Skip to main content

Trandansen vid Hornborgasjön – med Henrik Waldenström

Trandansen vid Hornborgasjön – med Henrik Waldenström

Den magiska fågeln tranan är trogen sina urgamla sträckleder, från korkeksskogarna i Spanien till Hornborgasjön i Västergötland. Här sker den berömda parningsdansen. Att på nära håll se tusentals tranor är en attraktion som lockar turister från hela Europa. Vår natur- och kulturguide Henrik Waldenström berättar också om ett rikt landskap längs vägen med Kvismaren, Valle härad, Varnhems kyrka, Tåkern m m. Övernattningen sker på vackra Knistad Herrgård.

Vår erfarne guide Henrik Waldenström ser till att detta  blir ett minne för livet.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1

    Vi lämnar Cityterminalen i Stockholm kl 08.00 för ett spännande äventyr i dagarna två. Vårt första stopp blir vid fågelsjön Kvismaren utanför Örebro, ett naturreservat där både vårfåglar och ormar kan ses. Här gör vi vår första fågelskådning i programmet samt passar på att ta en kaffepaus. I närheten ligger Karlslunds Herrgård där vi äter en härlig lunch i trevlig miljö. Turen fortsätter mot Hornborgasjön och en andra skådning för dagen på flera platser. På kvällen checkar vi in på Knistad Herrgård, beläget mitt ute på den vackra västgötska landsbygden. Vi avslutar dagen med en 3-rätters middag, välförtjänt efter alla intryck.

  • Dag 2

    Dagen börjar med en skön Herrgårdsfrukost, därefter packar vi in oss i bussen för vidare äventyr. Första stoppet för dagen blir vid Varnhems Klosterkyrka – där vi får en egen guidad visning. Kyrkan uppfördes av cisterciensermunkar på 1100-talet och innehåller flera medeltida kungagravar, med Birger Jarl i spetsen. Därefter ett extra stopp vid Trandansen innan dagens lunch serveras vid det vackra kurhotellet Mösseberg. Efter lunch besöker vi Falbygdens Osteria – där det finns möjlighet för lie shopping. Färden går söderut mot Vättern och vid Tåkern naturreservat stannar vi till för lite mer skådning! Vi beräknas vara tillbaka på Cityterminalen ca kl. 19.45.

Karta

Resekalender
3/4Trandansen vid Hornborgasjönfrån 1 800:-
15/4Det Nya Stockholm Norrafrån 490:-
19/4Hollandfrån 13 980:-
22/4Det Nya Stockholm Västra från 490:-
23/4Gourmetresa till Costa Bravafrån 24 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm