Skip to main content

Vårt sköna Skåne - Bosjökloster, Sofiero och Österlen

Vårt sköna Skåne – Bosjökloster, Sofiero och Österlen

Följ med på en sommarresa till detta undersköna landskap; äppelriket Österlen med Kivik och sina klassiska kullar. Vi bor på den fina Stiftsgården Åkersberg Hotell i hjärtat av Skåne där vi blir serverade trerättersmiddagar på kvällarna. De har nu ett nybyggt spa som finns tillgängligt för oss. Vi kommer att besöka flera vackra platser och trädgårdar; Bosjökloster med sin Slottsträdgård där vi får guidad visning och äter lunch. Prins Oscar och hans Sophia byggde sitt sommarslott ”Sophie – Ro”. Med sin unika historia och fantastiska läge vid Öresund är det kungliga paradiset Sofiero ett oöverträffat besöksmål. Vi får njuta av dess slott, vackra slottsträdgård och sköna park. Guidning och sedan lunch på glasverandan. Det blir också en stadsvandring på Kiviks mysiga gator och ett besök på Tjörnedala Konsthall - ”där havet möter himlen”, i Baskemölla.

Välkommen att följa med oss till Vårt sköna Skåne!

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Genom Sverige till Höör

  Vi kör genom sommarSverige, lunch på vägen, ner till Höör. Vi bor på den fina Stiftsgården Åkersberg Hotell i hjärtat av Skåne där vi blir serverade trerättersmiddagar på kvällarna. De har nu ett nybyggt spa som finns tillgängligt för oss.

 • DAG 2: Bosjökloster och Kivik

  På tisdagen besöker vi Bosjökloster med en visning och påföljande lunch hos dem. Kanske känner ni igen omgivningarna och slottet från Antikrundan nu!? På eftermiddagen blir det östra Skåne med Kivik och Baskemölla.

 • DAG 3: Sofiero

  Denna dag blir det makalöst sköna Sofiero slottsträdgårdar, guidad visning i vacker vegetation och med spännande historik. Lunch på glasverandan. På eftermiddagen är programmet fritt vid havet, Helsingborg. Nya punkter kommer under våren!

 • DAG 4: Genom landet till Stockholm

  Efter frukost på fina Åkersberg styr vi kosan norrut och med trivsamma stopp för lunch, kaffe mm når vi i lugn och ro huvudstaden vid 20.00-tiden.

Karta