Skip to main content

Sydafrika

Följ med oss på en spännande och innehållsrik resa till sköna Sydafrika. Resan innehåller det mesta man kan tänka sig, bördiga vinlandskap, vilda djur och storstad. Vi bor två nätter i vindistriktet, en natt på lyxig Safarilodge, två nätter i Kapstaden och en natt på ett underbart hotell vid havet där man kan skåda valar.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Arlanda

  Ni möter vår rutinerade reseledare redan på Arlanda innan vi går ombord på flyget. Vi reser bekvämt med Lufhansa till Frankfurt kl 16.45, för att där byta till flyget som tar oss direkt till Kapstaden över natten dit vi anländer på förmiddagen.

 • Dag 2: Kapstaden & Franschhoek

  Efter landning i Kapstaden möts vi av vår lokalguide som är med oss hela veckan. Nu kan äventyret börja!
  Vi reser dryga timmen mot det böljande vinlanskapet där resan inleds med en härlig vingårdslunch. Under eftermiddagen checkar vi in på trevliga Protea Hotel Franschhoek, som ligger mitt i det vackra vindistriktet utanför Kapstaden. Denna vackra vindal med franska influenser som härstammar från invandringen av hugenotter under 1600-talet. De förde med sig sina vin kunskaper och idag är Franschhoek ett av landets mest inflytelserika vinområden. Hotellet är mycket trivsamt med pool, trevliga utrymmen och med promenadavstånd till restauranger och trevliga butiker i byn. Välkomstmiddag äter vi tillsammans på någon av alla fina restauranger på gångavstånd från vårt hotell.

 • Dag 3: En dag i vinets tecken

  Dagen börjar med frukost på hotellet innan vi gör oss redo för en dag i vinets tecken! En heldag i det berömda vindistriktet står på programmet, för att till fullo kunna njuta av allt som området har att erbjuda. För att sparka i gång smaklökarna gör vi första stoppet på exklusiva vingården Haute Cabrière, här har det tillverkats vin i över 300 år och mousserande vin i över 30 år. Vi provar några av gårdens bästa viner samtidigt som vi njuter av den enastående utsikten över dalen. Dagens andra provning sker på vingården Le Lude, här smakar vi på några av deras fantastiska mousserande viner. Vi åker vidare till Arkeste beläget på Chamonix Wine Farm för lunch. Denna prisbelönta restaurang fokuserar på säsongens olika smaker samt närodlade råvaror.
  På eftermiddagen är vi åter på hotellet och får lite egen tid för att utforska det ” franska hörnet” Franschhoek. Middag på egen hand.

 • Dag 4: Safari

  Efter frukost på hotellet checkar vi ut och beger oss mot vårt nästa äventyr. Vi ska uppleva det fantastiska djurlivet i Gondwana Private Game Reserve beläget i ett privat vildmarksreservat som sträcker sig över 11 000 hektar. Här lever och frodas ett stort antal djur, däribland ”The Big Five”, buffel, lejon, elefant, noshörning och leopard. Vi bor på lyxiga Kwena Lodge, där varje svit har 180-graders utsikt över det iögonfallande bergslandskapet. Bli inte förvånade ifall det dyker upp vilda djur som passerar utanför fönstret. Vi startar med lunch innan vi gör oss redo för en första Game Drive. Fram mot eftermiddag/kväll kommer många djur fram för att äta och dricka efter dagens heta sol och det finns stor chans att se flera av Afrikas stolta djur. Middag serveras då vi är tillbaka från vår Game Drive.

 • Dag 5: Hermanus

  Dagen börjar med en sista Game Drive i gryningen följt av frukost och utcheckning. Därefter är det dags att åka mot kuststaden Hermanus och vindalen Hemel-En-Aarde några timmar bort. Vi besöker Creation Wines för en vinprovning och lunch.
  Gården är ett vackert litet paradis som många gånger fått fina utmärkelser för både sina viner och restaurang.
  Creation Wines har ett unikt sätt att kombinera de rika gåvorna naturen erbjuder med stor färdighet och kunskap, allt för att ge vinälskaren den bästa upplevelsen. På eftermiddagen checkar vi in på trevliga Harbour House Hotel i Hermanus. Hotellet ligger centralt med promenadavstånd till både restauranger, shopping och den mäktiga havsbukten där vi har möjlighet att se valar vid den här tiden på året. Gemensam middag serveras på en trevlig restaurang med promenadavstånd från hotellet.

 • Dag 6: Kapstaden

  Idag är det dags att bege sig mot Kapstaden, vilket blir en två timmars resa västerut och delvis längs en oerhört vacker kuststräcka! På vägen stannar vi till vid Stony Point naturreservat, som är hem till en av de största pingvinkolonierna i världen. Vi gör ytterligare ett stopp vid någon av kåkstäderna, här får vi lära oss mer om livet, kulturen och får ett levande bevis på att materiell välfärd inte alltid är receptet för lycka! Vi äter en gemensam lunch. Innan vi kommer fram till vårt hotell gör vi en första panoramatur där vi får ta del av Kapstadens spännande historia och kultur. Om vädret tillåter gör vi ett besök upp på Taffelberget (Table Mountain) ett ikoniskt landmärke.
  Härifrån har man fantastiska 360 graders vy över staden och dess ytterområden. Vi bor på President Hotel, som ligger 1 minuts promenad från Sea Point Promenade, idealiskt för promenader och löparrundor längs kustlinjen och tillgänglighet till utomhus gym. Middag på egen hand på någon av de trevliga restaurangerna i närheten.

 • Dag 7: Godahoppsudden

  Efter en härlig frukost på hotellet gör vi en dagstur söderut på Kaphalvön.
  Vi åker längs den vackra kustvägen Chapmans Peak Drive och under dagen gör vi stopp på Godahoppsudden och Cape Point.Gemensam lunch intar vi på underbara fiskrestaurangen Harbour House, vackert belägen vid havet. Har vi tur får vi underhållning i form av sälar som ofta hänger på klipporna utanför restaurangen! Vår avslutningsmiddag serveras på exotiska Gold Restaurant där vi avnjuter mat och underhållning från olika delar av Afrika. Inför varje rätt görs en kort presentation av maten och dess ursprung.

 • Dag 8: Kapstaden

  Efter frukost på hotellet är det dags för utcheckning. Vi får någon timme på egen hand i det berömda Victoria & Alfred Waterfront. Här finns tid att strosa längsmed vattnet och stanna till på någon av de många unika hantverksbutikerna, luta sig tillbaka med en svalkande drink på någon av restaurangerna vid havet och spana ut mot Taffelbergets omisskännliga form mot horisonten.
  Anläggningen var ett projekt som startades av prins Alfred, drottning Viktorias andra son, 1860.
  Den ligger mellan två av Kapstadens mest ikoniska landmärken, Robben Island och Taffelberget.
  På eftermiddagen lyfter vårt flyg och vi når Frankfurt tidigt på fredagsmorgonen, här byter vi flyg hem mot Sverige. Precis som på vägen ner flyger vi med Lufthansa.

 • Dag 9: Arlanda

  Vi landar på Stockholm-Arlanda vid lunch-tid med bagaget fyllt av minnen för livet.

Resekalender
21/9Weekend i Malmö från 8 980:-
1/10Äppeltider från 8 890:-
6/10ABC Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablisfrån 23 980:-
7/10Rättviks Marknad 1dagfrån 690:-
9/10Costa Brava med flygfrån 25 480:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Södra Hamnvägen 13
115 41 Stockholm