Skip to main content

Sydafrika

Möt ”våren ” i Sydafrika!
Utsökt mat, fantastiska viner, oförglömlig safari och underbara Kapstaden

Vår resa innehåller det mesta man kan tänka sig, allt från bördiga vinlandskap, exotiska vilda djur och till spännande storstad. Vi reser i ett mindre sällskap med max 15 personer, så resan känns både personlig och lyxig.

Vänligen notera att utflyktsordningen kan komma att ändras och att särskilda resevillkor gäller på denna resa, läs mer under resevillkor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Arlanda- Frankfurt

  Lördag 14 September 2024, samlas vi på Arlanda. Ni möter vår rutinerade reseledare innan vi går ombord på flyget. Vi reser med Lufhansa till Frankfurt för att där byta till flyget som tar oss direkt till Kapstaden över natten dit vi anländer på förmiddagen. Sträckan Frankfurt-Kapstaden reser vi i Premium Economy.

 • Dag 2: Kapstaden & Stellenbosch & Franschhoek

  Ankosmt på morgoen till Kapstaden. Vi lämnar flygplatsen och kör in i det bördiga vinlanskapet med pittoreska städer och byar. Vår första lunch i Sydafrika blir en härlig vingårdslunch, med utsökt mat och gott vin. I natt ska vi bo i mysiga staden Franschhoek. Hela vindistriktet har franska influenser som härstammar från invandringen på 1600-talet av hugenotter som även förde med sig sina vinkunskaper. Vi bor på Protea Hotel ett trivsamt hotell med trevliga umgängesytor och promenadavstånd till restauranger och små butiker.

 • Dag 3: Gondwana Private Game Reserve

  Den ultimata naturupplevelsen.
  För att kunna uppleva regionens fantastiska djurliv beger vi oss till Gondwana Private Game Reserve ett privat vildmarksreservat som sträcker sig över 11 000 hektar. Här lever och frodas ett stort antal djur, däribland ”The Big Five”, buffel, lejon, elefant, noshörning och leopard. Vi bor på lyxiga Kwena Lodge, där varje svit har 180-graders utsikt över det iögonfallande bergslandskapet, här bor vi i två nätter med helpension och med fyra ”Game Drives” inkluderade. Bli inte förvånade ifall det dyker upp vilda djur som passerar utanför fönstret. På kvällen gör vi vår första Game Drive, det är då många djur kommer fram för att äta och dricka efter dagens heta sol och det finns stora chanser att se flera av Afrikas stolta djur. Vi gör även en Game Drive i soluppgången, som är den bästa tiden att se djuren då de är som mest aktiva.

 • Dag 4: Gondwana Private Game Reserve

  Dagen börjar tidigt en första Game Drive i soluppgången. Därefter blir det frukost och tid att koppla av vid poolen.

 • Dag 5: Montagu

  Efter två fantastiska dagar lämnar vi vildmarksreservatet och beger oss mot inlandet och staden Montagu. Vi äter en "rolig" lunch på vägen innan vi checkar in på ett charmigt hotell i ”Art Deco” stil, Montagu Country Hotel. Här finns pooler, restauranger och en härlig trädgård. Gemensam middag på hotellet.

 • Dag 6: Swartland- Kapstaden

  Idag kommer vi till Khwa ttu i Swartland-området, här får vi lära oss allt om ursprungsstammen, SAN folket. Det finns uppskattningsvis 130 000 SAN utspridda över sex länder i södra Afrika. SAN är ett av de sista jägare- och samlarsamhällen som finns kvar på jorden. Deras uråldriga sätt att leva, deras språk och deras kultur är allvarligt hotade av klimatförändringar och en utbredd brist på förståelse för deras sätt att leva.
  På kvällen kommer vi till Kapstaden och Portswood hotel med marin interiör och pool på innergården. Hotellet ligger nära det berömda Victoria & Alfred Waterfront och här bor vi i fem nätter.
  Kapstaden är känt för sin avspända atmosfär och sitt aktiva nattliv. Stadens lokalbefolkning (så kallade ”Capetonians”) finner alltid en orsak till att njuta av livet i stort, vilket troligen är huvudorsaken till det rika utbudet på restauranger, barer och nattklubbar. Medan Johannesburg är känt för sina kostymklädda karriärister är Kapstaden känt för sina konstnärer, kreatörer, artister, surfare, klättrare och folk i stort som valt denna stad för att maximera sin livskvalitet! Middag på egen hand.

 • Dag 7: Godahoppsudden

  Vi kör vi söderut längs Kaphalvön. På vägen ner åker vi längs den vackra kustvägen Chapmans Peak Drive och under dagen gör vi stopp på bl a Godahoppsudden, Cape Point och Boulder’s Beach och dess pingvinkoloni. Gemensam lunch äter vi på den trevliga fiskrestaurangen Harbour House vackert belägen vid havet. Har vi tur får vi underhållning i form av sälar som ofta hänger på klipporna utanför restaurangen!
  Middag på egen hand.

 • Dag 8: Kapstaden & Kåkstäderna

  Vi ser det magnifika Taffelberget (Table Mountain) ett ikoniskt landmärke. Härifrån har man fantastiska 360 graders vy över staden och dess ytterområden. Vi fortsätter med en guidad tur genom de centrala delarna av Kapstaden och får sedan en introduktion till hur befolkningen lever i kåkstäderna. Vi besöker bl.a A Reaching Hand en välgörenhetsorganisation, vars vision är ”ett Sydafrika där alla har tillgång till bra mat, utbildning och ett samhälle att utvecklas och blomstra i”. Ett projekt som stöds av oss på Ekman Resor.
  Lunch och middag på egen hand.

 • Dag 9: Hermanus

  Dagstur till kuststaden Hermanus. På vägen dit åker vi förbi Stony Point, där vi besöker de afrikanska pingvinerna som bor i det vilda. Vi besöker Creation Wines för vinprovning och lunch. Gården är ett vackert litet paradis som fått många fina utmärkelser för både sina viner och restaurang. Vyerna och matupplevelsen härifrån är något man bär med sig lång tid framöver. På eftermiddagen ges det tid att strosa i kuststaden Hermanus, känd för sina valar som kommer in och leker mellan augusti & december varje år.
  Middag på egen hand.

 • Dag 10: Kapstaden

  Dag att upptäcka Kapstaden på egen hand!
  Förslag på några aktiviteter:
  -Besök den välkända ön Robben Island. Robben Island har i flera perioder fungerat som en fängelseö, och är mest känd för att många apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar här. 1999 blev ön uppsatt på UNESCO:s världsarvslista.
  -Att uppleva Kapstaden från havssidan i en kajak är minst lika magiskt som att stå uppe på Taffelberget och blicka ut över Atlanten. Detta görs med kunniga guider och nästan alltid en och annan nyfiken delfin eller säl. Ett besök av någon val kan också förekomma, det gäller att hålla ögonen öppna!
  -Silo District i närheten av Waterfront har små, trendiga designbutiker och trevliga restauranger. En lunch i magnifika ”The Silo” samt ett besök i själva museet rekommenderas varmt.
  -Besök något av museerna i stan – lär om Sydafrikas historia, kultur, konst & mångfald.
  Lunch och middag på egen hand.

 • Dag 11: Kapstaden - Frankfurt

  Hemresedagen äter vi en gemensam avslutningslunch innan vi kommer till flygplatsen.
  Vi lämnar Kapstaden med bagaget fyllt av minnen och upplevelser för livet.
  Lufthansa lyfter kl. 17.45 till Frankfurt, vi reser i Premium Economy och beräknas landa kl. 05.30.

 • Dag 12: Frankfurt-Arlanda

  Onsdag 25 september reser vi med Lufthansa från Frankfurt till Arlanda kl.07.05 och beräknas landa kl. 09.10.
  Vänligen notera att utflykternas ordning kan komma att ändras!

Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm