Skip to main content

Värmland med Berättarladan

Lyxig Värmlands Weekend

Dömle Herrgård, Berättarladan Västanå Teatern, Mårbacka

Följ med till lyxiga Dömle Herrgård och en teaterföretsällning på unika Västanå Musik & Teater som sedan 1999 huserar i den magnifika Berättarladan, belägen intill sjön Fryken  strax söder om Sunne.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Stockholm-Karlstad- Dömle Herrgård

  På morgonen lämnar vi Stockholm och Cityterminalen i skön EkmanBuss och reser mot Karlstad, vi gör ett kort stopp på vägen för att sträcka på benen.
  Vid lunchtid når vi Karlstad där vår lunch serveras därefter får vi en guidad visning av Sandgrund och njuter av den folkkäre Lars Lerins härliga tavlor! På sen eftermiddag checkar vi in på utmärkta Dömle Herrgård Spa & Resort i Deje. Här är maten alltid av högsta prioritet och vi serveras en utsökt middag innan vi kopplar av i våra sköna rum.

 • Dag 2: Dömle Herrgård- Berättarladan

  På morgonen njuter vi av härlig frukostbuffé och får tid att koppla av på hotellets trevliga SPA- avdelning eller göra en skön promenad i de vackra omgivningarna. Vi äter en gemensam lunch i herrgårdens matsal innan vi beger oss mot Västanå Teatern och Berättarladan.
  Sommarens föreställning, Herr Arnes Penningar, är en spännande spökhistoria, där Selma Lagerlöf håller oss på halster under hela föreställningen. Intrigen har verklighetsbakgrund och utspelar sig i Bohuslän den kalla vintern 1586. Vi återvänder till Dömle Herrgård efter teatern och där vår middag serveras.

 • Dag 3: Dömle Herrgård-Mårbacka- Stockholm

  Vi njuter av frukostbuffén och lämnar sedan Dömle Herrgård för denna gång. Vi reser till Selma Lagerlöfs hem Mårbacka, där vi får en inlevelsefull visning av gården. Mellan åren 1921–1923 lät Selma Lagerlöf bygga om huset till en riktig representativ herrgård.
  I sitt testamente bestämde Selma Lagerlöf att Mårbacka skulle bevaras som en minnesgård, och visas upp för allmänheten så som den såg ut vid hennes bortgång. På vägen hem stannar vi för gemensam lunch och vi beräknas vara åter i Stockholm omkring middagstid

Resekalender
27/7Eksjö Tattoofrån 4 980:-
28/7Lofoten & Nordnorges Pärlorfrån 19 980:-
4/8Hjälmare kanal från 1 980:-
12/8Norrlands Vildmark med Inlandsbananfrån 12 980:-
13/8Stockholmarenfrån 540:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm