Skip to main content

Musikalen Titanic på Wermland Opera

Musikalen Titanic på Wermland Opera!

Titanic the musical är en musikal med musik och texter av Maury Yeston och manus av Peter Stone.

Musikalen är baserad på händelsen om RMS Titanic som sjönk på sin jungfrufärd den 15 april 1912. Den hade premiär 23 april 1997 på Broadway där den gavs över 800 gånger och vann fem Tony Awards. Av en slump hade James Camerons episka filmvariant av historien premiär i december samma år. Även om musikalen och filmen är baserade på samma historiska händelse är inte handlingen densamma i de båda verken. Yestons musikal får Sverigepremiär på Wermland Opera den 29 september 2022.

Titanic är en ensemblemusikal där vi får följa olika livsöden från första till tredje klass. Musikalen börjar i hamnen i Southampton när passagerarna går ombord. Vi ser autentiska personer, som var med på Titanics jungfrufärd och får följa dem under tre fantastiska dagar till havs. Det är skeppsbyggaren, kaptenen, ägaren och flera resenärer med stora drömmar om en strålande framtid i Amerika. De är också övertygade om att de gått ombord på världens mest moderna skepp, ett helt osänkbart bygge...

Med 22 personer i ensemblen, som kreerar mer än 60 roller, och en stor orkester blir Titanic the musical en hissnande, överväldigande och drabbande musikalupplevelse!

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
EkmanResor
Frihamnsgatan 4
115 56 Stockholm