Skip to main content

Mozart på Norrlandsoperan

Sundsvall och Umeå i vinterskrud

Låt oss pigga upp i vintermörkret med en glimrande fin resa till både tjusiga Sundsvall och sedan till björkarnas stad Umeå. Där ska vi åtnjuta Mozarts Don Giovanni på fina Norrlandsoperan, i regi av Tobias Theorell.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • DAG 1: Sundsvall

  Vi tar bussen från Stockholm och med trevliga stopp för lunch och kaffe längs vägen når vi Sundsvall på eftermiddagen. Här blir det en stadsrundtur med milsvid utsikt från Södra Stadsberget. Middag på kvällen på vårt mycket centralt belägna hotell, imponerande Knaust. I en byggnad från 1891 ligger detta anrika hotell som är vida känt för bland annat sin vackra marmortrappa och magnifika spegelsal. Middag serveras på hotellet på kvällen.

  Sundsvall
 • DAG 2: Umeå och Norrlandsoperan

  Dagen därpå fin resa längs kusten upp till Umeå. Om tiden tillåter blir det även här en liten stadsrundtur innan vi checkar in på tjusiga Scandic Plaza som ligger ca 10 minuters promenad från Operan. Kl. 15.00 är det så dags för Mozarts Don Giovanni på fina Norrlandsoperan. Med lite tur får vi tillfälle att stifta bekantskap med någon eller några av artisterna under en gemensam middag på kvällen.

  Umeå och Norrlandsoperan
 • DAG 3: Söderut till Stockholm igen

  Dagen därpå tar vi vår fina buss och kör söderut. Det bär hemåt med trivsamma, vackra stopp; Höga Kusten bron där det blir lunch och storslagna vyer, och sedan via Enånger. Färdledare blir Johan Molander, mångårig medarbetare som biträdande regissör vid Kungliga Operan i Stockholm och tillika kulturciceron. Vi glider in på Cityterminalen i vår huvudstad framåt kvällskvisten.

  Söderut till Stockholm igen

Karta