Skip to main content

Weekend i Malmö

Följ med på en trevlig weekend till Malmö och se den nyskrivna Musikalen ”De’ e’ det här vi kallar kärlek” på Nöjesteatern. Under vår resa besöker vi Louisiana konstmuseum, kör Öresund Runt besöker Vandalorum Konst och Design Museum utanför Värnamo, och ser delar av det nya Malmö.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: mot Malmö

  Vi lämnar Stockholm och Cityterminalen på morgonen i vår sköna buss, gemensam lunch görs på vägen. På kvällen checkar vi in i centrala Malmö på anrika Savoy Hotel där vi äter en gemensam middag och sedan vilar ut i våra sköna rum.

 • Dag 2: Öresund runt med Louisiana

  På fredagsmorgonen reser vi över den berömda Öresundsbron, invigd 2000, till Danmark och Köpenhamn där vi hälsar på hos den Lilla Havsjungfrun. På Louisiana konstmuseum, vackert beläget vid vattnet gör vi en guidad tur i utställningen och skulpturparken, får sedan gott om tid att strosa runt och äta lunch på egen hand. Vi fortsätter turen mot Helsingör, längs den vackra Strandvejen, där vi tar färjan över till Helsingborg. Ombord finns möjlighet att ta en klassisk räksmörgås eller en kaffe. Vi gör ett eftermiddags stopp på vägen mot Malmö och vårt hotell. Vi har gjort Öresund runt ca 260 km. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3: Malmö & Musikal

  Idag gör vi en rundtur i det nya Malmö med Västra hamnen och Turning Torso, och besöker Moderna museet i Malmö, där vi får en guidad visning. Museet är inrymt i en av Malmös vackraste byggnader ett gammalt elektricitetsverk från 1901 och tillbyggd med en modernare väldigt orange byggnad. Vi äter en gemensam lunch och får sedan lite fri tid innan kvällens föreställning på Nöjesteatern och Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek, vi intar våra platser på första parkett. Lasse Holm, Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg och Torgny Söderberg är personerna som är obesegrade i antal odödliga schlagerhits. Deras stora låtskatt växte fram under 80-talet och har för evigt satt sina spår i vår musikaliska folksjäl. Efter föreställningen tar vi bussen tillbaka till hotellet.

 • Dag 4: Vandalorum - Stockholm

  På söndagsmorgonen lämnar vi Malmö och reser norrut, vi stannar till vid Konst och Designmuseet Vandalorum där vi får se en omfattande utställning med konstnär och keramiker Lisa Larson.
  Larson är känd och älskad av flera generationer i Sverige, men har också väckt intresse och beundran långt utanför landets gränser. Lunch intas på restaurang Syltan intill, restaurangen är omnämnd i White guide. Vi beräknas vara tillbaka i Stockholm vid middagstid.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2023-09-21Stockholm CityterminalenBoende Malmö MusikalFullt8 980:-FulltMer information
Resekalender
21/9Weekend i Malmö från 8 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm