Skip to main content

Operafestivalen i Savonlinna

Savonlinna Operafestival- Både Aida, Tosca och ångbåtstur

Följ med vår kunniga ciceron Johan Molander på vår spännande resa till Operafestivalen i Savonlinna. Vi tar vår buss med oss över Östersjön till Helsingfors, klassiskt svenskt smörgåsbord på båten och härlig frukost innan vi rullar iland och styr kosan genom Finland mot Tertti Herrgård utanför Mikkeli där en lunch väntar oss. Vi kör sedan via ett skönt landskap till Savonlinna och vårt mycket centralt belägna Hotell Tott där vi checkar in. Middag på egen hand. På kvällen ser vi resans första föreställning, Tosca.
 

Dagen därpå finns det tid att ta en liten kort promenad till Salutorget och kanske ta en kopp kaffe eller bara se sig kring. På förmiddagen tar vi sedan ångbåten S/S Punkaharju till Punkaharju, där det blir lunch ombord. Väl framme besöker vi en konstnärsateljé och det går också att inhandla något, för den som önskar, och en skön stund i trädgården. Bussen hämtar oss och vi far tillbaka i de vackra omgivningarna till Nyslott/Savonlinna i god tid för middag på egen hand och därefter aftonens föreställning Aida. En kortare promenad sedan till vårt Hotell Tott i sommarkvällen innan dagen är till ända.

Dagen efter är bussen framkörd efter tidig frukost och vi kör syd-österut mot den ryska gränsen och vi guidas under vägen av vår reseledare. Vi styr kosan i full fart mot Helsingfors. Där blir det lite tid att upptäcka staden på egen hand och sen lunch, innan vi tar fartyget till Stockholm. Ombord blir det à la carte gemensam middag och sedan tid att ta del av underhållning och eventuell shopping för den som önskar. Efter en frukost till havs anländer vi så till vår huvudstad på morgonen och vi skiljs åt vid terminalen, förhoppningsvis med sköna musikaliska- och naturupplevelser i bagaget.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Mot Savonlinna

  Vi tar vår buss med oss över Östersjön till Helsingfors, klassiskt svenskt smörgåsbord på båten.

 • DAG 2: Tosca

  Härlig frukost ombord innan vi rullar iland och styr kosan genom Finland mot Tertti Herrgård utanför Mikkeli där en lunch väntar oss. Vi kör sedan via ett skönt landskap till Savonlinna och vårt mycket centralt belägna Hotell Tott där vi checkar in. Middag på egen hand. På kvällen ser vi resans första föreställning, Tosca!

 • DAG 3: Ångbåtstur och Aida

  Dagen därpå finns det tid att ta en liten kort promenad till Salutorget och kanske ta en kopp kaffe eller bara se sig kring. På förmiddagen tar vi sedan ångbåten S/S Paul Wahl till Punkaharju, där det blir lunch ombord. Väl framme besöker vi en konstnärsateljé och det går också att inhandla något, för den som önskar, och en skön stund i trädgården. Bussen hämtar oss och vi far tillbaka i de vackra omgivningarna till Nyslott/Savonlinna i god tid för middag på egen hand och därefter aftonens föreställning Aida. En kortare promenad sedan till vårt Hotell Tott i sommarkvällen innan dagen är till ända.

 • DAG 4: Helsingfors

  Dagen efter är bussen framkörd efter tidig frukost och vi kör syd-österut mot den ryska gränsen och vi guidas under vägen av vår reseledare. Vi styr kosan i full fart mot Helsingfors. Där blir det lite tid att upptäcka staden på egen hand och sen lunch, innan vi tar fartyget till Stockholm. Ombord blir det ā la carte gemensam middag och sedan tid att ta del av underhållning och eventuell shopping för den som önskar.

 • DAG 5: Hemåt

  Efter en frukost till havs anländer vi så till vår huvudstad på morgonen och vi skiljs åt vid terminalen, förhoppningsvis med sköna musikaliska- och naturupplevelser i bagaget.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2022-07-10Viking Line Stadsgården Boende SavonlinnaMer än 815 480:-BokaMer information
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm