Skip to main content

Sydafrika

Möt ”våren ” i Sydafrika!
Utsökt mat, fantastiska viner, oförglömlig safari och underbara Kapstaden

Vår resa innehåller det mesta man kan tänka sig, allt från bördiga vinlandskap, exotiska vilda djur och till spännande storstad.Vi bor två nätter i det grönskande vindistriktet, i charmiga staden Franschhoek, 2 nätter på lyxiga Kwena Lodge med helpension, 1 natt på ArtDeco hotell i Montagu och avslutar med fem nätter i Kapstaden. Vi reser i ett mindre sällskap med max 15 personer, så resan känns både personlig och lyxig.

Vänligen notera att utflyktsordningen kan komma att ändras och att särskilda resevillkor gäller på denna resa, läs mer under resevillkor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Arlanda- Frankfurt

  Fredag 13 September 2024, samlas vi på Arlanda. Ni möter vår rutinerade reseledare innan vi går ombord på flyget. Vi reser med Lufhansa till Frankfurt kl.16.45, för att där byta till flyget som tar oss direkt till Kapstaden över natten dit vi anländer på förmiddagen. Sträckan Frankfurt-Kapstaden reser vi i Premium Economy.

 • Dag 2: Kapstaden & Franschhoek

  Efter landning i Kapstaden möts vi av vår engelsktalande lokalguide som är med oss hela veckan. Nu kan äventyret börja!
  Vi börjar vårt besök i Sydafrika och Kapstaden med att ta oss upp på det magnifika Taffelberget (Table Mountain) ett ikoniskt landmärke. Härifrån har man fantastiska 360 graders vy över staden och dess ytterområden. Vi fortsätter sedan resan mot det böljande vinlanskapet. Under eftermiddagen checkar vi in på trevliga Protea Hotel Franschhoek. Denna vackra vindal med franska influenser som härstammar från invandringen av hugenotter under 1600-talet. De förde med sig sina vin kunskaper och idag är Franschhoek ett av landets mest inflytelserika vinområden. Hotellet är mycket trivsamt med pool, trevliga utrymmen och med promenadavstånd till restauranger och trevliga butiker i byn. Middag på egen hand.

 • Dag 3: En dag i vinets tecken

  Dagen börjar med frukost på hotellet innan vi gör oss redo för en dag i vinets tecken! En heldag i det berömda vindistriktet står på programmet, för att till fullo kunna njuta av allt som området har att erbjuda. För att sparka i gång smaklökarna besöker vi vingården Uva Mira beläget högt upp på en sluttning med fantastisk utsikt och prisbelönta viner. Dagens andra provning sker på vingården Kleinood en lite mindre vingård på 12 hektar och med högkvalitativa viner. Mittemot ligger Waterford Wine Estate där härliga lunch serveras.
  På eftermiddagen är vi åter på hotellet och får lite egen tid för att utforska det ” franska hörnet” Franschhoek. Middag på egen hand.

 • Dag 4: Gondwana Game Reserve

  Efter frukost på hotellet checkar vi ut och beger oss mot vårt nästa äventyr. Vi ska uppleva det fantastiska djurlivet i Gondwana Private Game Reserve beläget i ett privat vildmarksreservat som sträcker sig över 11 000 hektar. Här lever och frodas ett stort antal djur, däribland ”The Big Five”, buffel, lejon, elefant, noshörning och leopard. Vi bor på lyxiga Kwena Lodge, där varje svit har 180-graders utsikt över det iögonfallande bergslandskapet. Bli inte förvånade ifall det dyker upp vilda djur som passerar utanför fönstret. Vi startar med sen lunch innan vi gör oss redo för en första Game Drive. Fram mot eftermiddag/kväll kommer många djur fram för att äta och dricka efter dagens heta sol och det finns stor chans att se flera av Afrikas stolta djur. Middag serveras då vi är tillbaka från vår Game Drive.

 • Dag 5: Gondwana Game Reserve

  Ännu en speciell dag på Kwena Lodge som startar med soluppgångsafari vilket är den bästa tiden att se djuren eftersom de är som mest aktiva då. Efteråt serveras en härlig frukost. Ni har tid att ta en tupplur eller kanske koppla av vid den härliga poolen. Efter några timmar serveras lunch och framåt solnedgången gör vi en ny Game Drive i skymningen.
  Middag serveras när vi är tillbaka på lodgen.

 • Dag 6: Gondwana- Montagu

  Efter två fantastiska dagar lämnar vi vildmarksreservatet och beger oss mot inlandet och staden Montagu. Vi äter en "rolig" lunch på vägen innan vi checkar in på ett charmigt hotell i ”Art Deco” stil, Montagu Country Hotel. Här finns pooler, restauranger och en härlig trädgård. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 7: Swartland- Kapstaden

  Idag kommer vi till Khwa ttu i Swartland-området, här får vi lära oss allt om ursprungsstammen, SAN folket. Det finns uppskattningsvis 130 000 SAN utspridda över sex länder i södra Afrika. SAN är ett av de sista jägare- och samlarsamhällen som finns kvar på jorden. Deras uråldriga sätt att leva, deras språk och deras kultur är allvarligt hotade av klimatförändringar och en utbredd brist på förståelse för deras sätt att leva.
  På kvällen kommer vi till Kapstaden och Portswood hotel med marin interiör och pool på innergården. Hotellet ligger nära det berömda Victoria & Alfred Waterfront och här bor vi i fem nätter.
  Kapstaden är känt för sin avspända atmosfär och sitt aktiva nattliv. Stadens lokalbefolkning (så kallade ”Capetonians”) finner alltid en orsak till att njuta av livet i stort, vilket troligen är huvudorsaken till det rika utbudet på restauranger, barer och nattklubbar. Medan Johannesburg är känt för sina kostymklädda karriärister är Kapstaden känt för sina konstnärer, kreatörer, artister, surfare, klättrare och folk i stort som valt denna stad för att maximera sin livskvalitet! Middag på egen hand.

 • Dag 8: Godahoppsudden

  Vi kör vi söderut längs Kaphalvön. På vägen ner åker vi längs den vackra kustvägen Chapmans Peak Drive och under dagen gör vi stopp på bl a Godahoppsudden, Cape Point och Boulder’s Beach och dess pingvinkoloni. Gemensam lunch äter vi på den trevliga fiskrestaurangen Harbour House vackert belägen vid havet. Har vi tur får vi underhållning i form av sälar som ofta hänger på klipporna utanför restaurangen!
  Middag på egen hand.

 • Dag 9: Kapstaden & Kåkstäderna

  Vi gör en stadstur i centrala Kapstaden och får sedan en introduktion till hur befolkningen lever i kåkstäderna. Vi besöker bl.a A Reaching Hand en välgörenhetsorganisation, vars vision är ”ett Sydafrika där alla har tillgång till bra mat, utbildning och ett samhälle att utvecklas och blomstra i”. Ett projekt som stöds av oss på Ekman Resor.
  Lunch och middag på egen hand.

 • Dag 10: Hermanus

  Dagstur till kuststaden Hermanus. På vägen dit åker vi förbi Stony Point, där vi besöker de afrikanska pingvinerna som bor i det vilda. Vi besöker Creation Wines för vinprovning och lunch. Gården är ett vackert litet paradis som fått många fina utmärkelser för både sina viner och restaurang. Vyerna och matupplevelsen härifrån är något man bär med sig lång tid framöver. På eftermiddagen ges det tid att strosa i kuststaden Hermanus, känd för sina valar som kommer in och leker mellan augusti & december varje år.
  Middag på egen hand.

 • Dag 11: Kapstaden

  Dag att upptäcka Kapstaden på egen hand!
  Förslag på några aktiviteter:
  -Besök den välkända ön Robben Island. Robben Island har i flera perioder fungerat som en fängelseö, och är mest känd för att många apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar här. 1999 blev ön uppsatt på UNESCO:s världsarvslista.
  -Att uppleva Kapstaden från havssidan i en kajak är minst lika magiskt som att stå uppe på Taffelberget och blicka ut över Atlanten. Detta görs med kunniga guider och nästan alltid en och annan nyfiken delfin eller säl. Ett besök av någon val kan också förekomma, det gäller att hålla ögonen öppna!
  -Silo District i närheten av Waterfront har små, trendiga designbutiker och trevliga restauranger. En lunch i magnifika ”The Silo” samt ett besök i själva museet rekommenderas varmt.
  -Besök något av museerna i stan – lär om Sydafrikas historia, kultur, konst & mångfald.
  Lunch och middag på egen hand.

 • Dag 12: Kapstaden - Frankfurt

  Hemresedagen äter vi en gemensam avslutningslunch innan vi kommer till flygplatsen.
  Vi lämnar Kapstaden med bagaget fyllt av minnen och upplevelser för livet.
  Lufthansa lyfter kl. 17.45 till Frankfurt, vi reser i Premium Economy och beräknas landa kl. 05.30.

 • Dag 13: Frankfurt-Arlanda

  Onsdag 25 september reser vi med Lufthansa från Frankfurt till Arlanda kl.07.05 och beräknas landa kl. 09.10.
  Vänligen notera att utflykternas ordning kan komma att ändras!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2024-09-13Se anslutningBoende Sydafrika Mer än 865 980:-BokaMer information
Resekalender
7/12Julmarknad i Hildesheim från 10 980:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm