Skip to main content

Hälsingegårdar och svenskt hantverk

Hälsingland – med Hälsingegårdar och svenskt hantverk

I sommar återvänder vi till härliga Hälsingland och våra underbara hälsingegårdar som andas svensk historia och skönhet! Vi bor på utmärkta familjeägda Järvsöbaden.

 

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm-Järvsöbaden

  Vi lämnar Stockholm och Cityterminalen på morgonen i bekväm EkmanBuss. Dagens etapp tar oss till Söderblomsgården och en personlig guidning av Jan- Eric Berger och den välkända Trönö kyrkan. Vi stannar hos Växbo Lin, specialister på detta naturmaterial som håller i generationer och blir vackrare genom åren.
  På kvällen kommer vi till Järvsö där vi bor på charmiga Hotell Järvsöbaden, familjeägt sedan generationer och nuförtiden med härligt spa, utsökta måltider och underbar familjär miljö.

 • Dag 2: Världsarvsgårdar

  På världsarvgården Kristofers får vi ett extra varmt välkomnande av vår vän Stephanie som med glädje visar oss runt. Rundvandringen avslutas med en härlig lunch.
  Det unika Stenegård bjuder på hantverksbutiker och ett Världsarvscentrum, där vi får tid att strosa runt på egen hand.
  Vi hinner även med Sveriges största landsbygdskyrka, Järvsö Kyrka och en möjlighet att titta på Lill Babs grav. Vi är tillbaka på hotellet på sen eftermidag och hinner koppla av lite innan kvällens välsmakande middag.

 • Dag 3: Järvsö-Hälsingekusten-Stockholm

  Sista dagen färdas vi genom vackra kulturlandskap mot Ystergården, ett levande lantbruk med anor från 1600-talet och passerar mellan Dellensjöarna. Strax utanför Söderhamn stannar vi hos våra vänner på Månses Design för lunch. Denna kulinariska upplevelse är alltid högst uppskattad på våra resor! Passa på att besöka den fina butiken som ligger i samma byggnad.
  Vi avslutar vår sista dag med en avkopplande bussresa tillbaka till Stockholm, där vi beräknas vara framme vid middagstid.

Karta

Resekalender
19/7Värmland med Berättarladan NYHETfrån 8 980:-
27/7Eksjö Tattoofrån 4 980:-
28/7Lofoten & Nordnorges Pärlorfrån 19 980:-
4/8Hjälmare kanal från 1 980:-
12/8Norrlands Vildmark med Inlandsbananfrån 12 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm