Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Borgholm

  På morgonen lämnar vi Stockholm och tar sikte på Strand Hotell Borgholm som är vårt boende för de kommande två nätterna. På vägen ner stannar vi för en trevlig lunch och mot eftermiddagen rullar vi över Ölandsbron och kör norrut mot Borgholm. Här börjar vi med att besöka Sollidens Slott, ett vackert och populärt besöksmål. Där får vi en trevlig fika på Kaffetorpet, en visning av slottet och den vackra parken med inspiration från många delar av världen. Efter besöket åker vi till vårt fina hotell där vi sedan serveras en god tvårättersmiddag i hotellets restaurang.

  Mot Borgholm
 • Dag 2: En heldag på Öland

  Idag åker vi söderut på denna fantastiska ö. Vi ska börja med en lätt vandring tillsammans med en naturguide för att lära känna den unika miljön och floran på Stora Alvaret. Tänk på lämplig klädsel! Vi fortsätter på Ölands södra udde med besök i Ottenby. Lunchstopp på restaurang Fågel Blå, som ligger precis vid havet. På sydspetsen finns Ottenby fågelstation och det unika odlingslandskapet som är upptaget på Unescos världskulturarvslista. Vi ser också Ölands högsta fyrtorn Långe Jan. Vi fortsätter dagen med ett besök i Gärdslösa kyrka.
  Framåt eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet igen efter en händelserik dag. Nu väntar härlig middag på hotellet.

 • Dag 3: Orrefors och hemresa

  Vi lämnar Öland efter en stärkande frukost. Idag besöker vi Orrefors Kosta Boda som är ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. I anslutning till bruksmiljön ligger Kosta Boda-butiken som är fylld med vackert bruks- och konstglas i färgsprakande prakt. Vi stannar på lämpligt ställe för lunch och framåt sen eftermiddag är vi hemma i Stockholm igen!