Skip to main content

Höga Kusten

Upplev sköna Höga Kusten när det är som vackrast, ett av Sveriges mest unika områden, med en kombination av kustnära berg, djupa skogar och vacker skärgård, så speciell att UNESCO utnämnt Höga Kusten till ett Världsarv.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Norrut

  Vi lämmar Stockholm och Cityterminalen kl: 07.00 i vår sköna Ekmanbuss och färdas norrut längs norrlandskusten och vid lunchtid är vi framme vid Höga Kusten bron – där det bjuds på lunch och vackra vyer.
  På kvällen når vi vårt hotell Hallstaberget i Sollefteå de ljusa, moderna rummen har minibar, TV, gratis wifi och garanterad utsikt över det vackra landskapet. Hotellet har ett spa med inomhuspool, två bubbelpooler, fyra bastur, ångbad och pool. Gemensam middag på hotellet. 525km.

 • DAG 2: Höga Kusten

  Andra dagen besöker vi Mjälloms tunnbröds bageri och fortsätter mot Nordingrå där vi verkligen får uppleva den genuina Höga kusten. Här finns idylliska fiskelägen som Norrfällsviken, Bönhamn och Barsta. I detta natursköna område bjuds det på en trevlig lunch. Dagen fortsätter med ett guidat besök på friluftsmuseet Mannaminne i Häggvik, skapad av konstnären Anders Åberg.
  Här möts natur och kultur, konst och teknik, lokal och global historia och framtid, smått och stort.
  Efter en innehållsrik dag anländer vi till vårt hotell på tidig kväll och tid finns för att utnyttja hotellets relaxavdelning före middagen. 190km.

 • DAG 3: Ulvön

  Idag upplever ett par verkliga måsten – den vackra Skärgården och surströmming. I Docksta tar vi båten till Ulvöhamn och kan då njuta av den vackra arkipelagen under ca. 1 timmes färd. På Ulvön serveras det en skärgårdslunch på Ulvöns Skärgårdshotell. Efter lunch får vi en guidning av Ulvöns Kapellag – som innehåller visning av kapellet och surströmmingsmuseet, innan båten tar oss tillbaka till fastlandet. Åter på hotellet bjuds det på middag innan vi kan koppla av efter en lång och innehållsrik dag. 300km.

 • Dag 4: Söderut

  Sista dagen bjuder på en hel del spännande besök - Thailändska Paviljongen, som byggts till minne av att kungen av Siam, Chulalongkorn, som besökte platsen 1897 - på inrådan av sin värd kung Oscar II. Paviljongen är en smått otrolig syn, där den står - mitt i den norrländska naturen.
  Vår lunch idag serveras i Selångers Pilgrimscenter – startplatsen på Sankt Olavsleden som är världens nordligaste pilgrimsled och leder mot Nidarosdomen i Trondheim.
  Hemresan går längs den vackra hälsinge kusten mot Stockholm dit vi beräknas ankomma 19.30, fyllda av de vackra naturscenerier vi beskådat! 520km.

Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm