Skip to main content

Ölands Skördefest

Ölands Skördefest har något för alla! Varje höst i slutet av september bjuder Ölands Skördefest på drygt 900 aktiviteter över hela ön. I år firar de dessutom 25 år! ”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vidgavel och lockar till njutning av odlingsårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger och krogar säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter. Hela Ölands näringsliv, med allt från rörmokare och konstnärer till lantbrukare och restauranger, satsar på en riktigt bra fest.

Fritextsökning

Dagsprogram

  • Dag 1

    På morgonen lämnar vi Stockholm och tar sikte på Strand Hotell Borgholm. På vägen ner stannar vi för en trevlig lunch och mot eftermiddagen rullar vi över Ölandsbron. Skördefestmiddag tillsammans på hotellet.

  • Dag 2

    Efter frukost åker vi norrut förbi Sandvik, Skurkvarnen i Jordhamn och äkta Ölandsgårdar. Vi fortsätter söderut och besöker Norrgården i Ventlinge, Örtagården och Glömminge innan vi äter middag tillsammans på hotellet.

  • Dag 3

    Första stoppet blir Fårets Dagar på Borgholm Slott. Öländska kroppkakor står på lunchmenyn och det blir ett sista marknadsbesök innan vi åker över bron mot fastlandet. Vi äter gemensam middag innan vi är tillbaka i Stockholm på kvällskvisten.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris
2022-09-30Se anslutningBoende ÖlandMer än 85 980:-BokaMer information
Resekalender
22/8Hjälmare Kanalfrån 1 680:-
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm