Dagsprogram

 • DAG 1: Husaby Kyrka och Uddevalla

  Vi kör söderöver mot Uddevalla och på vägen väntar ett besök med guidad visning av Husaby biskopskyrka med torn från 1100-talet. Incheckning på hotell Bohusgården i Uddevalla. Middag på kvällen på hotellet.

 • DAG 2: Vitlycke museum och Ljungskile Laxbutik

  Vi tar färjan över Gullmarsfjorden, med sin bländande skärgård, mot Lysekil med Gamlestaden och Havets Hus. Vi besöker Vitlycke Museum, ett upplevelse- och kunskapscentrum för Tanums världsarv, hällristningarna i Bohuslän. Middag på Laxbutiken i Ljungskile.

 • DAG 3: Sundsby Säteri

  Förmiddagsfika på Sundsby Gårdscafé och sedan visning av säteriet. Lunch på Vatten Gourmet & Café.
  På eftermiddagen guidning på Nordiska Akvarellmuseet. Middag på Gustafsbergs Badrestaurang.

 • DAG 4: Smuggeltur i Skärgården och guidning på Koster med lunch på Kostergården

  En resa i smugglarnas farvatten och guidning om smuggelkungen Bremers äventyr och bravader. Kaffe & fralla serveras vid ankomst ombord på båten. Vi har ca 1,5 timmars tur till första stoppet som är Ursholmen, Sveriges västligaste fyrplats. Här rekommenderas en kort promenad till fyrtornet med en vidunderlig utsikt över öppet hav och ett besök i det lilla museet om fyrvaktarna och deras liv på ön. Vi fortsätter mot Koster och Ekenäs. Dagens rätt serveras på Kostergården. Innan det är dags för en guidad tur med elbussarna hinner vi även med att besöka Naturum på Ekenäs, en fantastisk utställning om vad som finns under och över ytan i Kosterhavet. Bussturen startar i Ekenäs och går till Långagärde, och på vägen görs ett stopp vid Kosters Trädgårdar. Efter avslutat besök väntar elbussen för resa till bryggan där båten är redo för återresa till Strömstad. Eftermiddagskaffe med dopp ombord.

  På hotellet väntar en trerätters middag innan en välbehövlig nattsömn.

 • DAG 5: Hemresa

  Hemresan på den femte dagen går genom det fagra Dalsland längs den västra sidan av Vänern. Vi stannar på trivsamt ställe för gemensam avslutningslunch. Vi är tillbaka i Stockholm under kvällen, förhoppningsvis med bagaget fullt av sköna intryck!