På denna tur får vi smakupplevelser, inte bara av mat och dryck utan även av den sörmländska naturen, kulturen och historien.
I Sörmland finns många entreprenörer med passion för det närodlade och hantverksmässiga. Med vår guide för dagen besöker vi några utvalda, provsmakar och kanske hittar nya godsaker att ta med hem.
Vi börjar dagen i Malmköping med ett besök till Officersmässen från 1785 där kaffe serveras med hembakat bröd innan vi fortsätter mot Hälleforsnäs, där det bjuds på mer lokalhistoria.
På området vid det gamla järnbruket besöker vi det prisade Jürss mejeri, Brukets Stenugnsbageri och Smakgården för provsmakning av ostar, bröd och must. Här äter vi lunch på Bruksrestaurangen som enbart använder sig av lokala råvaror för att skapa förstklassig mat.
Dagen avslutas hos Jane och Bengt på Alla Tiders Skebo som har lika stor passion för ölbryggning som byggnadsvård, vilket kommer att märkas. Ankomst till Stockholm vid middagstid.