Skip to main content

Opera på Skäret 2 dagar

Premiär på Rigoletto på Opera på Skäret! Det unika operahuset i naturskön miljö är startade sin verksamhet 2004, ligger i ett tidigare sågverkssamhälle vackert beläget vid sjön Ljusnaren i Västmanland. Årets sommarföreställning är Rigoletto en dramatisk opera i 3 akter om makt och maktlöshet, hämnd och förbannelse med musik av Giuseppe Verdi. Musiken står Svenska Kammarorkestern under ledning av dirigenten Lorenzo Coladonato för.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1: Opera på Skäret

    På morgonen lämnar vi Stockholm och Cityterminalen i en skön EkmanBuss och rullar mot Bergslagen och sjön Ljusnarens strand, Opera på Skäret ligger vackert inbäddat mellan två sjöar. Trevlig lunch serveras på vägen. Vi intar våra platser på första parkett i denna unika operabyggnad och njuter av den kända musiken med många odödliga arior. En fin fika serveras i pausen. Föreställningen är omkring 3 timmar lång inklusive paus. Operahuset är inte isolerat, vid sval väderlek rekommenderas en jacka eller tröja.
    Efter föreställningen reser vi vidare mot Ludvika och Grand Hotel Elektra, vi checkar in på våra fräscha rum och äter sedan en gemensam middag på hotellet.

  • Dag 2: Bergsmansgård

    Efter en skön frukostupplevelse kliver vi ombord på vår buss och tar oss till Brategården i Bråfors som sedan 2006 är ett kulturreservat. Gården är en välbevarad bergsmansgård med många gamla uthus kvar och brukas av privata ägare i sjätte generationen. Vi får en historisk och intressant visning av marker och byggnader.
    Vi äter gemensam lunch på trevlig plats innan vi på eftermiddagen kommer hem till Cityterminalen

Karta

Resekalender
21/9Weekend i Malmö från 8 980:-
1/10Äppeltider från 8 890:-
6/10ABC Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablisfrån 23 980:-
7/10Rättviks Marknad 1dagfrån 690:-
9/10Costa Brava med flygfrån 25 480:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm