Skip to main content

Södra Afrika

Södra Afrika – Med Victoriafallen, Kapstaden, Safari och vinprovning

Under denna fantastiska resa får vi uppleva något av det bästa i Södra Afrika. Överväldigande vacker natur, god mat och högklassiga hotell. Vi besöker ett av världens mest spektakulära vattenfall, Victoriafallen, en dramatisk gräns mellan Zambia och Zimbabwe. Här åker vi också på safari i öppna Land Rovers med chans att få se några av djuren i ”The Big Five”. Här finns möjlighet till hänförande djur- och naturupplevelser och kulinariska högtidsstunder. Vi besöker några världsberömda vingårdar och provar viner.Vi bekantar oss med Kapstaden, med Taffelberget och pingviner på Godahoppsudden. Gemensamma aktiviteter varvas med tid för egna upplevelser.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1-2: Mot Victoriafallen

  På kvällen lämnar vi Sverige och flyger till Addis Abeba där vi mellanlandar innan vi slutligen når Victoriafallen. Här väntar vår chaufför för att ta oss den sista biten till vårt hotell, beläget precis vid de magiska fallen. På eftermiddagen är det dags att kliva ombord på en av flodbåtarna som under två timmar skall ta oss längs med Zambezifloden. Här finns det goda chanser att se både flodhästar och krokodiler. Ombord äter vi gemensam middag och kan njuta av tillvaron. Varför inte passa på att ta en massage efter flygresan under bar himmel. Ca 8 780 km

 • DAG 3: Safari

  Efter tidig frukost beger vi oss mot Chobes Nationalpark. Här åker vi på ”Game Drive” - safari i öppna Land Rovers och vi får möjligheten att se en mängd olika vilda djur. Har vi tur kanske vi får se några av de så kallade ”Big Five” i det stora reservatet! Vi kommer också ta del av djurlivet i vattnet under en båtsafari. Under dagen äter vi lunch tillsammans. Middag på egen hand på kvällen. Ca 30 km

 • DAG 4: De mäktiga fallen

  När vi ätit frukost är det dags för guidad tur vid de mäktiga Victoriafallen.
  Zimbabwe-sidan är enligt många den mest spektakulära sidan att se fallen ifrån. Det är inte för intet som lokalbefolkningen kallar vattenfallet för “Mosi-oa-Tunya” – röken som mullrar: dimman från vattenkaskaderna som reser sig 400 meter över vattenfallet kan ses 20 km bort och mullret kan höras långt innan man får syn på själva vattenfallet. Efter den guidade turen åker vi vidare mot Curio Market. En traditionell utomhusmarknad där man kan hitta allt som en zimbabweans hand kan skapa. Tyger, tribaltrummor, smycken och mycket mer. Lunch intas här på egen hand. Därefter står eftermiddagen till vårt förfogande för att fritt kunna uppleva Victoriafallen. På kvällen äter vi gemensam middag på exklusiva The Livingstone Room!
  Ca 10 km

 • DAG 5: Mot Kapstaden

  Efter frukost och utcheckning väntar Kapstaden eller ”The Mother City” som den också kallas. Vi beger oss mot flygplatsen för att sedan ta oss ner till Kapstaden, en av världens vackraste städer! Väl framme möter vår engelsktalande lokalguide oss och på en kortare stadsrundtur för att sedan göra ett besök på det berömda Taffelberget med sin fantastiska utsikt över hela Kapstadsområdet.

  Därefter checkar vi in på vårt centrala hotell och på kvällen finns det möjlighet att upptäcka Kapstadens restaurangutbud med middag på egen hand. Här finns mycket spännande att välja på!

 • DAG 6: Kaphalvön och Godahoppsudden

  Efter frukost blir det guidad tur längs Kaphalvön. Under dagen kommer vi bland annat besöka Godahoppsudden med den magiska utsikten. Vi äter en härlig fisklunch vid den vackra False Bay bukten; kanske kommer vi att få se valar? Inte ovanligt vid denna tid! På sena eftermiddagen är vi tillbaka i Kapstaden för egen tid och middag på egen hand. Ca 70 km

 • DAG 7: Kåkstäderna

  När vi ätit frukost tar vi bussen ut till en av Kapstadens många kåkstäder för att lära oss mer om kulturskillnaderna i landet och för att se hur en stor del av landets befolkning faktiskt lever. Vi besöker ett av välgörenhetsorganisationen A Reaching Hands projekt.

  En fantastisk och säkert omtumlande upplevelse där vi får levande bevis på att materiell välfärd inte alltid är receptet för lycka. Det är en ideell välgörenhetsorganisation som startades 2006 av svenskan Karin Hoole. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna upptäckter i staden. Ca 90 km.

 • DAG 8: Vinlandet

  Efter frukost och utcheckning är det dags att bege sig mot vinlandet. Med buss kör vi mot Hermanus och vindistriktet Walker Bay via den vackra kusten. Hermanus som är känt för sina valar som simmar in i bukten under perioden augusti-november. Har vi lite tur så kanske vi ser några! Vi besöker Sumaridge Estate där vi får plocka fram våra smaklökar för vinprovning på gården. Därefter reser vi vidare till Moggs Country Cookhouse där vi äter gemensam lunch. Under eftermiddagen når vi Franschoek där vi stannar för natten. Vi checkar in på vårt hotell och får sedan lite egen tid innan vi återsamlas för vinprovning och middag på Rickety Bridge.
  Ca 90 km

 • DAG 9-10: Hemåt

  Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut. Vi får förmiddagen fri att flanera bland Franschoeks mysiga gator och boutiquer. Sedan beger vi oss till flygplatsen och vårt flyg som väntar på att ta oss hem till Sverige via Addis Abeba och till Stockholm Arlanda.
  Med reservation för förändringar p.g.a. väder, trafik och övrigt utanför vår kontroll.

Karta