Skip to main content

Ösel och opera

Inställd resa pga Corona virus - Ny resa planeras till sommar 2021

Vackra Ösel och opera – Operafestivalen på Ösel

Följ med oss till Estland och Ösel, den större ön i landets sköna övärld!  Där finns en stolt tradition av sång och musik och Operafestivalen i Ösels största ”stad” Kuressaare är en stor begivenhet som lockar artister och publik från när och fjärran. Under 2020 års festival ges Puccinis Madama Butterfly som ingår i vårt program. Färdledare och kulturciceron är Johan Molander, mångårig medarbetare som biträdande regissör vid Stockholmsoperan. Festivalen ger också Donnizettis Lucia di Lammermoor och den föreställningen kan av den intresserade beställas mot tillägg.

Vi åker med Tallink Silja till Tallin och det blir middag på båten innan man kan ta del av fartygets utbud av underhållning och shopping. Väl framme fortsätter färden med vår egen fina buss och vi guidas under vägen ner genom det sköna estniska landskapet. På vägen äter vi en trevlig herrgårdslunch på vår väg mot Kuressaare. En kort överfart med färjan så är vi på Ösel. I Kuressaare bor vi på anrika hotell Arensburg och på kvällen ges Lucia di Lammermoor.

Dagen därpå blir det guidad rundtur och vi bekantar oss med Kuressaare och Ösels olika besöksmål och landmärken, exempelvis meteoritkratern i Kaali. Det blir också gemensam lunch. På aftonen ser vi Madama Butterfly invid den gamla borgen. Dagen efter tar vi bussen mot den medeltida staden Tallinn och på vägen blir det ett trevligt besöksmål. På fartyget blir det sedan fin middag och en avslutande trivsam afton på vår resa. Vi ankommer på morgonkvisten till Stockholm, det blir en fin frukost på båten och sedan skiljs våra vägar vid terminalen i Värtahamnen.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1 : Båten till Tallin

  Vi samlas i Värtahamnen och far med Tallink Silja till Tallin. Ombord blir det klassiskt smörgåsbord innan man kan ta del av fartygets utbud av underhållning och shopping.

 • DAG 2 : Genom Estland till Ösel

  Väl framme fortsätter färden med vår egen fina buss och vi guidas under vägen ner genom det sköna estniska landskapet. På vägen äter vi en trevlig herrgårdslunch på vår väg mot staden, Kuressaare. En kort överfart med färjan och så är vi på Ösel. I Kuressaare bor vi på anrika hotell Arensburg och på kvällen ges Lucia di Lammermoor, för dem som valt att se även denna uppsättning.

 • DAG 3 : Runt Ösel och Butterfly

  Dagen därpå blir det guidad rundtur och vi bekantar oss med Kuressaare och Ösels olika besöksmål och landmärken, exempelvis meteoritkratern i Kaali. Det blir också gemensam lunch. På aftonen ser vi Madama Butterfly invid den gamla borgen.

 • DAG 4 : Mot Tallin

  Dagen efter tar vi bussen mot den medeltida staden Tallinn och på vägen blir det ett trevligt besöksmål. På fartyget blir det sedan fin middag och en avslutande, förhoppningsvis riktigt trivsam afton på vår resa.

 • DAG 5: Land i sikte!

  Vi kommer tillbaka till Stockholm på morgonkvisten. Eter en fin frukost till sjöss skiljs våra vägar så vid terminalen i Värtahamnen.

Karta

Resekalender
5/5Smaka på Sörmlandfrån 1 480:-
6/5Visingsöfrån 1 480:-
10/5Det Nya Stockholm Västra delenfrån 490:-
11/5Hjälmare Kanalfrån 1 480:-
11/5Trästaden Norafrån 1 480:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm