Skip to main content

Det vackra Bohuslän

Följ med oss och upptäck det intagande vackra landskapet Bohuslän! Härliga fiskelägen och en Lysekils-atmosfär som doftar Evert Taube. Det blir Uddevalla och Lysekil, Kosteröarna och Tanumshede. Vi kör söderöver mot Uddevalla och på vägen väntar ett besök med guidad visning av Husaby biskopskyrka med torn från 1100-talet. Incheckning på hotell Bohusgården i Uddevalla. Middag i Ljungskile.

Nu väntar tre dagar med spännande utflykter. Vi tar färjan över Gullmarsfjorden, med sin bländande skärgård, mot Lysekil med Gamlestaden och Havets Hus. Vi besöker det berömda hällristningsmuseet i Tanumshede. Hos handelsmannen Flink blir det förmiddagskaffe och sedan kör vi över Orust till Tjörn. Vi besöker Pilane gravfält och skulpturpark och det Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn med fina verk. Dag fyra väntar Kosteröarna. I hamnen ligger båten ”Kosterö” och väl ombord hälsar vår smuggelkung oss välkomna och under spännande rövarhistorier stävar vi ut mot Kosterarkipelagen. Gemensamma middagar på kvällarna.

Hemresan på den femte dagen går genom det fagra Dalsland längs den västra sidan av Vänern. Vi stannar på trivsamt ställe för gemensam avslutningslunch. Vi är tillbaka i Stockholm under kvällen, förhoppningsvis med bagaget fullt av sköna intryck!

Fritextsökning

Praktisk information

Kontantfritt hotell

Dagsprogram

 • Dag 1 Husaby Kyrka och Uddevalla

  Vi kör söderöver mot Uddevalla och på vägen väntar ett besök med guidad visning av Husaby biskopskyrka med torn från 1100-talet. Incheckning på hotell Bohusgården i Uddevalla. Middag på kvällen på hotellet.

 • Dag 2 Vitlycke museum

  Vi tar färjan över Gullmarsfjorden, med sin bländande skärgård, mot Lysekil med Gamlestaden och Havets Hus. Vi besöker Vitlycke Museum, ett upplevelse- och kunskapscentrum för Tanums världsarv, hällristningarna i Bohuslän. Middag på Laxbutiken i Ljungskile.

 • Dag 3 Sundsby Säteri

  Förmiddagsfika på Sundsby Gårdscafé och sedan visning av säteriet. Lunch på Vatten Gourmet & Café.
  På eftermiddagen guidning på Nordiska Akvarellmuseet. Middag
  Gustafsbergs Badrestaurang.

 • Dag 4 Koster och Furholmen

  Kosteröarna. I hamnen ligger båten ”Kosterö” och väl ombord hälsar vår smuggelkung oss välkomna och under spännande rövarhistorier stävar vi ut mot Kosterarkipelagen.
  Guidning på Kosters Trädgårdar, lunch på Furholmen och trerätters middag på hotellet.

 • Dag 5 Hemresa

  Hemresan på den femte dagen går genom det fagra Dalsland längs den västra sidan av Vänern. Vi stannar på trivsamt ställe för gemensam avslutningslunch. Vi är tillbaka i Stockholm under kvällen, förhoppningsvis med bagaget fullt av sköna intryck!

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
27/5Cityterminalen Stockholm Bohusgården HotellMer än 89 680:-Boka
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm