sveriges absolut finaste SPA-hotell. Sedan beger vi oss till Arvika och det underskönt belägna svenska konstnärsmuseet Rackstadmuseet med visning och lunch innan vi kör till Kungliga Hovleverantören Klässbols Linneväveri. Här finns mycket vackert att se och en inbjudande butik för den som så önskar. Vi får även här guidad visning och sedan vänder vi åter mot huvudstaden där vi beräknar anlända framåt kvällskvisten.

Praktisk information

Selma Spa är ett kontantfritt hotell

Dagsprogram

  • DAG 1: Karlstad och Mårbacka

    Från Stockholm åker vi tidig morgon. Genom vår sköna svenska natur tar vi oss med bussen till Värmland. I Karlstad får vi ta del av Lars Lerins konst på Sandgrund. Lerin som bara blir mer och mer populär och folkkär räknas som en av Nordens främsta akvarellister och har ställt ut över hela världen. Vi äter lunch tillsammans och sedan kör vi vidare till Selma Lagerlöfs Minnesgård Mårbacka. Här blir vi blir serverade eftermiddagskaffe och kaka och det blir en inlevelsefull visning av gården, kanske av systern Gerda eller av livskamraten Valborg Olander. Vi rullar sen den korta biten till vårt fina hotell Selma Spa i Sunne där bad och bastu är öppet på spa-avdelningen och vi senare äter en trerättersmiddag tillsammans.

    Karlstad och Mårbacka
  • DAG 2: Arvika och Klässbols

    Hotellets frukostbuffé står uppdukad och det finns tid på morgon och förmiddag för bad och bastu på ett av Sveriges absolut finaste SPA-hotell. Sedan beger vi oss vid 12-tiden till Arvika och det underskönt belägna Rackstadmuseet. Här blir det guidad visning och sedan lunch innan vi kör till Kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri. Här finns mycket vackert att se, och underbar butik med mycket snyggt, för den som så önskar, och intill ligger Kaffekvarnen med eget bageri. Vi får även här guidad visning och småningom vänder vi åter mot huvudstaden där vi beräknar anlända vid 20.30-tiden.

    Arvika och Klässbols

Karta