Skip to main content

Sommaridyll i Värmland

Ta chansen att uppleva Wadköping, Bergslagen och Värmland med oss!
Dag ett kör vi raka spåret mot Wadköping, där vi får en bild av svunna tiders Örebro. Denna stadsdel som fått sitt namn efter författaren Hjalmar Bergmans namn på sin barndoms uppväxtmiljö. Vi får tid att botanisera bland smide, hantverk, keramik och antikviteter. Resan fortsätter mot Karlstad och till Lars Lerins konsthall Sandgrund. Bor gör vi på vackra Dömle Herrgård. Dag två besöker vi kungliga hovleverantören Klässbols Linneväveri. Vår färd fortsätter mot Rottneros för lunch. Bussen tar oss till Mårbacka minnesgård där vi får stifta bekantskap med Selma Lagerlöf liv. Dag tre är det dags för ljuvliga Bergslagen. Vi besöker genuina Grythytte gård. Eftermiddagen fortsätter med vinprovning och guidad tur på Grythyttan Vin. Vi stiger på bussen och njuter av utsikten på vägen hem till Stockholm igen där vi beräknar vara tillbaka framåt kvällskvisten.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Dag 1: Wadköping och Dömle Herrgård

  På morgonen lämnar vi Stockholm och tar sikte på Wadköping för en kort vandring. På vägen mot Karlstad och Sandgrund stannar vi för en trevlig lunch innan det är dags för visning av Lars Lerins akvareller. Mot eftermiddagen rullar vi mot Dömle Herrgård där vi serveras en god trerättersmiddag.

  Wadköping och Dömle Herrgård
 • Dag 2: Klässbols Linneväveri- Rottneros-Mårbacka

  Idag åker vi till den Kungliga Hovleverantören Klässbols Linneväveri. Vi lär oss om lin, linnet, en av människans eviga följeslagare. Lunch serveras i fagra Rottneros, som även stoltserar med sin prunkande park som vi gör ett besök i. Eftermiddagen bjuder på ett besök hos Selma Lagerlöfs Mårbacka med visning och eftermiddagskaka. Efter en händelserik dag rullar vi mot Dömle Herrgård för middag.

  Klässbols Linneväveri- Rottneros-Mårbacka
 • Dag 3: Grythyttan

  Efter vår frukost lämnar vi Dömle Herrgård för den här gången och styr mot Bergslagen och orten Grythyttan. Här kommer våra smaklökar få testa både delikatesser och vin. Vi får en guidad visning på centrumet för mat, dryck och måltidens form. Sammanfattningsvis en dag med många smakintryck. Framåt sen eftermiddag lämnar vi Bergslagen och beräknar vara tillbaka på Cityterminalen framåt kvällskvisten.

  Grythyttan

Karta

Resekalender
4/8Hälsingland – med Hälsingegårdar och svenskt hantverkfrån 6 480:-
7/8Visingsöfrån 1 680:-
12/8Höga kusten - och det röda Ådalenfrån 9 890:-
15/8Hjälmare Kanalfrån 1 480:-
17/8Furusundfrån 1 390:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm