Dagsprogram

 • DAG 1: Karlshamn och fartyget till Klaipeda

  Vi kör från Stockholm till Karlshamn med flera trevliga stopp för kaffe och lunch. Fartyget avgår kl. 19 och ombord äter vi en 3-rätters middag i à la carte restaurangen Mare Baltikum.

 • DAG 2: Klaipeda och Vilnius

  Efter frukost ankommer vi Klaipeda kl. 9, Litauens tredje största stad. Här finns ett rikt utbud av shopping, nöjen och kultur samt vackra vita sandstränder.
  Vårt mål är huvudstaden Vilnius, landets äldsta stad och upptagen på Unescos världs-arvslista. Stora delar lades i ruiner under andra världskriget, men omfattande renoveringar har återskapat stadskärnan. De äldsta husen är över 500 år gamla. Här blandas barock och gotik och kyrkorna är många, den ena vackrare än den andra. Gediminas torn är Vilnius symbol och högst vajar den litauiska flaggan sedan 1988. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur med guide.

 • DAG 3: Trakai, Druskininkai ocxh Grutasparken

  Efter frukost åker vi 3 mil västerut till Trakai, slottet från 1300-talet som ligger på en liten ö i insjön Galvé. Det användes från början som försvarsborg och genom åren har det också varit palats, kunglig reträtt och fängelse.
  I närheten av Druskininkai, ca 130 km sydväst
  om Vilnius, ligger Grutasparken som är en skulpturpark med statyer och andra Sovjet-ideologiska föremål från tiden före Litauens självständighet.

 • DAG 4: Kaunas och fartyget till Karlshamn

  Efter frukost reser vi mot Kaunas, Litauens andra stad. Här kan vi besöka kloster, kyrkor, slott och museer som visar stadens rika historia. Här finns också ett stort shopping¬center, Akropolis, en shoppingupplevelse i amerikansk stil. Vi fortsätter mot Klaipeda och DFDS fartyg som tar oss till Karlshamn.

 • DAG 5: Karlshamn till Stockholm

  Vi äter frukost ombord och efter ankomsten till Karlshamn går vår resa hemåt igen mot Stockholm. längs vägen stannar vi för bensträckare, kaffe och lunch.