Skip to main content

Opera på Skäret 2 dagar

Opera på Skäret, det unika operahuset i naturskön miljö ligger i ett tidigare sågverkssamhälle vackert beläget vid sjön Ljusnaren i Västmanland. Årets sommarföreställning är Norma den mest spelade bel canto-operan av Vincenzo Bellini, mästaren av vackra melodier.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1

  På morgonen lämnar vi Stockholm och Cityterminalen i en skön EkmanBuss och rullar mot Bergslagen och sjön Ljusnarens strand, Opera på Skäret ligger vackert inbäddat mellan två sjöar. Trevlig lunch serveras på vägen. Sommarens föreställning är Norma av Vicenzo Bellini.Vi intar våra platser på första parkett i denna unika operabyggnad och njuter av den vackra musiken.
  Föreställningen är omkring 3 timmar lång inklusive paus. Operahuset är inte isolerat, vid sval väderlek rekommenderas en jacka eller tröja.
  Efter föreställningen reser vi vidare mot Ludvika och Grand Hotel Elektra, vi checkar in på våra fräscha rum och äter sedan en gemensam middag på hotellet.

 • Dag 2

  Efter en skön frukostupplevelse kliver vi ombord på vår buss och tar oss till Brategården i Bråfors som sedan 2006 är ett kulturreservat. Gården är en välbevarad bergsmansgård med många gamla uthus kvar och brukas av privata ägare i sjätte generationen. Vi får en historisk och intressant visning av marker och byggnader och hembakat bröd till kaffet.
  Vi äter gemensam lunch på trevlig plats innan vi på sen eftermiddag kommer hem till Cityterminalen

Karta

Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm